Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Γιαννακά και Μακρυπίδης μιλούν για τις αντιδράσεις «αγανακτισμένων» στο agrinionews

Tην ώρα που σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο κλιμακώνεται η κόντρα της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ (τον δείχνει ως υποκινητή το ΠΑΣΟΚ) για τις επιθέσεις πολιτών κατά υπουργών και βουλευτών, έντονες αντιδράσεις προκαλεί και σε βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας η «στοχοποίηση» τους από «αγανακτισμένους» του Αγρινίου μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.Οι αγανακτισμένοι (που προέβησαν την Παρασκευή και σε κατάληψη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ) κυκλοφόρησαν και αφίσα όπου παρουσιάζουν τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραΐτη, Ανδρέα Μακρυπίδη και Σοφία Γιαννακά ως «καταζητούμενους για εσχάτη προδοσία».
Μακρυπίδης: «Καλό θα είναι να θυμόμαστε  το πολίτευμα που έχουμε»
Μιλώντας στο agrinionews για το θέμα, ο Βουλευτής Ανδρέα Μακρυπίδης δήλωσε: «Σχετικά με όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες μέρες και την ατμόσφαιρα που επιχειρείται να δημιουργηθεί σε βάρος βουλευτών, πρέπει να πω ότι στη μικρή κοινωνία που ζούμε όλοι γνωριζόμαστε. Προσωπικά έχω είκοσι χρόνια σαν κοινωνικό και πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ειδικά στη παρούσα συγκυρία το ήθος και τη διαδρομή μου προτιμώ να τα αποδεικνύω με τις παρεμβάσεις μου, όπως αυτή που βοήθησε τους αγρότες πρόσφατα να πάρουν 16 εκατομμύρια για τις ανάγκες που τους είχαν πνίξει μέσα στο καλοκαίρι. Ή όπως τις προσπάθειές μου να βρεθεί λύση με τη ΔΕΗ και τα ΤΟΕΒ που βρέθηκαν σε τραγική θέση. Ξαναλέω ότι είμαστε μια μικρή κοινωνία και έχω άποψη για το πώς λύνονται τέτοια θέματα, ενώ σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να θυμόμαστε, το πολίτευμα που έχουμε και χάρη στο οποίο, οι συνάδελφοί μου κι εγώ, είμαστε εκλεγμένοι από το λαό».
Γιαννακά: «ομάδες από διάφορα
σχήματα ποντάρουν στην αστάθεια»
Από την πλευρά της η Σοφία Γιαννακά έκανε την ακόλουθη δήλωση στο agrinionews,μόλις μια μέρα μετά τη εμφάνισή της σε κεντρικό κανάλι όπου, επίσης, τοποθετήθηκε ανοιχτά για το θέμα: «Υπάρχουν πολίτες συμπατριώτες μας που βιώνουν τεράστιες δυσκολίες και ανασφάλεια για το μέλλον. Οι πολίτες αυτοί είναι αγανακτισμένοι και εκφράζουν με πολλούς τρόπους την οργή τους. Δίπλα τους όμως οργανώνονται ομάδες από διάφορα σχήματα που ποντάρουν στην αστάθεια, ίσως και στην τελική χρεοκοπία της χώρας και που σε κάθε περίπτωση επιδιώκουν προσωπικά οφέλη. Αυτοί πρέπει να αποκαλυφθούν όπως και οι επιδιώξεις τους. Πρέπει παράλληλα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να στρέψει την προσοχή της στα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα, που αγωνιούν αλλά που επιθυμούν τη διαφυγή από το τέλμα και που προσδοκούν αλλαγή πλεύσης και σε οικονομικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο».
http://www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom