Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Τα ΜΑΤ "πολιορκούν" την Ακρόπολη


- Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με κλειδαρά βρίσκονται στην πύλη εισόδου
- Οι τουρίστες είναι αγανακτισμένοι και λένε πως δεν θα ξανάρθουν
-Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη
-“Δεν μας αρέσει που κλείνουμε την Ακρόπολη αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς” λένε οι συμβασιούχοι

ΩΡΑ 09.20 Πανό με αιτήματα και τουρίστες απορημένοι....ΦΩΤΟ NEWSIT


Ενταση αυτή την ώρα στην Ακρόπολη. Κλειδαράς παρουσία της αστυνομίας προσπαθεί να ανοίξει την είσοδο η οποία παραμένει κλειστή από χθες.
Οι εργαζόμενοι αρνούνται ν' ανοίξουν και οι τουρίστες παρακολουθούν και φωτογραφίζουν το θέατρο του παραλόγου.
Οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού παρέμειναν όλο το βράδυ στο σημείο και σήμερα το πρωί αποφάσισαν να συνεχίσουν επ' αόριστον τον αποκλεισμό της Ακρόπολης.

Χθες το μεσημέρι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ν. Γύζης και μικρή αστυνομική δύναμη μετέβησαν στο χώρο της Ακροπόλεως, προκειμένου να πεισθούν οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι να «απελευθερώσουν» το μνημείο για τους τουρίστες, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ακόμη θέση για το θέμα αυτό.

«Δεν μας αρέσει που κλείνουμε την Ακρόπολη αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Μόνο έτσι ίσως μας προσέξουν», δηλώνουν οι συμβασιούχοι.

Πλήθος οι τουρίστες που έμειναν απέξω, αμέτρητες οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μπροστά στα πανό και στα κλειδωμένα κάγκελα και ασφαλώς οριστικά χαμένο το όνειρο της επίσκεψης στον Παρθενώνα για τους περισσότερους από αυτούς.

“Ταξιδέψαμε χιλιάδες χιλιόμετρα για να έρθουμε στην Ελλάδα και θέλαμε να δούμε την Ακρόπολη. Θα ερχόμασταν και του χρόνου το καλοκαίρι για διακοπές αλλά τώρα δεν πρόκειται να ξανάρθουμε ποτέ και θα το πούμε και στους άλλους συμπατριώτες μας να μην έρθουν”, δήλωσε μια τουρίστρια από την Αργεντινή.

Οι τουρίστες φεύγουν αγανακτισμένοι και δηλώνουν πως αυτό που κάνουν είναι απαράδεκτο. Σε καμία άλλη χώρα δεν κλείνουν έτσι τους αρχαιολογικούς χώρους, λένε οι τουρίστες.

“Έχουν και αυτοί το δίκιο τους αλλά μπορούν να πάνε να κλείσουν τον πρωθυπουργό και όχι την Ακρόπολη”, είπε μια γαλλίδα τουρίστρια.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom