Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

«Χριστόφια παραιτήσου εσύ και οι υπουργοί σου», Ζήτησαν ευθύνες με ένα κερί στο χέρι


«Τιμή και Δόξα στους Ήρωες - Αίσχος στους υπεύθυνους».
Λευκωσία: Mε ένα κερί στο χέρι και με τη θλίψη, την οργή και το αναπάντητο γιατί να ξεχειλίζει από τα βλέμματα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το βράδυ στην έξοδο του Προεδρικού Μεγάρου. Αγανακτισμένοι πολίτες χωρίς κομματικές ταμπέλες αξίωσαν την παραίτηση της Κυβέρνησης.

Φωνάζοντας συνθήματα και αποτίοντας φόρο τιμής στους 12 νεκρούς τοποθέτησαν στα κάγκελα του Προεδρικού πανό με τα ονόματά τους υπό τον τίτλο «Τιμή και Δόξα στους Ήρωες - Αίσχος στους υπεύθυνους».

«Μια παραίτηση δεν είναι αρκετή, κάποιοι να πάνε φυλακή» και «Χριστόφια παραιτήσου εσύ και οι υπουργοί σου», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στο χώρο έξω από το Προεδρικό από τους αγανακτισμένους πολίτες που έσπευσαν μαζικά στην εκδήλωση.

Στο μεταξύ, δεν έλειψαν και οι στιγμιαίες εντάσεις όταν στην αρχή της εκδήλωσης παρευρισκόμενοι επιχείρησαν να κλείσουν τον δρόμο προκαλώντας την αντίδραση της Αστυνομίας. «Μπορέσαμε να ανατινάξουμε 12 ανθρώπους και δεν μπορούμε να κλείσουμε ένα δρόμο;» φώναξε ένας από τους διαμαρτυρόμενους, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να μην δώσει συνέχεια.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΕΛΑΜ, η οποία με πραγματοποίησε πορεία με δάδες. Μετά από περίπου 20λεπτη παραμονή στον χώρο αποχώρησε. Η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά και διήρκεσε αρκετή ώρα μετά με τον κόσμο να μην εγκαταλείπει τον χώρο.

Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε κεντρικά σημεία των υπόλοιπων πόλεων με τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά ανάβοντας ένα κερί στη μνήμη των 12 θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας.

Στο μεταξύ, παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και την Τρίτη.

Πιο χαρακτηριστική, αυτή που θα πραγματοποιηθεί στις 08:00μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία. Πρόκειται για εκδήλωση πολιτών, για την οποία η ενημέρωση έγινε μέσω γραπτού μηνύματος καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά για να εκφράσει την αγανάκτηση του «κατά της εγκληματικής ανευθυνότητας των υπευθύνων για την τραγωδία στη Ναυτική Βάση Ζυγίου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση των πολιτών ήταν άμεση, αφού μόλις λίγες ώρες μετά τη φονική έκρηξη και τον τραγικό απολογισμό της που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα, μέσω γραπτών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα και σε δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενημέρωναν για τις εκδηλώσεις αγανάκτησης και συνάμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων.

http://trikalagr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom