Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Διπλό δημοψήφισμα οι εκλογές του Νοεμβρίου

Οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου απέκτησαν τη μορφή Δημοψηφίσματος.Ενός διπλού δημοψηφίσματος γιατί δεν είναι μόνο αντιμνημονιακού χαρακτήρα αλλά και δημοψήφισμα για την ανοχή μας ή όχι απέναντι στο σάπιο πολιτικό σύστημα και τους κομματικούς εκφραστές του.
Οι Μαυρογιαλούροι,χωρίς ντροπή ή αίσθημα ενοχής,πήραν τους δρόμους και τάζουν ξανά λαγούς με πετραχήλια για να κερδίσουν τη μάχη του Καλλικράτη ξεχνώντας τις ευθύνες τους για την κατάντια της χώρας.
Για μας,όλοι τους όσοι συνυπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια στο ναό της Δημοκρατίας,είναι συνυπεύθυνοι για το βιασμό της και τα εκτρώματα που προέκυψαν.Ολοι τους έβλεπαν τις συμβάσεις και τις αναθέσεις έργων να περνούν σαν τρένα από μπροστά τους κι όμως αρκούνταν στην ετήσια επιχορήγηση των κομμάτων τους και στα βουλευτικά τους προνόμια.Για την τιμή των όπλων δε και για προσωπικό τους άλλοθι κατέθεταν επερωτήσεις τις οποίες περιέφεραν ως τρόπαια στις εκλογικές τους περιφέρειες.
Τι τους εμπόδιζε να προσφύγουν στη δικαιοσύνη με ατομικές μηνύσεις και αγωγές κατά όσων εμπλέκονταν σε περιπτώσεις σκανδάλων,διαφθοράς και καταλήστευσης των δημοσίων ταμείων;Τίποτα ή  μάλλον ο σεβασμός τους προς το θεσμό του κοινοβουλίου και των εξεταστικών του επιτροπών (στάχτη στα μάτια του λαού και εισόδημα στις τσέπες των).
Ενός κοινοβουλίου όπου στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας διαπράχθηκαν τα μύρια όσα και με τη βούλα μάλιστα της πλειοψηφικής νομιμότητας.
Μεθαύριο λοιπόν στις 7 Νοεμβρίου ας αφήσουμε κατά μέρος τους συναισθηματισμούς και τις ενοχές που προσπαθούν να μας φορτώσουν κάποιοι επιτήδειοι κι ας καταψηφίσουμε μέτρα και κομματικές πρακτικές.
Οχι κύριοι δεν τα φάγαμε μαζί!Από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι και στην κεφαλή ήσασταν εσείς,οι οποίοι εν ονόματί μας αποφασίζατε και υπογράφατε.Ομως οι μίζες και οι προμήθειες έβγαιναν από τις δικές μας τσέπες και πήγαιναν στους δικούς σας λογαριασμούς,των φίλων σας και των κουμπάρων σας.
Το ευνουχισμένο συνδικαλιστικό κίνημα και οι οργανωμένες δολοφονίες στην τράπεζα της Marfin,στην πρώτη ουσιαστικά παλλαϊκή διαμαρτυρία κατά του μνημονίου,σας προφύλαξαν από την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου.Ολη αυτή η συσσωρευμένη οργή θα ξεσπάσει στις κάλπες την Κυριακή των εκλογών
.Δεν θα σας δώσουμε τη χαρά να ξαναδείτε το χάρτη της χώρας μας πρασινομπλέ!Φτάνει πια ως εδώ,η ανοχή μας τελείωσε.
Ψήφο στους καθαρούς,στους τίμιους,τους ακομμάτιστους,στους ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου που 'χουν και μερικές χιλιάδες ένσημα στο βιογραφικό τους.Κι αν δεν υπάρχουν τέτοιοι τότε το λευκό είναι η λύση-έκφραση της διαμαρτυρίας μας.
Οχι δεν ισχυριζόμαστε πως όλοι όσοι πλαισιώνουν κομματικά ψηφοδέλτια είναι λαμόγια,όμως τυχόν νίκη των κομματικών συνδυασμών θα εκληφθεί ως συναίνεση στα μέτρα και στο σάπιο πολιτικό σύστημα.
Ο καθένας μας με νηφαλιότητα και χωρίς ίχνος ενοχής,με τη σκέψη στη δουλειά που του στέρησαν,στη σύνταξη που του έκοψαν και στο αβέβαιο μέλλον των παιδιών του (όταν η φωτιά είναι στου γείτονα θα 'ρθει και στην αυλή σου) ας πάρει θέση στο διπλό δημοψήφισμα της 7ης Νοεμβρίου.
Είναι δεδομένο ότι η αποχή εξυπηρετεί μόνο το υπάρχον πολιτικό σύστημα. 
Θα είναι αστείο από τη Δευτέρα το πρωί να ξαναπαριστάνουμε όλοι τους κοψοχέρηδες!

17 σχόλια:

apneagr είπε...

Μια καλησπέρα πέρασα να πω, καλή συνέχεια
Διπλό δημοψήφισμα οι εκλογές του Νοεμβρίου

zeidoron dtsoukas είπε...

Να είσαι καλά αγαπητέ φίλε Αpneagr, καλή συνέχεια και σε σένα!
Σ' ευχαριστώ.

αντωνης είπε...

Δημητρη καλησπερα.
Δυο μικρα σχολιακια.
Ακομματιστοι υποψηφιοι δε νομιζω να υπαρχουν και τοσοι, ωστε να εχουμε τετοια επιλογη.
Πχ στην Περιφερεια Αττικης εγω δεν βλεπω κανενα τετοιο.

Οσο για το λευκο, θα ηταν μια επιλογη μας αν προσμετριοταν στα εγκυρα ψηφοδελτια και στο εκλογικο μετρο.
Με τον εκλογικο νομο που εχουμε ομως, ειτε απεχεις ειτε ριξεις λευκο ειναι σχεδον το ιδιο κατα τη γνωμη μου.

Η απαντηση μας κατα τη γνωμη μου ειναι αυτο που εγραψες και συ, να μην τους δωσουμε τη χαρα να δουν το χαρτη πρασινομπλε.
Αλλά αυτο νομιζω οτι δε γινεται με το λευκο, αλλά με το κοκκινο.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αχ Αντώνη μου,όπως δεν ξεκολάς εσύ από το κόκκινο το ίδιο φοβάμαι και για τους πρασινομπλέ!Ολοι είναι υπεύθυνοι για την κατάντια μας φίλε μου.Οσο για το λευκό καταγράφεται αλλά έχουν φροντίσει οι μάγκες να μη λαμβάνετε υπ' όψιν στο εκλογικό μέτρο.Κάποια στιγμή πρέπει να τους τρίψουμε την ψήφο μας στη μούρη και δεν νομίζω να υπάρξει καταλληλότερη.Από κει και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος άνθρωπος και θα αποφασίσει μόνος του χωρίς συναισθήματα και χωρίς ενοχές!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αχ Ζει μου, δυστυχως απ οτι βλέπω, κι εκ των εσω πια, παλι θα πρασινοπλαβισουμε....τα θελουμε λοιπον και τα παθαινουμε

αντωνης είπε...

Δημητρη, δε θεωρω οτι πλεον ειμαι κολλημενος.
Για παρα πολλα χρονια ψηφιζα πρασινο (εννοω σε εθνικες εκλογες, γιατι στις δημοτικες υπαρχουν και άλλοι παραγοντες που επηρεαζουν την ψηφο μου) και μολις περσι ψηφισα για πρωτη φορα κοκκινο.

Και θα το ξανακανω πολλες φορες απο δω και στο εξης. Ο βασικος λογος ειναι οτι σιχαθηκα τις μονοκομματικες κυβερνησεις.

αντωνης είπε...

Καλο βραδυ & καλο Σαββατοκυριακο!
:)

zeidoron dtsoukas είπε...

Ρίκη μου και που να εκλεγείς να δεις τι θα ακούσουν τ' αυτάκια σου και τι θα δουν τα ματάκια σου από μέσα μέσα!
Τότε θα καταλάβεις γιατί σ' αυτό τον τόπο δεν θ' αλλάξει τίποτα στον αιώνα τον άπαντα!
Παρ' όλα αυτά ξανά καλή τύχη!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αντώνη μου προς Θεού δεν σε κατηγορώ για τίποτα!Αλίμονο απόψεις εκφράζουμε άπαντες και θέλω να πιστεύω πως είναι όλες σεβαστές!
Να είσαι καλά,επίσης καλό Σαββατοκύριακο.

αντωνης είπε...

Φυσικα και ειναι ολες οι αποψεις σεβαστες Δημητρη.
Δεν θεωρησα καθολου οτι με κατηγορησες για κατι, απλα γραφω με τον τροπο που θα μιλουσα σε καποιον προφορικα. Αλλά ο γραπτος λογος δεν βοηθαει παντα.

Καλο ξημερωμα!
:)

Στέλιος είπε...

Προσωπικά, παρόλο που ιδεοκρατικά είμαι υπέρ της αποχής, δε θα ψηφίσω στις εκλογές για άλλο λόγο. Θεωρώ όλους τους υποψήφιους της εκλογικής μου περιφέρειας είτε τσιράκια της καθοδηγούμενης ολιγαρχίας, είτε άχρηστους.

Σε αντίθεση όμως με τις βουλευτικές εκλογές που δεν ψηφίζω για έναν και μοναδικό λόγο... Δε θέλω να είμαι συνυπαίτιος στην εκλογή (και πάλι) των ίδιων και των ίδιων. Ας βολεύει το σύστημα. Στα ...ξέρεις που...
Από τη στιγμή που (αν) δώσω τον ψήφο μου σε κάποιο υποψήφιο ενός κόμματος που τελικά δεν θα εκπροσωπηθεί στη βουλή και λόγω του εκλογικού νόμου, αυτή η ψήφος μου θα πάει "υπέρ των μεγάλων κομμάτων", ορίζομαι αυτόματα ψηφοφόρος τους, αφού ουσιαστικά ο "νόμος" λέει:
"Ψήφισε τον μικρό, αλλά αν δεν βγει, συνηγορείς και αποδέχεσαι να πριμοδοτήσεις τα μεγάλα κόμματα".
Εγώ, σε αυτό δε θέλω να συμμετέχω.

Αν κάποιοι "ζορίζονται" αυτοί θα πρέπει να είναι τα 5,3 εκατομμύρια Ελληνες που ψήφισαν το δικομματισμό και τα 1,2 εκατομμύρια που ψήφισαν τα τσιράκια του και που δίνουν απλόχερα την ψήφο τους (και την έγκρισή τους) στη συνέχιση αυτής της κατάστασης.
Οταν 6,5 εκατομμύρια συνέλληνες ψηφοφόροι, πιστεύουν ακόμα στη φαυλότητα της ηλιθιότητάς τους, εγώ θ'απέχω. Οταν αυτοί γίνουν 2-3 εκατομμύρια, τότε έχω λόγο να ξαναδώσω την ψήφο μου. Μέχρι τότε όποιος τους ψήφισε... ας τους λουστεί.

Κατά τ'άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και θεωρώ το άρθρο σου ένα από τα ουσιώδη και μεστά που διάβασα τελευταία.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αντώνη μου είπαμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Πολύ καλά κάνεις και γράφεις όπως μιλάς κι όπως αίσθάνεσαι.Αν μιλούσαν όλοι έτσι ντόμπρα θα ήταν ο κόσμος μας καλύτερος.Καλό Σαββατοκύριακο φίλε.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Στέλιο καλώς ήρθες!Χαίρομαι που διατυπώνεις ευθαρσώς την άποψή σου αλλά και που σου άρεσε το άρθρο μου.Σαφώς ο καθένας έχει νου και γνώση κι ελεύθερα κρίνει κι αποφασίζει.Να είσαι καλά,καλό Σαββατοκύριακο!

Βάσσια είπε...

Θα περιμένω το αποτέλεσμα, γιατί φοβάμαι τις επαναλήψεις.......

Δημήτρη καλό σ/κ φίλε μου
:-)

(υ.γ. δεν βλέπω Χαραδαβέλα..... δεν αντέχεται)

zeidoron dtsoukas είπε...

Δεν είσαι η μόνη που φοβάσαι Βάσσια μου!Ηδη τα δυο μεγάλα κόμματα ξεκίνησαν την πόλωση κι ως συνήθως θα μας πιάσουν στο φιλότιμο και στο συναίσθημα.Για να δούμε,15 μερούλες ακόμα.
Ο κυρ-Κώστας όσο γερνάει ξεκουτιαίνει,στα νιάτα του ήταν πολύ καλός ρεπόρτερ.
Καλό βράδυ!

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Είναι μια ξεκάθαρη, θαρραλέα και υπεύθυνη πολιτική θέση.

Το κομβικό όμως δίλλημα εξακολουθεί να υπάρχει για τον ψηφοφόρο που δεν σέρνεται από πολιτικές αγκυλώσεις ούτε διατηρεί συναισθηματικές εξαρτήσεις.
"Τι πρέπει να πράξεις κατά συνείδηση ,όταν κανείς από τους υποψηφίους της εκλογικής σου περιφέρειας δεν σε εκφράζει αξιοκρατικά με οποιοδήποτε χρώμα και αν είναι επενδυμένος ;»

Η φυσική αντίδραση είναι η αποχή και καθαρίζεις με την συνείδησή σου.
΄Ελα όμως που το σύστημα σε παγιδεύει και μια ανάλογη επιλογή σου ,οδηγεί στο δικομματικό αποτέλεσμα;;.
Εκτός αν η λαϊκή οργή εκφραζόταν με μιαν καθολική αποχή που θα ανέτρεπε τα πάντα....

Υπάρχει όντως δίλλημα αλλά και ευθύνη.
Ο καθένας ας την αναλάβει.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Λυγερή αν ξεκινήσουμε από το αξίωμα που λέει:"Αν οι εκλογές είχαν τη δύναμη ν' αλλάξουν τα πράγματα είναι βέβαιο πως θα τις είχαν καταργήσει!" θα δεις πως όλα τ' άλλα είναι ψευτοδιλήμματα.
Το σωστό για μένα είναι να πάμε στην κάλπη και να επιλέξουμε το λευκό όταν δεν μας εκφράζει κανένας υποψήφιος,μπορεί να μην προσμετράται στο εκλογικό μέτρο,όμως καταγράφεται η διαμαρτυρία.Κι όσο πιο πολλά λευκά τόσο το καλύτερο,πάντως όχι αποχή!

Read more: Go to TOP and Bottom