Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ του ΑΠΘ στις 6, 7 και 8 Οκτωβρίου 2010


Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.
Το Τμήμα μας αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία απειλούν την στοιχειωδώς εύρυθμη λειτουργία του. Η απόσπαση, μέχρι σήμερα, ελάχιστων εκπαιδευτικών στο Τμήμα
1) καθιστά αδύνατη την ποιοτική πρακτική άσκηση 1.000 φοιτητών και φοιτητριών μας, αφού 4 (τέσσερις!) εκπαιδευτικοί καλούνται να καθοδηγήσουν την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των διδασκαλιών τους στα δημοτικά σχολεία  2) ματαιώνει τη λειτουργία εργαστηρίων υπολογιστών και φυσικών επιστημών τα οποία θα ερημώσουν, πράγμα που δεν συνιστά μόνο περιορισμό της μόρφωσης των αυριανών δασκάλων, αλλά και τεράστια οικονομική σπατάλη, γιατί τεχνολογικός εξοπλισμός δεκάδων χιλιάδων ευρώ μένει αναξιοποίητος3) καταργεί την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε ανάπηρους φοιτητές και ανάπηρες φοιτήτριες, αφού αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στελέχωναν το Κέντρο Ενταξιακής Πολιτικής
Αυτή η πρωτοφανής αντιμετώπιση των σπουδών των μελλοντικών δασκάλων από το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Όπως δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο το γεγονός ότι εξαναγκαζόμαστε κάθε χρόνο να παρακαλούμε άλλες Σχολές να μας δανείσουν αίθουσες για να κάνουμε μαθήματα. Όπως δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο το γεγονός ότι έχουμε μόλις 30 (τριάντα!) διδάσκοντες για να εκπαιδεύσουμε 2.000 ενεργούς φοιτητές.
Θέλουμε το Παιδαγωγικό Τμήμα να παράγει πραγματικούς δασκάλους και δασκάλες που θα αξίζουν τον τίτλο αυτόν. Θέλουμε δασκάλους και δασκάλες επιστήμονες που θα μπορούν να μορφώνουν όλα τα παιδιά.
Γι’ αυτό χρειαζόμαστε άμεσα την απόσπαση επαρκούς αριθμού εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό απαιτούμε να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή των πτερύγων του κτιρίου. Γι’ αυτό ζητούμε νέες θέσεις διδασκόντων.Η παροχή όλων των αναγκαίων πόρων για την εκπαίδευση των φοιτητών μας από την πολιτεία δεν είναι προνόμιο ή χάρη. Αποτελεί στοιχειώδη συνταγματική υποχρέωσή της. 
Ως πρώτο δείγμα διαμαρτυρίας, στο Παιδαγωγικό Τμήμα δεν θα γίνουν μαθήματα στις 6, 7 και 8 Οκτωβρίου. Θα δώσουμε συνεντεύξη τύπου, θα κάνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας, εκδηλώσεις και συζητήσεις. Το μάθημα που θα διδαχτούμε και θα διδάξουμε θα έχει στο κέντρο του, για ακόμη μια φορά, τον αγώνα για μια γνήσια, ανθρωπιστική, πολύπλευρη παιδεία.      Θεσσαλονίκη, 1 Οκτωβρίου 2010

ΣΗΜ:όπως μας ενημερώνει η κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ,κυρία Δήμητρα Κογκίδου
Κατα το ίδιο χρονικό διάστημα το ίδιο θα ισχύσει και για το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΤΕΠΑΕ).
Η Παιδαγωγική Σχολή θα παραμείνει ανοικτή καθώς θα υπάρξουν παραστάσεις διαμαρτυρίας, εκδηλώσεις και συζητήσεις.

4 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Ναμαστε πάλι εδώ ........Αν και ποτέ δεν σας εγκατέλειψα, ήμουν τριγύρω και παρακολουθούσα τους προβληματισμούς σας.
Είναι θλιβερό και άλλωστε αναμενόμενο να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα και ας είμαστε έτοιμοι και για άλλα πολύ χειρότερα.
Να είμαστε προετοιμασμένοι να τα κάνουμε γαργάρα, γιατί το να αντιδράσουμε χλωμό μου ακούγεται.
Είναι εντυπωσιακό το πόσα ακόμη μπορεί να ανεχτεί ένας λαός.Αλλά όταν δεν ξέρει τι να κάνει σαν του στερούν τον αέρα, τον ήλιο και το ίδιο του το καρβέλι, καταλαβαίνεις πόσο μπορεί να νοιαστεί ή να κατανοήσει ζητήματα παιδείας πολιτισμού......
Να δούμε που θα καταλήξουμε με όλα όσα συμβαίνουν και μας επιβάλλουν, να δούμε πότε θα αφυπνιστεί η ταξική μας συνείδηση, πότε θα ακουμπήσουν οι πατούσες μας στον πάτο,πότε το νερό στο βαρέλι με τις γάτες που μας πέταξαν, θα φτάσει στα ρουθούνια.
Άντε βρε παιδιά και καλό κουράγιο.Μπανιστηρτζήδες της ίδιας μας της ζωής καταντήσαμε.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Τα τέλια έχουν αρχίσει να βαράνε απ' όλες τις μεριές.

Δεν είμαι σε θέση να προτείνω λύσεις και οι προτεινόμενες από πολλές μεριές δεν μου δίνουν την αίσθηση ότι θα λύσουν το καθολικό πρόβλημα που υπάρχει στην επικράτεια και εξ' αυτής της καθολικότητας αναφύονται τα επί μέρους ωσάν τα μανιτάρια.

Θεωρητικά, θάλεγα ,συγκρότηση, ανασυγκρότηση και συγκράτηση από σπασμωδικές ενέργειες που έχουν ως αποτέλεσμα την κ α τ α λ ι ξ η, την δ ι α λ υ σ η ,ώρα και φορτηγατζήδες.

Συντηρητική ακούγομαι ίσως .
Όταν όμως ακροβατείς πάνω σε τεντωμένο σχοινί χωρίς δίχτυ ασφαλείας οφείλεις στον εαυτό σου, στους αγαπημένους σου, στην οικογένεια, στην πατρίδα, στην ζωή την ίδια που υπηρετείς και υπηρετείσαι, αν μη τι άλλο να προσέχεις ,να υπολογίζεις το επόμενο βήμα…....

Την αγάπη και τον θαυμασμό μου στους μπροστάρηδες φίλους μου

Καλή σου μέρα Δημήτρη μου

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλώς την!
Αγαπητή Black Bedlam είδα το σχόλιό σου και πίστεψα πως επανήλθες στη μπλογκογειτονιά μας αλλά πηγαίνοντας στο μπλογκ σου διαψεύστηκα.
Ας είναι,ξαναδιάβασα τη σπαρταριστή ανάρτηση της 21ης Ιουλίου κι αποζημιώθηκα,ξανάριξα και μια ματιά στην τελευταία όπου με συμπεριλαμβάνεις στους διαδικτυακούς σου φίλους και ψήλωσα αρκετούς πόντους!!!
Οσο για την σημερινή πραγματικότητα έχεις απόλυτο δίκιο,κοντεύουν να μας αφανίσουν και μεις παραμένουμε "Μπανιστηρτζήδες της ίδιας μας της ζωής"!
Μη σου φαίνεται παράξενο όμως,έχει χαζέψει ο κόσμος με την ανεργία να βρίσκεται στα ύψη,τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο αλλά τα έξοδα ν' αυξάνονται αντί να μειώνονται.
Ο κόσμος πνίγεται,ασφυκτιά κι όσο τραβάνε το σχοινί οι δραγουμάνοι μην εκπλαγείς αν σπάσει με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους.
Να είσαι καλά,χάρηκα και περιμένω εναγωνίως να επανακάμψεις.
Καλό Σαββατοκύριακο!

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου πραγματικά βαράνε τα τέλια από παντού και μη νομίζεις πως είσαι η μόνη που αδυνατεί να προτείνει λύσεις.
Ολος ο κόσμος έχει χάσει το μπούσουλα κι όλοι κυτάνε τι θα περισώσουν εκτός απ' αυτούς που είναι εντεταλμένοι προς τούτο.
Αυτοί στήνουν κοκορομαχίες(εξεταστικές) εν είδει θεάματος για τους υπηκόους και μας αφήνουν να βρούμε μόνοι μας τον άρτο.
Δεν ξέρω τι θα καταφέρουν οι καθηγητές αλλά τους φορτηγατζήδες που φαινόταν πιο δυναμικοί τους τουμπάρισαν αφαιρόντας τους όλη τη περιουσία τους.
Να είσαι καλά,καλό Σαββατοκύριακο!

Read more: Go to TOP and Bottom