Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Mε… κατασκευές και βαπόρια το "πάρτυ" του Αρείου Πάγου στο Hilton - Ηχηρές απουσίες στην εκδήλωση

Τί ανέφερε η απερχόμενη Πρόεδρος του ΑΠ που δέχθηκε επικρίσεις για την πρωτοβουλία της

Γράφει ο Παραδικαστικός

Με γενναία συνεισφορά από τον χώρο των κατασκευών και της ναυτιλίας, μαθαίνω, ότι πραγματοποιείται το σημερινό «πάρτι» του Αρείου Πάγου στο Χίλτον το οποίο αποκάλυψε το ereportaz.

Oι πηγές μου με διαβεβαίωσαν ότι τα 182α γενέθλια του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας εορτάζονται χάρη την προσφορά γνωστού επιχειρηματία ο οποίος ασχολείται με τον τουρισμό, την ναυτιλία και τις κατασκευές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοφανής πρωτοβουλία της ηγεσίας του Α.Π. για την διεξαγωγή εορταστικής εκδήλωσης έχει προκαλέσει οξείες αντιδράσεις στους κόλπους της Δικαιοσύνης και όχι μόνο…

Μάλιστα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάλεσε επισήμως τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, να κατονομάσουν την πηγή χρηματοδότησης της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Η αυστηρή ανακοίνωση αναφέρει:

«Πριν ακόμα επουλωθούν οι πληγές που άφησε στη Δικαιοσύνη η προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος με την ανεπίτρεπτη αύξηση των ορίων ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών, το δικαστικό σώμα πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα για την πολυτελή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ με αφορμή τον εορτασμό των 182 (!) χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου.

Επετειακοί εορτασμοί για τη Δικαιοσύνη εν κρυπτώ από τους δικαστικούς λειτουργούς και τις δικαστικές Ενώσεις είναι κάτι ασυνήθιστο. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν εκφράζουν τους δικαστές και εισαγγελείς της χώρας παρά μόνο όσους τις διοργανώνουν.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν θα είχε ασχοληθεί ειδικότερα με το ζήτημα, αν δεν είχαν τεθεί ερωτήματα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης τόσο από τον Τύπο όσο και από πολιτικό κόμμα αναφορικά με την πηγή της χρηματοδότησης.

Αναμέναμε μάταια όλο το προηγούμενο διάστημα μια απάντηση.

Θεωρούμε υποχρέωση των διοργανωτών και του υπουργείου Δικαιοσύνης να δώσουν σαφείς εξηγήσεις και να μην αφήσουν να αιωρούνται σκιές και αναπάντητα ερωτήματα.

Είναι αυτονόητο ότι είναι ατομική ευθύνη και καθήκον καθενός από εμάς ξεχωριστά να περιφρουρήσει το κύρος της Δικαιοσύνης».

Θυμίζουμε πως έχει κατατεθεί από Το Ποτάμι ερώτηση στην Βουλή προς τον κ. Κοντονή με τις απαντήσεις να… αγνοούνται. Ο Υπουργός, πάντως, διαρρέει πως δεν θα παραβρεθεί στη γιορτή λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό.
http://www.ereportaz.gr/

Ηχηρές απουσίες στην εκδήλωση για τα 182 χρόνια του Αρείου Πάγου

Περιορισμένη και η συμμετοχή δικαστών. Τί ανέφερε η απερχόμενη Πρόεδρος του ΑΠ που δέχθηκε επικρίσεις για την πρωτοβουλία της. Μπαράζ αντιδράσεων από κόμματα και δικαστές.

Με ηχηρές απουσίες και περιορισμένη συμμετοχή δικαστικών πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (Χίλτον) η εκδήλωση για τα 182 χρόνια από την ίδρυση του Αρείου Πάγου που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της απερχόμενης Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου εν μέσω αντιδράσεων εντός και εκτός δικαιοσύνης σχετικά με τη σκοπιμότητα της εν λόγω εκδήλωσης και κυρίως την χρηματοδότησή της.

Στην εκδήλωση δεν παρέστη τελικά ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής επικαλούμενος φόρτο εργασίας, ενώ το υπουργείο εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος.

Η παρουσία δικαστικών λειτουργών υπήρξε περιορισμένη, δεν παρέστη επίσης ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής, ούτε ο υπεύθυνος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος αλλά και οι εκπρόσωποι της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία και  δεν είχε κληθεί.

Η απερχόμενη Πρόεδρος του Αρείου Πάγου που δέχθηκε επικρίσεις για την πρωτοβουλία της να διοργανώσει εκδήλωση για τα 182 χρόνια του ΑΠ, σε ό,τι αφορά τόσο τη σκοπιμότητα της εν λόγω εκδήλωσης, όσο και την χρηματοδότησή της, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε στη μακρά πορεία του Αρείου Πάγου που σχεδόν ταυτίζεται με την ύπαρξη του ελληνικού κράτους, παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία και δεδομένα.

"Οι δικαστές, τόνισε η κα Θάνου, έχουν επίγνωση της σπουδαιότητας και της βαρύτητας των καθηκόντων τους τα οποία ασκούν με ευσυνειδησία με σοβαρότητα και με αντικειμενικότητα και πνεύμα ανεξαρτησίας και έχουν το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των πολιτών". Η απερχόμενη Πρόεδρος του ΑΠ, φεύγει στο τέλος του μήνα, κλείνοντας, πρόσθεσε ότι "αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή για την επιλογή της ως Προέδρου του ΑΠ" και ανέφερε ότι υπηρέτησε τη δικαιοσύνη για 42 χρόνια.

Λίγο νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επισήμανε, ότι η Πρόεδρος του ΑΠ στοχοποιήθηκε πολλές φορές άδικα και σημείωσε ότι «η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Θέλω να είναι οχυρό η Δικαιοσύνη. Τα φρούρια πέφτουν από μέσα. Μόνο υπερασπιστές από μέσα μπορούν να τους επιτεθούν και να τους εξουδετερώσουν.

Η κα Θάνου στοχοποιήθηκε άδικα. Οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς που δεν συμβιβάζονται και δεν υποκύπτουν σε συμφέροντα και σε εκπροσώπους των ΜΜΕ δεν συγχωρούνται εύκολα».

Η διοργάνωση της εκδήλωσης με αφορμή τον εορτασμό των 182 χρόνων από την ίδρυση του ανωτάτου δικαστηρίου, προκάλεσε αντιδράσεις εντός και εκτός δικαιοσύνης, με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωση της να θέτει ευθέως σειρά ερωτημάτων για τη χρηματοδότηση της αλλά και για τη σκοπιμότητά της, τονίζοντας ότι οι επέτειοι εορτάζονται κάθε πενήντα η εκατό χρόνια και πάντως δεν εορτάζονται τα 182 χρόνια.

Ανάλογου περιεχομένου ερωτήματα έθεσαν με ανακοινώσεις τους και οι υπεύθυνοι τομεάρχες για θέματα Δικαιοσύνης από την Νέα Δημοκρατία,αλλά και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις κάνοντας λόγο για "πρόκληση στην κοινωνία που δοκιμάζεται ( ανακοίνωση τομεάρχη ΝΔ), ενώ βουλευτές από το "Ποτάμι" έφεραν το θέμα στη Βουλή με ερώτηση που υπέβαλαν στον υπουργό Δικαιοςύνης κ. Σταύρο Κοντονή.

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές του "Ποταμιού" ζητούν να γίνει γνωστό ποιοί χρηματοδότησαν την εν λόγω εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χίλτον σημειώνοντας πως "η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνον τίμια αλλά και να φαίνεται".

http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom