Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Παγκόσμιο θέμα η Βίλα Ζωγράφου μπλοκάρει το ΔΝΤ!!!


Ισως ο τίτλος σας μοιάζει υπερβολικός αλλά το δελτίο ειδήσεων του MEGA έχει άλλη άποψη. Ανεξάρτητα από το ότι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για το δάνειο που αν δεν εξυπηρετηθεί θα χρεωκοπήσουμε και άλλους δράκους το θέμα είναι το δάνειο είναι παράνομο και έχει συναφθεί ενάντια στα συμφέροντα των κατοίκων του δήμου μας.
 Διαβάστε παλαιότερη αποκάλυψή μας για το πως φέσωσε το δήμο.

 Αυτό το δάνειο δεν πρέπει να το πληρώσουμε

 Η Βίλα Ζωγράφου μπλοκάρει το ΔΝΤ;;
Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του MEGA.
 
Ο λόγος φυσικά για τη μονή Βατοπεδίου του δήμου Ζωγράφου, την υπόθεση του δανείου της Βίλας Ζωγράφου.
Θυμίζουμε σύντομα την υπόθεση. Ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Καζάκος (ΝΔ – ΛΑΟΣ) σε συμφωνία με μερίδα του τοπικού ΠΑΣΟΚ (Πέτας κλπ) συμφωνεί να αγοράσει την ταράτσα ενός εμπορικού κέντρου που θα έχτιζαν (αν δε τους σταμάταγε το ΣτΕ και η επιτροπή κατοίκων) οι Ζωγραφαίοι στο κτήμα Ζωγράφου.

Για το λόγο αυτό ο Καζάκος συνάπτει δάνειο με αυστριακή τράπεζα, παρά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Το δάνειο έχει μπλοκαριστεί στο ελεγκτικό συνέδριο επειδή δεν έχει γίνει προ συμβατικός έλεγχος όπως έπρεπε. Παράλληλα “άγνωστοι” προσπαθούν να λαδώσουν στο Υπ. Πολιτισμού, για να προχωρήσει η υπόθεση.

Στο newscode.gr διαβάσαμε και το θεωρούμε σχεδόν δεδομένο "πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δάνεια, συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ που έχουν ληφθεί από το δήμο Αχαρνών και το δήμο Ζωγράφου, πρέπει να αποπληρωθούν, ειδάλλως βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και το χρέος της χώρας μας στο εξωτερικό."

Σίγουρα οι πιέσεις στον Καλλίρη θα ενταθούν. Η τοποθέτηση άλλωστε του αρχι μεσίτη της δημόσιας περιουσίας στο υπουργείο περιβάλλοντος, τίποτα θετικό δεν προμηνύει.

Εμείς έχουμε στη διάθεσή μας το σύνολο σχεδόν των εγγραφών που αφορούν την Βίλα Ζωγράφου. Σε αυτά αναφέρεται ξεκάθαρα, ότι το δάνειο δεν έχει την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Δεν ξέρουμε όμως τι μπορεί αυτό να σημαίνει πρακτικά.

Επίσης έχουμε έγγραφα που καίνε την αυστριακή τράπεζα. Επιφυλασσόμαστε ακόμη, για τη δημοσιοποίησή τους, στην περίπτωση που διανοηθεί κάποιος να προχωρήσει στην εξυπηρέτηση του δανείου.

Προς το παρόν θα συμφωνήσουμε με τον Ι. Κ. Πρετεντέρη. Πρέπει να βρεθεί ο δήμος που θα “βάλει χέρι” στις τράπεζες. Αυτός μπορεί κάλλιστα να είναι ο δήμος Ζωγράφου και οι δυναμικοί κάτοικοί του.

Από τα παραπάνω γίνεται εμφανές ότι μεγάλο μέρος του δημοσίου χρέους είναι αν όχι παράνομο, τουλάχιστον επαχθές. Γι΄αυτό στηρίζουμε την επιτροπή λογιστικού ελέγχου.

Όσο μας αφορά πάντως, θα είμαστε περήφανοι αν συμβάλουμε έστω και στο ελάχιστο στο ξήλωμα του πουλούβερ.
http://zografoubloging.wordpress.com/

1 σχόλιο:

ΑΔΗΣ είπε...

Μα καλά τόσο ηλίθιοι είμαστε;
Εδώ υπάρχει δανεισμός δήμου
direct απο τους τοκογλύφους
μας, και εμείς το συζητάμε!
Γιουπι Φραπεδο-Έλληνα, γιούπι!

Read more: Go to TOP and Bottom