Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Σε γεωπολιτικές και παραπολιτικές συμπληγάδες βρίσκεται εγκλωβισμένος ο Βενιζέλος μετά το ΟΧΙ σε Παπανδρέου για τις ΑΟΖ


Πριν μερικές ημέρες διαβάζαμε στην blog-όσφαιρα τις διάφορες εκδοχές της επίθεσης που εξαπέλυσε το Μαξίμου μέσο της πλέον επίσημης οδού, του κ. Πεταλωτή, προς το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Βενιζέλου, με αφορμή, δήθεν, κάποιες δηλώσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και σχετίζονταν με τον ανδριάντα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Οι παροικούντες το Μαξίμου φυσικά γνωρίζουν πως, οι δηλώσεις στη Θεσσαλονίκης δεν ήταν παρά η αφορμή για να πέσουν τα πρώτα προειδοποιητικά "πυρά" με στόχο τον Θεσσαλονικάρχη Μπένι. Κι αυτό διότι το βασιλικό περιβάλλον του Μαξίμου είχε εντολές να προβεί στη σχετική ομοβροντία, δοθείσας αφορμής, διότι πριν μερικές εβδομάδες ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε το πρώτο ΟΧΙ που ακούστηκε από υπουργό της κυβέρνησης του μνημονίου, προς τον Πρωθυπουργεύων Γεώργιο τον Β΄ της γνωστής οικογενείας.

Οι κακές γλώσσες μας πληροφορούν, πως το συγκεκριμένο ΟΧΙ, δεν αφορούσε οποιοδήποτε απλό καθημερινό θέμα ή ρουσφέτι, αλλά ζήτημα που είχε να κάνει με εκχώρηση (κι άλλης!) εθνικής κυριαρχίας. Βλέπετε, ο γιγαντοτεράστιος Γεώργιος ο Β', ένα από τα ζητήματα που υποσχέθηκε να κλείσει -σύντομα- κατά τη διάρκεια της 3ωρης συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν, για να του επιτραπεί φυσικά να προβεί στις σχετικές δηλώσεις λεονταρισμού στο Ερζερουμ, ήταν κι αυτό της Ελληνικής ΑΟΖ με υποχωρήσεις της Ελλάδας στην περιοχή του Καστελόριζου.

Φυσικά κάτι τέτοιο εάν έπαιρνε την κοινοβουλευτική οδό, θα δημιουργούσε μέγα ζήτημα, για την κυβερνώσα παράταξη. Έτσι το Μαξίμου θεώρησε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να διευθετηθεί στα μουλωχτά, με τη δημιουργία τετελεσμένου μέσο του ΝΑΤΟ, κάτι που θα είχε και εσωκομματικό κέρδος καθότι θα χρεωνόταν η ιστορία πολιτικά στον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Όταν ο Βενιζέλος όμως ζήτησε τη γνώμη Έλληνα στρατηγού, ο οποίος εκτελεί χρέη μόνιμου αντιπροσώπου στο ΝΑΤΟ, ο συγκεκριμένος έγινε... Τούρκος(!!!) αναλύοντας στον υπουργό τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα είχε τόσο για τη χώρα, όσο και για το πολιτικό μέλλον του κ. Βενιζέλου το "σχέδιο" του Πρωθυπουργεύωντα.

Βλέποντας τις σχετικές μηχανορραφίες, ο Θεσσαλονικάρχης, αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα και να πει ορθά κοφτά ένα βροντερό όχι στον ΓΑΠ. Θέλετε γιατί είναι απ' τους λίγους που στην κυβέρνηση του μνημονίου έχει ακόμα εθνικές ευαισθησίες, θέλετε γιατί δεν ήθελε ο κόσμος να τον θυμάται ως δεύτερο Πάγκαλο, θέλετε γιατί πρόταξε το πολιτικό του μέλλον...

Ότι και να ήταν πάντως ο Μπένι άστραψε και βρόντηξε μέσα στο Μαξίμου. Κι ως γνωστόν μαγκιές στον Γεώργιο Β', της γνωστής οικογενείας, δεν περνάνε. Οπότε μη ξαφνιαστεί κανείς αν τα σποραδικά πυρά του Μαξίμου, γίνουν ομοβροντία κατά του Βενιζέλου, με απώτερο στόχο τη φθορά του, τόσο σε περίπτωση ανασχηματισμού, όσο και σε περίπτωση πρόωρων εκλογών...
http://openpress-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_8842.html

2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Καλημέρα Δημήτρη μου.

Βουνό τα τεκταινόμενα στο προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο.
Που να προλάβει ο Έλληνας μες την βαριάς καθημερινότητα του να τα παρακολουθήσει όλα, να τα αξιολογήσει και να συνειδητοποιήσει μάλιστα τους κινδύνους που κάποια απ' αυτά που περνούν στα ψιλά εμπεριέχουν ;;;.

Οι φίλοι σου-και κυρίως εγώ- έχουμε Εσένα που μας ενημερώνεις στα σίγουρα.
Είμαι σε τέτοια σύγχυση αλλά και αγωνία Δημήτρη μου που έρχονται στιγμές που λέω "μακάριοι οι αγνοούντες"

zeidoron dtsoukas είπε...

... "μακάριοι οι αγνοούντες"!
Αν ήξερες πόσο καλύτερα είναι όσοι δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες από τα τεκταινόμενα Λυγερή μου.
Τι κερδίζουμε εμείς που τα ξέρουμε;είμαστε ενημερωμένοι πολίτες με την πίεση στην κορυφή!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!