Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Παραιτήθηκαν μόνο ο υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς -Νεκρός και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού

- Παραιτήθηκε ο υπ.Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς
Μετά την πολύνεκρη τραγωδία στην Κύπρο,όπου πληροφορίες λένε πως οι νεκροί ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 30 και τις εγκληματικές ευθύνες των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών μόλις δύο άνθρωποι παραιτήθηκαν!Κι αυτό βέβαια δεν τους απαλλάσει από τις ευθύνες αλλά έδειξαν τουλάχιστον στοιχειώδη ευθιξία.


- Νεκρός και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Κύπρου
Μέσα στους νεκρούς είναι και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Κύπρου πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης. Για αρκετές ώρες η τύχη του αγνοείτο όμως τελικά επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του. Μιλώντας στην Κρατική Τηλεόραση της Κύπρου ο γιος του αρχηγού, Νικόλας Ιωάννιδης είπε πως ο πατέρας του ενημερώθηκε τηλεφωνίκα λίγα λεπτά με την φωτιά στις 04:30 και αμέσως πήγε στην βάση. Την ώρα της έκρηξης ήταν μέσα στη ναυτική βάση με αποτέλεσμα να βρει και αυτός τραγικό θάνατο.


- Από την Τετάρτη είχε ειδοποιηθεί το ΓΕΕΦ ότι τα κοντέινερ έπρεπε να απομακρυνθούν
- Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές του νησιού. Κίνδυνος για μπλακ άουτ

Παντού μυρίζει καμένο. Σκόνη και καπνός καλύπτει τα πάντα σε μια ακτίνα 5 έως 10 χιλιομέτρων. Νεκροί και τραυματίες. Πτώματα έχουν εκσφενδονιστεί στους λόφους εκατοντάδες μέτρα μακριά.   
Η Κύπρος θρηνεί για άλλη μια φορά. 

Ολαξεκίνησαν στις 04:27 το πρωί. Μια φωτιά ξεσπάει μεταξύ της Ναυτικής Βάσης "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Ζύγι και του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού της ΑΗΚ στο Βασιλικό.

Στην περιοχή μεταβαίνουν 14 οχήματα με 60 πυροσβέστες και μαζί με αξιωματικούς και στρατιώτες της Βάσης προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά.

Στις 05:30 όμως τα πράγματα γίνονται τα χειρότερα. Μια ισχυρή έκρηξη έρχεται να σπείρει τον θάνατο και τον πανικό. Μέσα στην ναυτική βάση υπήρχαν 98 κιβώτια με πυρομαχικά που κατευθύνονταν στη Συρία όμως δεσμεύθηκαν από τις Κυπριακές Αρχές. Αν και οι πληροφορίες δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες από την ζέστη και την φωτιά έγινε η έκρηξη.
Οι κυπριακές αρχές εξετάζουν με παρά πολύ προσοχή και επιφυλακτικότητα το ενδεχόμενο δολιοφθοράς αν και έως τώρα δεν υπάρχει κάποιο επίσημο στοιχείο για κάτι τέτοιο.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-14103140

ΦΟΙΒΟΣ

Read more: Go to TOP and Bottom