Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Η "Δύναμη για την Αλήθεια" δεν τους εμπόδισε να μπλοκάρουν τη συζήτηση κατά του Μνημονίου στο ΣτΕ

Στο Βερολίνο μετέβη το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου,όπου τιμήθηκε με το βραβείο «Κβαντρίγκα» (Quadriga),«Δύναμη για Αλήθεια», για «το θάρρος των αποφάσεών του για την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας και την αποτροπή πτώχευσης της χώρας». Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται:« το θάρρος του να αναλαμβάνει τις ευθύνες και τις συνέπειές τους» και τονίζεται ότι «η πολιτική της διαφάνειας που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου αποτελεί υπόδειγμα και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες»!!!
Αυτά την Κυριακή.

Χτες Δευτέρα με τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης της χώρας από τον βραβευθέντα πρωθυπουργό δημοσιεύτηκε η είδηση της ματαίωσης της συζήτησης της προσφυγής που είχαν υποβάλλει κατά του Μνημονίου σωματεία, ενώσεις και σύλλογοι εργαζομένων στο ΣτΕ.
Ο λόγος είναι η καθυστέρηση της αποστολής των σχετικών φακέλων από τα αρμόδια υπουργεία.
Η καθυστέρηση των υπουργείων και κυρίως του Οικονομικών, να αποστείλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα προσφυγής της Ελλάδας στον Μηχανισμό Στήριξης, ήταν η αιτία αναβολής της συζήτησης της προσφυγής κατά του Μνημονίου στο ΣτΕ.
Την προσφυγή είχαν καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνών, η ΑΔΕΔΥ ή ΓΣΕΕ, η Ενωση Συντακτών, σωματεία συνταξιούχων και άλλες επαγγελματικές και εργατικές ενώσεις, που ζητούν να εξεταστεί η συνταγματικόητα του Μνημονίου που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα και συνέπεια του οποίου, ήταν οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
Η συζήτηση επρόκειτο να γίνει στο ΣτΕ την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου αλλά οι εισηγήτριες σύμβουλοι Μαίρη Σάρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, ζήτησαν την αναβολή, καθώς δεν είχαν λάβει παρά τις αιτήσεις τους, τα στοιχεία των υπουργείων που εμπλέκονται στην προσφυγή και κυρίως αυτά που χειρίζονται στις οικονομικές υποθέσεις όπως το Οικονομίας, Ανάπτυξης και μία σειρά άλλα, τα οποία λόγω ανασχηματισμού και αλλαγής αρμοδιοτήτων δεν είναι σε θέση να καταρτίσουν του σχετικούς φακέλους.
Έτσι οι εισηγήτριες, δεν μπορούν να σχηματίσουν πλήρη εικόνα για την προσφυγή της Ελλάδας στο Μηχανισμό Στήριξης έτσι ώστε να προχωρήσει η συζήτηση στο αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ.
Η νέα ημερομηνία της συζήτησης στο θέμα, θα οριστεί την Παρασκευή, αλλά και πάλι είναι αμφίβολο εάν τα υπουργεία θα έχουν αποστείλει τους φακέλους, οδηγώντας την υπόθεση σε νέα αναβολή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για σκάνδαλο στον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό στον Αστακό

Η επένδυση Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου στον ΑΣΤΑΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ έσπασε σκανδαλωδώς κάθε ρεκόρ ταχύτητας διαδικασιών αδειοδότησης υποδομών και έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Πρόκειται για ένα έργο που αναιρεί την ήπια ανάπτυξη της περιοχής και το διαμετακομιστικό ρόλο του λιμανιού για τον οποίον έχουν δαπανηθεί εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι, χωρίς να απαντά σε ζητήματα ουσιαστικής ανάπτυξης, ούτε σε καμία κοινωνική ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο, με επείγουσες διαδικασίες, εκδόθηκε πρόσφατα νέα Κ.Υ.Α. που καθορίζει το πλαίσιο "αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και πολεοδομικών θεμάτων" τροποποιώντας προηγούμενη.

Ερωτήματα προκαλεί το επιχειρηματικό παρελθόν του κ. Ιωάννη Αντωνιάδη Σπορίδη, εκπροσώπου της μιας εκ των εταιριών της κοινοπραξίας του Αστακού και η εμφάνιση του επικοινωνιολόγου κ. Γ. Σεφερτζή στην περιοχή του Αστακού ως υποστηρικτή του έργου.

Η επένδυση αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το περιβάλλον με δεδομένο ότι πρόκειται για μια ρυπογόνο θερμική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής μεγάλης κλίμακας, αφού θα αφορά το LPG, καύσιμο που αποφεύγεται αυστηρά στην ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας, λόγω της υψηλότατης επικινδυνότητάς του.

Read more: Go to TOP and Bottom