Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η Εκκλησία της Ελλάδας σε ρόλο ... Τραπεζίτη

«Ιερό» δάνειο για αγορά μετοχών της Εθνικής
Με δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ύψους 26 εκατ. ευρώ συμμετέχει η Εκκλησία της Ελλάδος στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Η τελική απόφαση για συμμετοχή στην αύξηση ελήφθη χθες από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας (φωτογραφία) και το επόμενο διάστημα η Εκκλησία θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της σύναψης δανείου προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει το κόστος της αγοράς. Οπως επισήμανε ο εισηγητής και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής, «η τιμή εκδόσεως της μετοχής είναι αρκετά ελκυστική, η Εκκλησία δεν πρέπει να απολέσει την δεσπόζουσα θέσιν που κατέχει εις την μετοχικήν σύνθεση».

Η Ιεραρχία έλαβε την απόφαση για συμμετοχή στην αύξηση χωρίς αντιπαραθέσεις και επέμεινε στην ανάγκη δανειοδοτήσεως αφού όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία τα έσοδά της εξαιτίας της οικονομικής κρίσης σταδιακά μειώνονται. Ως εκ τούτου απευθύνθηκε σε όλες τις μεγάλες τράπεζες για τη λήψη δανείου με ενέχυρο τις μετοχές της Εθνικής (μετοχοδάνειο) πλην όμως ανταποκρίθηκε μόνο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η κρίση που πλήττει τη χώρα μας αποτελεί το κύριο αντικείμενο της ετήσιας τακτικής συνεδρίασης της Συνόδου της Ιεραρχίας και όλοι οι μητροπολίτες αναμένουν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των Μητροπολιτών Σιατίστης κ. Παύλου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου οι οποίοι θα προτείνουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να υποστηριχθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται.
TO BHMA

8 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αμα πω παλι καμια χοντραδα θα ειμαι κακη..............

( fortounata) είπε...

χμ!!!!!οι φτωχούληδες,που θέλουν και τον οβολό μας.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Όχι παίζουμε !
Έρχεται και δένει τακίμι με το θέμα της ανάρτησης στον ΠΗΓΑΙΜΟ μας.
Και συνενοημένοι ναμαστε !!!!

Τι να πούμε Δημήτρη μου ; Με ποιους να τα πρωτοβάλλουμε; έχουμε πελαγώσει οι άνθρωποι.
Πάντως αν διαβάσεις το σχόλιο μου στον astrojoggi θα δεις την τοποθέτησή μου επί του συγκεκριμένου θέματος των επενδυσεων..
Καλό ήρεμο βράδυ νάχεις

Βάσσια είπε...

Καλά, τι είναι τούτοι;

Χθες διάβαζα πάλι για τους Ιεράρχες μας... που κάνουν θέμα στο υπουργείο παιδεία για την αποχριστιανοποίηση των βιβλίων των θρησκευτικών....

Δηλαδή μόνο τα χριστιανικά βιβλία αρμόζουν στο ελληνόπουλο..

Τα βάζουν με τον Ιερώνυμο μόλις πάει να πει ή να εφαρμόσει κάτι σωστό.

Χειρότεροι από τους πολιτικάντηδες μας έχουν γίνει.

Θου...

Καλησπέρα Δημήτρη

zeidoron dtsoukas είπε...

Οχι,οχι μη πεις γιατί είσαι καλή Χριστιανή και τζάμπα θα αμαρτήσεις!
Ψυχραιμία Ρίκη γιατί σήμερα ελέχθησαν χειρότερα στην Ιερά Σύνοδο από τον Σεραφείμ του Πειραιά.Διάβασε εδώ

zeidoron dtsoukas είπε...

Αφου δεν πάνε καλά τα έσοδα,μειώνονται!!!
Κάτι πρέπει να κάνουν για να ρεφάρουν οι άνθρωποι του Θεού.
Να είσαι καλά Φουρτουνάτα μου,καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Τα διάβασα Λυγερή μου αλλά δεν μας αφήνουν ν' αγιάσουμε.Στην απάντησή μου στη Ρίκη έχω μια παραπομπή όπου ο δικός σας του Πειραιά πολιτικολογεί και καταγγέλλει την Κυβέρνηση ως πράκτορες σιωνιστών.Από κει και πέρα δεν παίζονται οι "σεβάσμιοι" πατέρες.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Μα Βάσσια μου στην ουσία πολιτικάντηδες κατάντησαν!Από τη μία μέτοχοι στην Τράπεζα κι από την άλλη σήμερα(διάβασε την απάντησή μου στη Ρίκη)καταγγέλλουν την Κυβέρνηση ως πρακτόρικη.Δεν βγάζεις άκρη,δυστυχώς όπου μεσολαβεί χρήμα δεν υπάρχουν ούτε ιεροί κανόνες,ούτε μέτρα ούτε σταθμά.Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom