Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ντέρμπυ από τα παλιά αύριο στα Γιάννινα


Ο ύμνος του Παναιτωλικού μας
Η ομάδα του Παναιτωλικού αγωνίζεται αύριο Δευτέρα στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας.
Οι πρώτες πέντε αγωνιστικές έδειξαν πως οι δύο ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν φέτος στην κατηγορία και θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τον τίτλο.Ο Παναιτωλικός έχει πέντε νίκες,7 γκολ ενεργητικό και μηδέν παθητικό.
Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΙΝΝΑ έχει τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία,11 γκολ ενεργητικό και 3 παθητικό.
Ο Παναιτωλικός του 1975
Ο αγώνας λοιπόν είναι ντέρμπυ,ένα ντέρμπυ από τα παλιά της δεκαετίας του 70 τότε που ο Παναιτωλικός έκανε το θαύμα κι ανέβηκε(1974-1975) στη Α' Εθνική κατηγορία με τον Σαββουλίδη,τον Κοντοπάνο,τον Τάκο,τον Κωστόπουλο,τον Γλυκοκάλαμο,το Γιώργο Παπά,το Μίμη Δενδρινό το Βασίλη Γκανιάτσα,το Γιάννη Γιακουμή και τ' αλλά παιδιά!
 ο θρυλικός Αγιαξ της Ηπείρου
Ενα χρόνο πριν (1973-1974),ο νεοσύστατος(1966) ΠΑΣ Γιάννινα είχε κάνει κι αυτός το μεγάλο άλμα ως θρυλικός "Αγιαξ της Ηπείρου" με τους "ομογενείς" Λύσα,Γκλασμάνη,Παστερνάκη,Μοντέζ,Κοντογεωργάκη,Αλβαρέζ αλλά και τους Ελληνες παικταράδες Σιόντη,Γραμμενιάτη,Τσουρλίδα,Μάντο,Φίλιο,Βέργο κλπ.
Οι δυο ιστορικές ομάδες βρέθηκαν και στην Α' Εθνική κατηγορία για δυο περιόδους μαζί,αφού ο Παναιτωλικός έπαιξε μόνο δυο χρόνια σ' αντίθεση με τον ΠΑΣ που για μια δεκαετία (1974-1984) μεγαλούργησε στα μεγάλα σαλόνια.
Να ευχηθούμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι μέσα σε φίλαθλο πνεύμα.
Ο καιρός την ώρα του αγώνα στην πόλη των Ιωαννίνων προβλέπεται νεφελώδης και η θερμοκρασία κοντά στους 13 βαθμούς.
Δυστυχώς για το φίλαθλο κόσμο το παιχνίδι μεταδίδεται και πάλι από το CONN-X TV.Πολύ θα θέλαμε να ξέρουμε ποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα της παραχώρησης των δικαιωμάτων της μετάδοσης των αγώνων της Β' Εθνικής στο CONN-X TV κι όχι στην ΕΤ3 που όλοι ανεξαιρέτως πληρώνουμε.Επίσης αν κάποιος ξέρει ας μας πει πόσοι είναι οι συνδρομητές-θεατές του CONN-X TV,έτσι για να μας φύγει η περιέργεια!
http://gigenisagriniotis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom