Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ένα εφιαλτικό "ΑΝ".....



Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Ενώ η οικονομική κατάσταση υποτροπιάζει επικίνδυνα και οι συνέπειες της γίνονται.... καθημερινά όλο και πιο έντονες σε όλους μας η Κυβέρνηση διατηρεί την «αισιοδοξία» της, καθώς δε της έχει απομείνει κάτι άλλο πλέον, ενώ η Αντιπολίτευση επιμένει στη πρόταση της για έξοδο από τη κρίση, χωρίς να μας πεί πως θα προέλθει η περιβόητη Ανάπτυξη που ευαγγελίζεται …Σίγουρα ενώ είναι καλή ως κομματική στάση αυτή που τηρούν υστερεί πολιτικά διότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα….
Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί καλεί σε διάλογο τα «κλειστά επαγγέλματα»
από τη στιγμή που θα νομοθετήσει κατ’ επιταγήν της Τρόικα….;Αυτό δε θα ήταν κατά συνθήκη κακό αν είχε το θάρρος να συμβιβάσει πράγματα και να κερδίσει χρόνο αλλά και να πιέσει τη Τρόικα πριν παραδοθεί άνευ όρων….
Η σημερινή Κυβέρνηση θυμίζει μια Ύπατη Αρμοστεία με Δημοκρατικό Προσωπείο….Ο ρόλος της σχεδόν ένα χρόνο μετά εξαντλείται στο να εξάρει τις δύσκολες αποφάσεις που πήρε….Αυτή είναι η παρερμηνεία….Οι δύσκολες αποφάσεις της επιβλήθηκαν και ούτε καν διεκδικήσε το ελάχιστο που μπορούσε να κερδίσει προς όφελος του λαού της….Και για αυτό θα έπρεπε να ντρέπεται και όχι να επαίρεται….
Το αν είναι σωστά ή όχι τα μέτρα πρέπει να εξεταστεί με το πρίσμα του χρόνου που θεσμοθετούνται….Διότι αν κάνεις κάτι σωστό σε λάθος χρόνο διακινδυνεύεις όλη σου τη προσπάθεια….Σίγουρα όμως και η αδράνεια δεν θα αποτελούσε λύση…
Αυτό που έπρεπε να διεκδικηθεί ήταν μεγαλύτερος χρόνος αποπληρωμής με την απειλή της στάσης πληρωμών πρίν το Μνημόνιο…Η ταχύτητα με την οποία λειτούργησε ώστε να μπεί στο «μονόδρομο» όμως προκαλεί απορίες ως προς τους σκοπούς της….
.Παρ' όλα αυτά βαδίζει ακόμη σε εύθραυστο σχοινί….Η τέταρτη δόση είναι αμφίβολη και απορώ τι θα μας πεί άραγε ο Αρμοστής μας αν «σκάσει» Ομόλογο στα χέρια του….Γιατί αν γινόταν πριν ένα χρόνο θα «πεινούσαμε αλλά θα είχαμε τη χώρα μας….Αν γίνει «αύριο»,θα πεινάσουμε και δε θα έχουμε ούτε τη χώρα μας χάρη στην υπογραφή του Μνημονίου μέχρι να αποπληρωθούν οι Πιστωτές μας….
http://pikri-sokolata.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom