Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Προς τους Δημοκρατικούς πολίτες του τόπου


Σε αυτές τις εκλογές προσέχουμε να μην ενισχυθεί το σύστημα που μας χρεοκόπησε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός θα πιάσει τόπο και όλοι οι Έλληνες θα ψηφίσουν ΚΑΤΑ του μνημονίου ασκώντας παράλληλα το Εθνικό τους καθήκον. Είναι μια μοναδική ευκαιρία απάντησης στην επί χρόνια ασκούμενη πολιτική που πηγάζει από το έλασσον πολιτικό προσωπικό. Μια πολιτική εθνικής υποτέλειας και πρόσωπα τα οποία επέτρεψαν στην ΕΕ στα ΜΜΕ στην Ziemens να διαμορφωθούν σε διαφθορεία τους, και δυνάστες μας.

Και δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η ψήφος κατά του μνημονίου θα είναι και ψήφος κατά της Δεξιάς, κατά του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού, των τραπεζιτών και κατά της ακροδεξιάς, όπως αυτό το μέτωπο σχηματίστηκε τους τελευταίους μήνες.

Χρειάζεται όμως προσοχή. Την αντιμνημονιακή μας ψήφο θα προσπαθήσει ο Σαμαράς να την καπηλευτεί. Η ΝΔ θα προσπαθήσει να διαβάσει το μήνυμα της κάλπης και να το επικοινωνήσει ως επιδοκιμασία της πολιτικής της. Όμως η ΝΔ δεν είναι αντιμνημονιακό κόμμα. Η ΝΔ είναι ο εν δύναμη (ίσως ο εν αναμονή) συνεχιστής του μνημονίου. Για την ακρίβεια μόλις πειστούν οι προύχοντες του τόπου και της Τρόικα ότι ο ΓΑΠ εξαντλήθηκε και δεν τραβά άλλο, τότε θα στρώσουν κόκκινο χαλί στον Σαμαρά να συνεχίσει.

Είναι πιθανόν λοιπόν ο αντί- μνημονικός μας οίστρος να γίνει εργαλείο για ανοίξει ο δρόμος της ΝΔ προς την εξουσία. Να γίνει ο καταλύτης για μια απλή εναλλαγή εξουσίας από τις γνωστές. Απο τον Πάγκαλο στους Βατοπαιδινούς.

Όμως και μνήμη και κρίση έχουμε και αντιλαμβανόμαστε ότι όπως και ο Γ. Παπανδρέου ή ο Καραμανλής έτσι και ο Σαμαράς με την σειρά του, θέλει να διαβεί τα σκαλιά του Μαξίμου μόνο για τους προσωπικούς του λόγους. Είναι φανερό ότι η καλή υπηρεσία προς την Ελλάδα έχει πάψει από καιρό να αποτελεί τον στόχο του μέσου πολιτικού. Είναι οφθαλμοφανές. Στην περίπτωση του Σαμαρά η κατάσταση γύρω του έχει οριοθετήσει έναν πήχη τον οποίο ο ίδιος πρέπει να περάσει και μάλιστα γρήγορα και αυτός είναι ο μοναδικός του στόχος αυτή την στιγμή. Αυτό το δικό του πρόβλημα μπορεί να γίνει σύντομα δικό μας, ταυτόχρονα όμως είναι αχίλλειος πτέρνα του. Ένα σωστό χτύπημα την Κυριακή στην Δεξιά και διαλύεται.

Τα ίδια ισχύουν και για την ομάδα δεξιών που κυβερνά. Οι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ, οι ιδεολόγοι, αυτοί που απόμειναν να σκέπτονται τρόπους να προσφέρουν στην πατρίδα μας, έχουν κάνει το Βήμα τους και έχουν ξεκινήσει…!

Η ψήφος λοιπόν σε μια από τις δύο ομάδες της καθεστηκυίας τάξης της χώρας μπορεί να διαβαστεί και ως αναζωογόνηση του πολιτικού συστήματος που μας χρεοκόπησε. Να οδηγήσει τις δυνάμεις της αλλαγής πίσω στα γνωστά τζάκια. Ένα σύστημα αρχηγικό, παλιό, οικογενειοκρατικό, που στηρίζεται στην εναλλαγή και την μοιρασιά της εξουσίας και είναι ήδη στα πρόθυρα της διάλυσης.

Σε αυτές τις εκλογές- περισσότερο από ποτέ- οι Έλληνες έχουμε την ευκαιρία να τους δώσουμε την χαριστική βολή και προκαλέσουμε την διάλυση του. Όσα δεν έγιναν τα περασμένα χρόνια, όσα δεν μπόρεσαν οι παππούδες και πατεράδες μας. Όλα όσα χάθηκαν στην Μαρφιν και στο κάθε μορφής αγώνα τόσα χρόνια, μπορούμε να τα κάνουμε με μιας στην Κάλπη, εκείνη, την πιο κρίσιμη Κυριακή της Ιστορίας μας.

Υπάρχει κίνδυνος λοιπόν η ψήφος όλων των αναθεωρητικών, των προοδευτικών πρωτοποριακών και Δημοκρατικών Δυνάμεων να καπηλευτεί και να μεταφραστεί από τα συμφέροντα απο τον ΓΑΠ ή την ΝΔ κατά πως τα βολεύει. Υπάρχει κίνδυνος η Δεξιά ως σύνολο Παπανδρέου- Σαμαράς, να βγει ενισχυμένη. Υπάρχει κίνδυνος το σύστημα να ενισχυθεί ή ακόμη και να φάνει ότι η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος στηρίζει το μνημόνιο είτε δια μέσου του ΓΑΠ, είτε δια μέσου του Σαμαρά, είτε δια μέσου της Ντόρας, ή του Καρατζαφέρη, είτε – το χειρότερο -ότι με την αποχή του… τους ανέχεται! Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το 25% των Ελλήνων που βάση των δημοσκοπήσεων εμφανίζεται να στηρίζει το μνημόνιο να βγει από την κάλπη ως πλειοψηφία. Αυτό θα γίνει αν λείψουμε εμείς από εκεί.

Γρηγορείτε λοιπόν ούτε μια ψήφος χαμένη. Σε αυτές τις εκλογές η Ελλάδα επιβάλλεται να στείλει στον κόσμο το πιο καθαρό μήνυμα της νεότερης Ιστορίας της. Ένα σαφές ΟΧΙ στο μνημόνιο και ένα σαφές ανανεωτικό μήνυμα εντός της με κάθε μέσω και Δημοκρατικό επιτέλους τρόπο.

Δεν χρειάζεται πατριώτες “να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή”, ένα καμένο κτήριο δεν αλλάζει τίποτα.

Χρειάζεται απλά να ψηφίσουμε για την Ελλάδα.
http://papaioannou.wordpress.com/

6 σχόλια:

ElenaG είπε...

Καλο Σ/K Δημητρη μου και ο Θεός να μας φωτίσει...
και εσάς και εμάς πως θα προχωρήσουμε!

Phivos Nicolaides είπε...

Τι σημαίνει 'δημοκρατικούς πολίτες'; Το σωστό, ίσως, θα ήταν, προς τους πραγματικούς πολίτες (όχι πολίτες-γλάστρες)...

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για το διαφορετικό, επείγον θέμα:
3 ΝΕA ΗΦΑΙΣΤΕΙA σε Σουμάτρα-Καμτσάκα ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ για ενδεχόμενο πολυετή ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ και οι εγωμανείς πολιτικάντηδες εμποδίζουν ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ-ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ... ΩΣ ΠΟΤΕ;;;
http://www.iceagenow.com/Two_Russian_volcanoes_erupting_at_the_same_time.htm
http://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλημέρα και καλή Κυριακή αγαπητή Ελενα!Πολύ φοβάμαι πως ο Θεός θα μας έχει σιχαθεί ως προς το πολιτικό μας γίγνεσθαι!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Φοίβο πολύ σωστή η παρατήρησή σου!
Να είσαι καλά,καλή Κυριακή!

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλε Ανώνυμε αυτό μας έλειπε να μας πλακώσουν και οι Ηφαιστειακοί Χειμώνες.Ζήτω που καήκαμε!