Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Alea Jacta Est*....

 
Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης
Σε κοκορομαχία εξελίχτηκε η «κόντρα» ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. για το ποιός φταίει περισσότερο ενώ το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε ,η ανάπτυξη εξαρτάται από ξένους επενδυτές που επιβάλλουν τους όρους τους, ο πληθωρισμός μοιάζει με άλογο που καλπάζει ,η ανεργία και οι κλειστές επιχειρήσεις είναι σε δυσθεώρητα ύψη,η σπατάλη καλά κρατεί και ο λαός μας ανάμεσα στα δύο αυτά «στρατόπεδα» να πληρώνει το τίμημα...Η αλήθεια είναι ότι όσοι κυβέρνησαν αλλά και όσοι αντιπολιτεύτηκαν έχουν ακέραιες ευθύνες.....Το πόσο αναλογεί στο καθένα ας το κρίνει ο καθένας μας χωρίς όμως να κοιτάμε από κομματικό πρίσμα...Αυτό που πραγματικά προβληματίζει όμως είναι ο συνεχής εμπαιγμός ότι όλα όσα γίνονται, γίνονται γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση....Και όσοι το αντιπολιτεύονται το κάνουν για να δρέψουν ψήφους δημαγωγώντας χωρίς να υπάρχει κάτι το χειροπιαστό που μπορούν να επαγγελθούν ....Η αντίληψη του γεγονότος ότι κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί τίποτα και της πραγματικότητας ότι η κατάσταση δυσχεραίνει και βρισκόμαστε σε ένα τούνελ χωρίς έξοδο είναι αυτά που πρέπει να μας κάνουν να σκεφτούμε το αύριο και τι πραγματικά θέλουμε....Θέλουμε κυβερνήσεις που παραχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα ,που κομματικοποιούν το Κράτος , που δείχνουν ευγενή αισθήματα στις Τράπεζες την ίδια ώρα που γυρίζουν τη πλάτη στο φτωχό, που πρεσβεύουν κοινωνικές τάξεις και όχι το Έθνος ,που δίνουν ρεσιτάλ ψεύδους και υποκρισίας κρυπτόμενοι πίσω από φιλολαικές ιδεολογίες;
Οι άνθρωποι αυτοί μας έδειξαν το ποιόν τους χρόνια τώρα...Άλλαξαν πρόσωπα αλλά όχι πολιτικές...Ζητούν συγχώρεση χωρίς μετάνοια...Και αυτή η αλαζονική συμπεριφορά προκαλεί...Στη Γαλλία τα συνδικάτα με τις κινητοποιήσεις τους κέρδισαν τροπολογίες στον ασφαλιστικό νόμο....Όταν ο λαός απαιτήσει όποιες κι αν είναι οι εντολές που έχουν λάβει οι Πρωθυπουργοί ή οι Πρόεδροι δεν μπορούν παρά να υποχωρήσουν....Από την άλλη αν σκύψει και υποταχθεί θα του ζητήσουν περισσότερα....Στη χώρα μας δε πρέπει να περιμένουμε κάτι από το Συνδικαλισμό....Μόνο από εμάς τους ίδιους...Όχι όμως εγωιστικά όπως μάθαμε να σκεφτόμαστε....Ενεργώντας για το κοινό καλό ενωμένοι σε μια κοινή προσπάθεια...Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε...Και αυτός είναι ο πραγματικός ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ που πρέπει να διαβούμε αν θέλουμε να έχουμε δικαιώματα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τελικώς δικαιώματα στην ίδια μας τη ζωή....
*Η λατινική φράση σημαίνει:ο κύβος ερρίφθη

4 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Αυτή τη φορά θα συμφωνήσω απολύτως με τον κύριο Γρηγόρη Ζωγραφάκη.
Τις ίδιες ακριβώς σκέψεις έκανα κι εγώ όταν τους άκουσα να ανταπαντούν μεταξύ τους σαν να ήταν στο καφενείο η στην παρέα τους. Και δεν αναλογίζονται ούτε μια στιγμή την αηδία και την βαθιά απογοήτευση που νοιώθει ο λαός και να βγάλουν τον σκασμό, τουλάχιστον να μην τους ακούμε.

Να κοιτάξουν τι θα κάνουν. Να μαζέψουν απ΄την απλώστρα τ' άπλυτά τους . Να ρίξουν ασβέστη καθαρό στα απο-πατήματά τους . Να καθαρίσει ο τόπος που έχει πάθει σήψη απ' αυτά κι απ' αυτά...

Με συγχωρείς Δημήτρη μου για το ύφος της γραφής που δεν σ’ έχω μαθημένο , αλλά είμαι και γω αγανακτισμένη και δεν ξέρω κανέναν ,μα κανέναν που να μην είναι. .

ΥΓ: Δεν μου επιτρέπεται να μπω στο face book για κάτι ακατάληπτους λόγους -δήθεν- που πιθανολογούν και δεν τους καταλαβαίνω μέχρις ότου, ίσως αύριο ,περάσει ο τεχνικός μου να βρούμε άκρη.
Μέχρι τότε σου είναι εύκολο να μπεις εσύ στο profile μου και να γράψεις στον τοίχο μου και να το κοινοποιήσεις ότι:
"Η κυρία Βσιλείου ζητά την κατανόηση σας γιατί αδυνατεί ν' απαντήσει στα σχόλια και τα αιτήματά σας . Της έχει αποκλειστεί η είσοδος στο fαcebook λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος...Ελπίζει σύντομα να αποκατασταθεί. Μέχρι τότε σας εύχεται όλοι να είστε καλά "

Καλό Σαββατοκύριακο να περάσετε φίλε μου. Δεν είναι άσχημα που ψύχρανε λιγάκι ο καιρός ε;;;;

zeidoron dtsoukas είπε...

Ποιος δεν είναι αγανακτισμένος Λυγερή μου;Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί μιλάνε για το ποιος έβαλε πρώτος τη φωτιά!Δεν τους νοιάζει τίποτα.Εδώ απόψε η υπουργός εργασίας προσκάλεσε τις ιδιωτικές ασφαλιστικές να αναλάβουν την κάλυψη των ανέργων.Εχουν αφηνιάσει,τα ξεπουλάνε όλα κι ο Θεός βοηθός.
Να είσαι καλά και καλό Σαββατοκύριακο επίσης,μ' ένα μπουφάν ο καιρός αντιμετωπίζεται η λέλαπα των αθλίων είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί!

Υ.Γ.:"Εντολή" εξετελέσθη από ώρα πριν!

Phivos Nicolaides είπε...

Κοινωνία μου είσαι και θα σου μοιάσω... Υπα΄ρχουν οι θεωρίες που λένε, ότι, πολιτική και πολίτες είναι συγκοινωνούντα δοχεία σε μια πραγματικά ανεπτυγμένη δημοκρατία...

zeidoron dtsoukas είπε...

Αυτό το μια "πραγματικά ανεπτυγμένη δημοκρατία" είναι που μας έφτασε εδώ που βρισκόμαστε!Και σαφέστατα δεν φταίμε όλοι γιατί ούτε κλέβαμε όλοι,ούτε όλοι είχαμε βλέψεις για το Δημόσιο!Αλλωστε το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει.