Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Νέες αποκαλύψεις για το δάνειο της Βίλας Ζωγράφου που «μπλόκαρε» και το ΔΝΤ και οι θέσεις της Επιτροπής Αγώνα των Κατοίκων για να γίνει το κτήμα Ζωγράφου κτήμα του λαού


Στο βίντεο που παραθέτουμε από το δελτίο ειδήσεων του MEGA τραβηγμένο από το σαλόνι του Καλλίρη, το πανελλήνιο παρακολουθεί εκτός από εικόνες της πανέμορφης Βίλας Ζωγράφους, το παραλήρημα του πρώην δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο. Για την ιστορία το βίντεο είναι από το Zografou.net.

Τα σημαντικά στοιχεία που δίνει το ρεπορτάζ είναι τα εξής:
Πρώτον. Τελικά το δημόσιο δεν πλήρωσε το δάνειο όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, βασιζόμενοι στα δημοσιεύματα, αλλά το θέμα αναμένεται να έχει λυθεί μέχρι την επόμενη δόση του δανείου τον Σεπτέμβριο.


Δεύτερον. Δεν ήταν το ΔΝΤ που ανακάλυψε το δάνειο. Αλλά ήταν η (κρατικοποιημένη πλέον) αυστριακή τράπεζα που απευθύνθηκε στο ΔΝΤ για να ζητήσει τα λεφτά της (στο 6:30 λεπτό).

Δηλαδή η τράπεζα που παράνομα εκταμίευσε το ποσό του δανείου, όπως αναφέρει και η επιτροπή κατοίκων στο δελτίο τύπου της, τώρα θέλει να πληρωθεί. Και φυσικά για να διεκδικήσει τα λεφτά της έφτασε μέχρι το ΔΝΤ.
Και οι ευθύνες της τράπεζας δεν περιορίζονται μόνο στον προσυμβατικό έλεγχο, που όφειλαν να κάνουν αλλά απέφυγαν, αλλά είναι πολύ βαρύτερες όπως θα αποκαλύψουμε εν καιρώ.
Διαβάστε επίσης την συνέντευξη του Καλλίρη στο aftodioikisi.gr, που λέει πως υπάρχει κίνδυνος για κατάσχεση της περιουσίας μας.
Αλλά και ολόκληρο το υλικό για τη Βίλα Ζωγράφου που έχει ανεβάσει σήμερα το σκονάκι. Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να το ξεκοκαλίσουμε. Το ίδιο προτείνουμε σε μερικούς «συνάδελφους» bloggers που η άγνοια για το θέμα βγάζει μάτι.
http://zografoubloging.wordpress.com/
Η Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων για να γίνει το κτήμα Ζωγράφου κτήμα του λαού με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της Βίλας προγραμμάτισε τις παρακάτω κινήσεις:
1. Σήμερα στις 20.30 στο δημοτικό συμβούλιο συζητείται το θέμα. Στις 20.00 στο παρκάκι μπροστά στο δημαρχείο θα συναντηθούμε για να συζητήσουμε τι θα πούμε ακριβώς στο δημαρχείο. Επιμένουμε φυσικά στα πάγια αιτήματά μας.
2. Την Τετάρτη στις 19.30 στο πάρκο Ελευθερίας, από την πλευρά του δημαρχείου κάνουμε έκτακτο συντονιστικό της επιτροπής κατοίκων. Συζητάμε τις εξελίξεις και βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ήδη κάποια πράγματα έχουν δρομολογηθεί.
Το site μας που έχει όλο το υλικό της υπόθεσης είναι το vilazografou.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom