Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Tα ξημερώματα μεταφέρθηκε στην Πατησίων το θέατρο του παραλόγου


- Ολονύχτιο “θρίλερ” διαπραγματεύσεων
- Με πορεία και συνθήματα έφτασαν στο κτίριο της Πατησίων οι μετανάστες
- Συμφωνία να παραμείνουν για 15 ημέρες
- Κανονικά λειτουργεί η Νομική, διακριτική η παρουσία της αστυνομίας
- Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι στο κέντρο


Συντεταγμένα συνοδεία μελών οργανώσεων οι μετανάστες βγήκαν στις τρεις και μισή από το κτίριο της Νομικής και κινήθηκαν προς την οδό Ακαδημίας, συναντήθηκαν με συγκεντρωμένους αριστεριστές και αντιεξουσιαστές και με κοινή πορεία κατέληξαν στο κτίριο της Πατησίων όπου συμφωνήθηκε ότι θα παραμείνουν για 15 ημέρες.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή, αλλά διακριτική. Δεν χρειάστηκε σε καμία περίπτωση η επέμβαση των αστυνομικών.


Οι μετανάστες με τα πράγματά τους στα χέρια, φωνάζοντας συνθήματα έφτασαν μερικά λεπτά πριν τις τέσσερις στο κτίριο που θα τους φιλοξενήσει και ήδη έχουν εγκατασταθεί χωρίς απρόοπτα.

Το χρονικό


Λίγο πριν τα μεσάνυχτα επιτεύχθηκε τελικά συμφωνία για την εκκένωση του κτιρίου της Νομικής από τους μετανάστες απεργούς πείνας, οι οποίοι θα μετεγκατασταθούν, για χρονικό διάστημα 15 ημερών, στο κτίριο που είχε προταθεί από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου. Μεταξύ των όρων της συμφωνίας είναι ότι οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν στο κτίριο όχι για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι σε κάποια απόσταση, διακριτή σε σχέση με το κτίριο και ο αριθμός των αλληλέγγυων στους μετανάστες θα είναι περιορισμένος.

Ωστόσο ακόμα και την ύστατη αυτή ώρα, λίγο μετά τις 01:30 ο ιδιοκτήτης έφερε νέες αντιρρήσεις θορυβημένος από το γεγονός ότι πρόκειται μία μεγάλη ομάδα των αλληλέγγυων να πορευτούν προς το κτίριο του και έτσι αρνήθηκε να μεταβούν οι περίπου 240 μετανάστες αργά τη νύχτα στο νέο αυτο χώρο. Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις ο ιδιοκτητης πείσθηκε και έτσι άρχισε η μεταφορά των απεργών πείνας στο νέο κτήριο.

Κατά τη διάρκεια της μεταμεσονύχτιας εμπλοκής προτάθηκε να μεταφερθούν σε κτήριο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, τόσο οι μετανάστες όσο και οι αλληλέγγυοι απάντησαν κατηγορηματικά όχι, καθώς δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να μετακινήθούν μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Είχε προηγηθεί ένα πολύωρο θρίλερ μετά την πρώτη αρνητική τους απάντηση να μεταβούν σε άλλο κτίριο και τις πρυτανικές αρχές να δίνουν το πράσινο φως για άρση του ασύλου. Με το που δόθηκε η εντολή για άρση του ασύλου, η περιοχή μετατράπηκε σε "αστακό" από τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ξεκινήσει η επέμβαση, η οποία τελικώς ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις με τους εισαγγελείς οι οποίοι αν και αρχικά απωθήθηκαν από την είσοδο εν συνεχεία κατάφεραν να συνομιλήσουν με τους λαθρομετανάστες. Η κυβέρνηση δέχθηκε αρχικά όλα τα αιτήματα των μεταναστών, αλλά εμπλοκή υπήρξε καθώς δεν συμφωνούσε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου με τους όρους των μεταναστών.

Τελικά, μετά από ένα νέο θρίλερ που διαδραματίστηκε για τους όρους με τους οποίους θα μετεγκατασταθούν, οι λαθρομετανάστες συνεδρίασαν και αποφάσισαν τελικά να μεταβούν στο νέο κτίριο αλλά όχι με πούλμαν αλλά με μία ειρηνική πορεία και τη διακριτική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.
http://www.newsit.gr

5 σχόλια:

Μαίρη (Ginger) είπε...

Aπεργία με προθεσμία χα χα χα.
Ημερομηνία λήξης σαν τα γάλατα κάτι.
Μας έκαναν και γελά-δ-αμε πάλι. Καλό ΣΚ να έχουμε

Μαίρη (Ginger) είπε...

Τι του έταξαν του ιδιοκτήτη άραγε. Και ποιός ...... νάναι ο ιδιοκτήτης. Καλή συο μέρα αγαπητέ μου

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αυτο τώρα, για να δώσω και την δικη μου απάντηση στον Ginger , το να πληρώνουμε εμεις για να κανουν απεργία κάποιοι, πως να το πεις;
Γιατι λογικά, και με το δίκιο οτυ βεβαια ο ανθρωπος, δεν πιστεύω να τους φιλοξενησει τσάμπα...

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Ginger καλημέρα!Να σου λύσω την απορία αν και θα σου δημιουργηθούν πιο πολλές απορίες!Ο Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας δημοσκοπήσεων Κάπα Research Ντίνος Ρουτζούνης είναι και ιδιοκτήτης του κτηρίου που μεταφέρθηκαν οι λαθρομετανάστες!!!!Και μερικές πληροφορίες για το κτήριο:
Το πρόσφατα ανακαινισμένο Μέγαρο Υπατία, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Πατησίων, συνολικά 1.240 τετραγωνικών μέτρων και τεσσάρων ορόφων,είναι κτισμένο στις αρχές του 20ού αιώνα από έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, Αλέξανδρο Νικολούδη. Το κτίριο βρίσκεται απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα δείγματα της γαλλικής neo-baroque στην Αθήνα. Είναι επίσης πολύ κοντά στην Πλατεία Αιγύπτου και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σήμερα έχει εκεί την έδρα του το Ινστιτούτο Υπατία.
Τώρα ποιος θα πληρώσει το "ξενοδοχείο";ή η πρυτανία ή το υπουργείο εσωτερικών!δηλαδή ο Ελληνικός λαός.
Δεν πιστεύω να σε στεναχώρησα;
Να είσαι καλά,καλό Σ/Κ επίσης!

zeidoron dtsoukas είπε...

Ρίκη μου διάβασε από πάνω την απάντηση και στις δικές σου απορίες.
Αυτό στο χωριό μου το λέμε:"κερατάς και ζημιωμένος"!!!
Να είσαι καλά,καλημέρα!