Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Παρέμβαση της Εισαγγελέως για το χάος που δημιουργήθηκε από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί


- Παρέμβαση εισαγγελέα 
- Ζήτησε να συλλαμβάνεται όποιος οδηγός ταξί εμποδίζει τις συγκοινωνίες
- “Έμφραγμα” στο λεκανοπέδιο από πολιορκία χιλιάδων ταξί 
- Ανοιχτή από τις 10 η πύλη 12 για τα κρουαζιερόπλοια
- Φτάνουν τα κρουαζιερόπλοια και οι τουρίστες κατεβαίνουν στον δρόμο με τις βαλίτσες στο χέρι
- Αντιδρούν στην απελευθέρωση της αγορά ταξί που τόσα χρόνια ήταν... παράνομη
- Οι ιδιοκτήτες ταξί απειλούν με απεργία διαρκείας

Από τις 05:30 το πρωί έχουν σχηματίσει ουρές με τα αυτοκίνητα τους έξω από το λιμάνι του Πειραιά.Λίγο πριν τις 10 το πρωί η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, ζήτησε να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες για όσους οδηγούς ταξί διαπιστώνεται ότι διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται από νωρίς το πρωί στην Αττική Οδό. Το ρεύμα προς το αεροδρόμιο είναι ένα απεραντο παρκινγκ με ουρές χιλιομέτρων! Η κίνηση γίνεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας και η πρόσβαση στην Αττική οδό γίνεται μόνο από τοπικές οδούς μέσω Κορωπίου και Σπάτων. Μπλοκαρισμένοι χιλιάδες πολίτες που θέλουν να φτάσουν στο αεροδρόμιο.
Για να σχηματίσει κάποιος εικόνα τα ταξί έχουν αποκλείσει όλες τις εισόδους τους αεροδρομίου και είναι παρατεταγμένα έως το σημείο της Αττικής Οδού που γράφει: Τοπικές Οδοί που οδηγούν στο εμπορικό πάρκο. 'Οπως λένε από το Ελευθέριος Βενιζέλος, μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει καθυστερήσεις στις πτήσεις αλλά αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός είναι βέβαιο οτι θα υπάρξουν!



Όπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος "εμείς συνεργαστήκαμε άριστα με την κυβέρνηση παρ' ότι σε πολλά πράγματα μπορεί και να είχαμε διαφορετικές απόψεις, όμως καταλήξαμε σε μια ευρωπαϊκή λύση, που ο ίδιος ο προηγούμενος υπουργός Μεταφορών με μελέτη που ανέθεσε σε γραφείο, πήρε τα σχέδια οργάνωσης και απελευθέρωσης του επαγγέλματος με τις σημερινές αναλογίες στην Ευρώπη. Το συζητήσαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι επί 18 μήνες και φτάσαμε σε ένα σημείο να το υπογράψει και η Τρόϊκα και ο Ρέππας και ο Παπακωνσταντίνου και το έδωσαν στο Συμβούλιο Επικρατείας για να υπογραφεί. Άλλαξε η κυβέρνηση και ξαφνικά χρειαζόταν η υπογραφή του καινούργιου υπουργού στο Συμβούλιο Επικρατείας. Χωρίς να μας ενημερώσει ο νέος Υπουργός, χωρίς να πει τίποτα, απαξίωσε τα πάντα, έδωσε εντολή χωρίς να περάσει από τον εφαρμοστικό νόμο. Ετσι στερεί τη δυνατότητα από χιλιάδες συναδέλφους να πάρουν άδεια. Απαξίωσε κάθε άλλη αξία που είχαν τα ταξί, τη μηδένισε και ξαφνικά μας λέει πως πετάει στο καλάθι των αχρήστων το προεδρικό διάταγμα. Και δε δέχεται να συζητήσει τίποτα. Δυστυχώς είναι τραγέλαφος τα πράγματα. Εγώ είπα με κάθε ειλικρίνεια όλες αυτές τις ημέρες να πάρει ο υπουργός πίσω τουλάχιστον τις ανακοινώσεις και να κάτσουμε να συζητήσουμε από μηδενική βάση.
Η κατάσταση δεν ελέγχεται πια. Δεν είναι θέμα δικό μου από εδώ και πέρα, είναι θέμα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να δώσει λύση. Αν μας φωνάξουν στο υπουργείο να συζητήσουμε και έχει θετική έκβαση θα ανοίξουμε το λιμάνι και το αεροδρόμιο, αλλιώς προχωράμε σε απεργία διαρκείας". 

1 σχόλιο:

ΑΔΗΣ είπε...

Νά' τανε μόνον αυτό!
Πολύπλευρη είναι η δύσφήμιση
αγαπητέ μου, πάντα πολύπλευρη.

Read more: Go to TOP and Bottom