Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Kαίγονται για δεύτερη μέρα τα Γιάννενα - Θρίλερ με canadair που έμεινε στη λίμνη!


Δραματικές ώρες για τους κατοίκους στα Κάτω Μαρμαρά που βλέπουν τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους. Θρίλερ με canadair που "έμεινε" στη λίμνη των Ιωαννίνων.

Η φωτιά αναζωπυρώθηκε καθώς στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι οι οποίοι σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν τεράστια προβλήματα στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 ελικόπτερα και 2 canadair. Σύμφωνα με πληροφορίες τους Νewsit στο πόδι βρίσκονται και όλοι οι κάτοικοι στα Κάτω Μαρμαρά καθώς βλέπουν τις φλόγες να πλησιάζουν στα σπίτια τους.

Εν τω μεταξύ, βούτηξε για ανεφοδιασμό στη λίμνη των Ιωαννίνων, αλλά δεν μπόρεσε να ξανασηκωθεί ένα από τα καναντέρ τα οποία επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που πολιορκεί την πρωτεύουσα της Ηπείρου και αυτή την ώρα καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να σταθεροποιηθεί και να μην βουλιάξει.

Οι προσπάθειες είναι εξαιρετικά δύσκολες, καθώς πνέουν ισχυρής έντασης άνεμοι που ενισχύονται από το μικροκλίμα που δημιουργούν τα θερμικά φορτία της φωτιάς, αποτέλεσμα των οποίων είναι προκαλείται έντονος κυματισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή του πιλότου δεν κινδυνεύει και προς το παρόν δε διαφαίνεται να υπάρχει κάποιος κίνδυνος που να τον απειλεί.

http://www.newsit.gr

update (5:55 μμ):

Κόλλησε και δεύτερο πυροσβεστικό αεροπλάνο στη λίμνη των Ιωαννίνων!!!


Ακυβέρνητο έμεινε πριν από λίγο και άλλο ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου Καναντέρ όταν στην προσπάθεια του να ανεφοδιαστεί στη λίμνη των Ιωαννίνων,παρουσίασε σοβαρή μηχανική βλάβη!!!Ο πιλότος και ο δεύτερος χειριστής είναι καλά στην υγεία τους και μικρό σκάφος τους μεταφέρει τώρα στην περιοχή του Μώλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom