Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Διαδικτυακός Αλφαβητισμός στην Ελλάδα και στην ΕΕ27 2007-2010


Μάθετε τα πάντα για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σχετικά με τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων πολιτών και την εξέλιξή τους.

Το Παρατηρητήριο για την Ψηφιακή Ελλάδα (ΨΕ) παρακολουθεί τις Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες σε θέματα ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς επίσης μελετά και παρακολουθεί την κατάσταση στην Ελλάδα σχετικά με τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων πολιτών και την εξέλιξή τους, ακολουθώντας τη μεθοδολογία και το πλαίσιο ορισμού και μέτρησης του «ψηφιακού αλφαβητισμού» που έχει προτείνει από το 2009.

Το χάσμα διαδικτυακού αλφαβητισμού μεταξύ Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών παραμένει σημαντικό το 2010 και έχει αυξηθεί οριακά την τελευταία τριετία 2007-2010.

Το επίπεδο διαδικτυακού αλφαβητισμού του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα υπολείπεται κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες του μέσου όρου της ΕΕ27.

Η εξέλιξη του διαδικτυακού αλφαβητισμού του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα το χρονικό διάστημα 2007-2010 παρουσιάζει βελτίωση, που υστερεί όμως σε σύγκριση με την αντίστοιχη για τους πολίτες της ΕΕ27.
Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom