Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Στη Γερμανία και στην Ολλανδία πουλήθηκαν αβγά μολυσμένα με διοξίνη


Εκ των πραγμάτων δεν ήταν δυνατόν να περιοριστεί εντός των συνόρων της Γερμανίας το σκάνδαλο με τις διοξίνες. Το νέο σκάνδαλο στη Γερμανία πέρασε ήδη τα σύνορα της χώρας. Το γερμανικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι αβγά τα οποία ενδεχομένως είχαν μολυνθεί από διοξίνη, λόγω δηλητηριασμένων ζωοτροφών, παραδόθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ολλανδία. "Εως και 3.000 τόνοι λιπών διατροφής, μολυσμένων με διοξίνη, παραδόθηκαν σε 25 παραγωγούς ζωοτροφών σε πέντε γερμανικά κρατίδια", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας. (Εμείς πάντως στο σπίτι μας τα πετάξαμε όλα όσα είχαμε, άσχετα αν στο παρελθόν μπορεί να καταναλώσαμε ποσότητες που δεν ξέραμε!)
 Τα λίπη αυτά δεν πουλήθηκαν στο εξωτερικό, όμως περίπου 136.000 αβγά προερχόμενα από ένα εκτροφείο που είχε χρησιμοποιήσει μολυσμένες ζωοτροφές, εξήχθησαν στις αρχές Δεκεμβρίου  στην Ολλανδία. Η ολλανδική εταιρεία που τα αγόρασε έχει ειδοποιηθεί. "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώθηκε. Απ' όσα γνωρίζουμε, δεν υπήρξαν εξαγωγές σε άλλες χώρες", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Εν τω μεταξύ η γερμανική εισαγγελία πραγματοποίησε έρευνα στην έδρα και το εργοστάσιο μιας γερμανικής εταιρείας που παράγει λίπη για ζωοτροφές καθώς ίχνη διοξίνης από τις εν λόγω ζωοτροφές εμφανίσθηκαν σε αβγά και μπορεί να "περάσουν" σε κρέας πουλερικών και χοιρινών. Το ωραίο είναι ότι στα τυποποιημένα λίπη είναι εμφανής η επιγραφή ότι "δε χρησιμοποιείται για τροφές". Κι όμως χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή της συγκεκριμένης ζωοτροφής και δεν ξέρουμε αν χρηιμοποιήθηκε και στην παραγωγή άλλων ζωοτροφών.ΑΠΑΤΗ! Αυτό είναι έγκλημα και το λόγο έχει τώρα η εισαγγελία και όχι η πολιτική.(Συνήθως οι πολιτικοί με την πολιτική τους είναι αδύναμοι να δράσουν, γιατί πιέζονται από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα).
Μία αυτοκινητοπομπή με εισαγγελείς και αστυνομικούς έφτασε στα γραφεία της εταιρείας Harles & Jentzschστην πόλι Ίντερσεν, βορειοδυτικά του Αμβούργου. Η εταιρεία παραδέχθηκε πως παρασκεύαζε λίπη από ένα λιπαρό οξύ το οποίο δεν είναι επισήμως εγκεκριμένο για να καταναλώνεται από ζώα. Αλλοι παρασκευαστές ανέμιξαν το λίπος με κόκκους δημητριακών και πούλησαν το προϊόν σε αγροκτήματα ως ζωοτροφή. Οι παρανομίες γίνονται, αλλά δεν ανακαλύπτονται πάντα τόσο εύκολα! 

4 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Μόνο στη Γερμανία, άραγε;

ephee είπε...

Δημήτρη, πιάσε μια ομελέτα περιποιημένη για τη Frau Αγγέλα...

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Φοίβο ο Θεός κι η ψυχή τους!
Ποιος μπορεί να ξέρει που πραγματικά διοχετεύθηκαν;

zeidoron dtsoukas είπε...

Να 'χει και λουκάνικο μέσα Εφη μου;

Read more: Go to TOP and Bottom