Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Τι συμβαίνει με τα κοινοτικά προγράμματα;Και δεύτερη παραίτηση Γ.Γ. Υπουργείου τη νύχτα


Την παραίτησή του υπέβαλε αργά χτες το βράδυ στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Λούκα Κατσέλη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Δημοσθένης Δασκαλάκης. Ο τελευταίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διαφώνησε με την κυρία Λούκα Κατσέλη, για την κατανομή κονδυλίων στα Κοινωνικά ΚΕΠ ύψους 10 εκ. ευρώ. ..Μέχρι στιγμής η κ. Λούκα Κατσέλη δεν έχει κάνει αποδεκτή την παραίτηση του γενικού γραμματέα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Δασκαλάκης επιμένει στην απόφασή του.

Ο κ. Δασκαλάκης, είναι αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Εργασίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει Συνεργάτης της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, στέλεχος και Διευθυντής του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.Μ.Ε.Δ).

«Εγείρεται σοβαρό πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση» υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας πως είναι η δεύτερη παραίτηση γενικού γραμματέα μέσα σε λίγες ημέρες και για παρεμφερείς -όπως φαίνεται- λόγους και ζητά εξηγήσεις.
«Η υποβολή παραίτησης από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Δ. Δασκαλάκη εγείρει σοβαρό πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι η δεύτερη παραίτηση Γενικού Γραμματέα μέσα σε λίγες ημέρες».
«Αν, μάλιστα, οφείλεται σε παρεμφερείς λόγους που αφορούν χρηματοδοτήσεις από κοινοτικά προγράμματα, όπως και η παραίτηση του Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αχ.Μητσού, το πράγμα γίνεται ακόμη σοβαρότερο. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα την κατάσταση που δημιουργείται» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση. «Δεν μπορεί, σε τόσο δύσκολες ώρες, ούτε να χάνονται κοινοτικοί πόροι, ούτε να καρκινοβατούν κοινοτικά προγράμματα. Σε κάθε περίπτωση, απαιτούνται πλήρης διαφάνεια και εξηγήσεις για τα θλιβερά αυτά φαινόμενα» καταλήγει.
http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/01/blog-post_7338.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom