Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ως blogger θα φωνάΖΩ!


Συνμπλόγκερς ψυχραιμία!
Αν γίνει δικτυακός «πόλεμος», στο «αντάρτικο» του Διαδικτύου – γεγονός είναι – ότι  θα έχουμε το πλεονέκτημα. Ο διάλογος για τη νομιμοποίηση, τη  δεοντολογία, τον τρόπο λειτουργίας και εργασίας στα διαδικτυακά ΜΜΕ δε μας αφορά.
Τα blogs δεν είναι ΜΜΕ (αυτό, κάποια στιγμή, θα το καταλάβουν ακόμα και οι φελλοί του πολιτικού συστήματος). Τα blogs γεννήθηκαν μέσα στη Διαδικτυακή Δημοκρατία ως σύγχρονες προσωπικές (τηλέ-)επικοινωνιακές επεκτάσεις. Καλύπτουν την ανάγκη και το δικαίωμα του πολίτη στη Διαλογική Έκφραση που είναι (μαζί με την Αλήθεια του βίου) το κύριο συστατικό της πραγματικής Δημοκρατίας.

Η λειτουργία των blogs είναι νομιμότατη, ΤΟΣΟ ΟΣΟ η λειτουργία του Διαδικτύου.
Τα blogs δεν είναι «μέσα». Είναι υπηρεσία μέσου, η οποία παρέχεται δωρεάν σε χρήστες που ονομάζονται bloggers και οι οποίοι δικαιωματικά δύναται να είναι: ανώνυμοι, ψευδώνυμοι ή επώνυμοι εκφραστές υπερμεσικού λόγου. Είναι, αν το δούμε σχηματικά, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ψηφιακοί «τόποι» δημόσιας διαλάλησης και πνευματικής έκφρασης ή/και ενημέρωσης.



Με δεδομένο ότι το Σύνταγμα ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ την παθητική και ενεργητική ελευθερία της έκφρασης, η οποία αυτονόητα συνυφαίνεται με τη Δημοκρατία, συμβάλλοντας στην εδραίωση της, οποιαδήποτε προσχηματική προσπάθεια λογοκρισίας των bloggers ή αλλαγής του υφιστάμενου πλαισίου λειτουργίας των blogs θα θεωρηθεί φασιστική παρέμβαση και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως.


Διαμηνύουμε, δε θα περάσει – με καμία κυβέρνηση – ο  φασισμός που εκπορεύεται από τους ιδιοτελείς νταβατζήδες  των Π(αρωχημένων)ΜΜΕ που διαπλέκονται με το φαύλο πολιτικό σύστημα. Μαζί κατέστρεψαν – προδοτικά – τη χώρα.

Το φακέλωμα είναι η δολοφονία της ελεύθερης Διαδικτυακής έκφρασης και θα μας βρει αντιμέτωπους. Ειδικά τώρα, που (και) η Ελληνική μπλογκόσφαιρα θρηνεί τον πρώτο νεκρό της, τον Σωκράτη Γκιόλια, που πλήρωσε με το αίμα του την «επωνυμοποίηση» που του έκανε ο «επώνυμος» – εθνικός καταδότης. 
massmedia-gr
από τη i-diadromi

9 σχόλια:

ephee είπε...

...και τώρα που ήπια καφέ και είδα την ημερομηνία,

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Ευρύνοος είπε...

Χρόνια Πολλά Δημήτριε!

δέν θα περάσουν τέτοια χαζά στα ιστολόγια..

δέν είναι μέσα ενημέρωσης..
είναι η κουβέντα που θα κάναμε σε ένα καφενείο αν ανταμώναμε όλοι μαζί..
τίποτε παραπάνω..

καλή σου μέρα !

ΑNNA είπε...

Xρόνια πολλά πολύχρονος!!!!!!!!
Η ελευθερία του λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη ,όπως λες.
Αλλά αν γράφονται Δημήτρη καταγγελίες για επώνυμους χωρίς στοιχεία τότε η επωνυμία χρειάζεται.Για σκέψου....να έγραφα εγώ για σένα πχ ,που δεν είσαι πολιτικός, κάτι επιλήψιμο και ως ανώνυμη δεν θα μπορούσες να υπερασπιστείς τον εαυτό σου....Οι μπλόκερ είμαστε απλοί άνθρωποι που λέμε τη γνώμη μας για τα τεκταινόμενα ή για προβλήματα που μας απασχολούν.Μέσα σ'αυτήν τη σφαίρα λες να μην έχουν παρεισφρήσει και επώνυμοι ως ανώνυμοι για να περάσουν αυτό που θέλουν;;;;
Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε !!!
Μην ανησυχείς!
Και πάλι πολλά πολλά και καλά χρόνια εύχομαι για τη γιορτή σου
Την καλημέρα μου

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΕ

Maria Tzirita είπε...

Δημήτρη μου, καλέ μου φίλε, χρόνια σου πολλά και καλά, να σε χαιρομαστε όλοι εδώ στη μπλογκόσφαιρα - η δυνατή φωνή σου μας χρειάζεται! Θα τα πούμε και στο τηλέφωνο το βράδυ, φιλάκια πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Aσε τα επαναστατικά και κανόνισε κανένα κέρασμα σήμερα!!!!
Χρόνια πολλά φίλε μου

Anestis Ketsetzidis είπε...

Δημήτρη
χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Να ΖΕΙΣ και να είσαι ανάμεσά μας Δημήτρη μου πάρα πολλά χρόνια.
Να είσαι ο τελευταίος που θα κλείσεις τούτη την αυλαία....

Να απολαμβάνεις την Υγειά σου και την οικογενειακή θαλπωρή σου σε βάθος ατελεύτητου χρόνου.

Όσο για το συγκεκριμένο θέμα της ελευθερίας του λόγου στους bloggers
λέμε ΝΑΙ στην ελεύθερη διακίνηση διαφορετικών ιδεών, θέσεων και απόψεων.
Λέμε ΝΑΙ στο δικαίωμα της ανωνυμίας, επωνυμίας ή ψευδωνυμίας.
Λέμε ΟΧΙ στην συκοφαντία, τον διασυρμό, την επίθεση ΑΝΩΝΥΜΩΝ ενάντια ΕΠΩΝΥΜΩΝ που δεν μπορούν να προστατευτούν από κάθε κακοήθη ή ανώμαλο, κουκουλοφόρο του διαδικτύου.

zeidoron dtsoukas είπε...

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για τις ευχές σας.
Για το θέμα των blogs έχω γράψει πολλάκις την άποψή μου:είναι απλά σημειωματάρια μέσω των οποίων οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν και να εκφράζονται χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία.Στο διαδίκτυο δεν υπάρχει κανένας ανώνυμος!Κάθε ένας που μπαίνει αφήνει το στίγμα του και όσοι παρανόμησαν εντοπίστηκαν εντός ολίγων ωρών από την αρμόδια υπηρεσία δίωξης του ηλ/κου εγκλήματος.Ολα τ' άλλα που ακούγονται είναι εκ του πονηρού και σκοπεύουν στη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης γιατί τους χαλάμε τη σούπα!Τόσο απλά είναι τα πράγματα και μη συγχέετε τα επαγγελματικά μπλογκς των δημοσιογράφων οι οποίοι εκμεταλλεύονται και το διαδίκτυο για να πληροφορούν και να κονομάνε!

Read more: Go to TOP and Bottom