Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Άφησαν την κυρία Στουρνάρα να φύγει παρά την απόφαση του δικαστηρίου να προσαχθεί στον εισαγγελέα

Δικαστικο-αστυνομικό αλαλούμ για να μην προσαχθεί στον εισαγγελέα η σύζυγος Στουρνάρα

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν εντός και εκτός της δικαστικής αιθούσης όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα.

Αν και το δικαστήριο αποφάσισε να οδηγηθεί η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα στον εισαγγελέα μετά την αποκάλυψη κατά την ακροαματική διαδικασία ότι είχε δώσει σε φίλη της το κινητό της προκειμένου παρανόμως να ηχογραφεί τη διαδικασία, η Λίνα Νικολοπούλου, έφυγε ανενόχλητη από τα δικαστήρια.
Σε αυτό συνετέλεσαν δυο άκρως περίεργα περιστατικά και συγκεκριμένα:
Η απόφαση του δικαστηρίου έλεγε να οδηγηθούν (πληθυντικός αριθμός) στον εισαγγελέα χωρίς να αναφέρει τα ονόματα. Οι αστυνομικοί, υποστήριξαν ότι δεν ήξεραν ποιον να προσάγουν. Έτσι η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα αποχώρησε ανενόχλητη από τα δικαστήρια και οι αστυνομικοί οδήγησαν τελικά μόνο τη φίλη της στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης.
Για το απίστευτο αλαλούμ, όμως, πρέπει να δοθούν σαφείς εξηγήσεις από τους καθ΄ύλην αρμοδίους. Γιατί το δικαστήριο δεν ανέφερε ποιοι πρέπει να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Πώς οι αστυνομικοί επέλεξαν ποια θα συλλάβουν και γιατί επέλεξαν να συλλάβουν την φίλη της Στουρνάρα και όχι την ίδια.
Σύμφωνα με ανώτατες πηγές της αστυνομίας, το δικαστήριο δεν πήρε σαφή θέση για το τι πρέπει να πράξουν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες με αποτέλεσμα να προσαχθεί μόνο η φίλη της κ. Στουρνάρα. 
Το αστυνομικό τμήμα Κυψέλης επικοινώνησε με τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης ο οποίος διέταξε να του υποβληθούν άμεσα τα πρακτικά της δίκης, να προχωρήσουν σε κατάσχεση του τηλεφώνου και απόδοσή του με μεσεγγύηση στο άτομο που το κατείχε. 
Και ακόμα να ληφθούν καταθέσεις από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο δικαστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας αναμένεται να αποφανθεί αύριο για την υπόθεση.
Η φίλη της οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, ενώπιον του αξιωματικού υπηρεσίας.
Να σημειωθεί ότι η προσαγωγή στον εισαγγελέα κάθε πολίτη γίνεται με τη συνοδεία των αρμόδιων αστυνομικών οργάνων.
Το Documento απηύθυνε ερώτημα προς το υπουργείο Προστασίας το Πολίτη, το οποίο ξεκαθάρισε ότι εάν οι αστυνομικοί δεν εκτέλεσαν την απόφαση του δικαστηρίου είναι ευθύνη της ηγεσίας της αστυνομίας να πράξει τα δέοντα.
Η απόφαση του δικαστηρίου
Σύμφωνα με την απόφαση της Έδρας, η Λίνα Νικολοπούλου (σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα) έπρεπε να οδηγηθεί, συνοδεία αστυνομικών, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών όπως και η δικογραφία που σχηματίστηκε με τα πρακτικά της δίκης καθώς και το «επίμαχο» κινητό τηλέφωνο της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας
Από εκεί και πέρα, η υπόθεση περνούσε στα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών η οποία θα έκρινε ποιες θα ήταν οι επόμενες νόμιμες ενέργειες.
Εν τω μεταξύ, ήδη το Δικαστήριο συνέταξε έκθεση για τα πεπραγμένα ενώ η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη που κατηγορείται από το Λίνα Νικολοπούλου για συκοφαντική δυσφήμηση για τις αποκαλύψεις του στο Hot Doc αναφορικά με σχέσεις της εταιρίας της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ με το ΚΕΕΛΠΝΟ και υπέρογκα ποσά που ελάμβανε για να δημιουργεί διαφημιστικές καμπάνιες ακόμη και για τον καρκίνο, θα συνεχιστεί στις 4 Ιουλίου.

Το χρονικό της δίκης
Με την εξέταση της Λίνας Νικολοπούλου από το συνήγορο του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννη Μαντζουράνη συνεχίστηκε σήμερα, Πέμπτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η δίκη του δημοσιογράφου μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, για αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc αναφορικά με σχέσεις της εταιρίας της με το ΚΕΕΛΠΝΟ και υπέρογκα ποσά που ελάμβανε για να δημιουργεί διαφημιστικές καμπάνιες ακόμη και για τον καρκίνο.
Κατά τη διάρκεια της δίκης συνέβη ένα πρωτοφανές περιστατικό. Διαπιστώθηκε πως από την πλευρά της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη, ηχογραφούσαν την ακροαματική διαδικασία. Διαπιστώθηκε δε πως φίλη της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, η οποία παρακολουθούσε την ακροαματική διαδικασία, ηχογραφούσε με το κινητό της.
Ο συνήγορος υπεράσπισης, Γιάννης Απατσίδης επισήμανε άμεσα το γεγονός και διέκοψε τη διαδικασία καταγγέλλοντας ότι κάποιος εξ αυτών που παρακολουθούν τη δίκη, μαγνητοφωνεί.
Όπως αποκαλύφθηκε, το κινητό με το οποίο ηχογραφείτο η δίκη ήταν αυτό της Λίνας Νικολοπούλου η οποία ομολόγησε ότι επρόκειτο για το δικό της κινητό τηλέφωνο. Ο Γιάννης Απατσίδης ζήτησε άμεσα τη σύλληψη της Λίνας Νικολοπούλου αλλά και να αποσταλεί στην αρμόδια Αρχή προσωπικών δεδομένων το κινητό, ενώ ο Γιάννης Μαντζουράνης έκανε λόγο για δόλο από την πλευρά της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.
Το υλικό διεγράφη από τον ίδιο τον πρόεδρο του δικαστηρίου, γεγονός πρωτοφανές, που προκάλεσε την αντίδραση τόσο των συνηγόρων υπεράσπισης όσο και του Κώστα Βαξεβάνη, αφού προφανώς το παρανόμως ηχογραφηθέν υλικό πρέπει να διερευνηθεί. Ζητήθηκε ως εκ τούτου η κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου.
Ο εισαγγελέας τόνισε ότι αν υποβληθεί μήνυση, αυτή θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα. Ο Γιάννης Απατσίδης αντέδρασε εκ νέου ζητώντας την αυτόφωρη διαδικασία για την κα Νικολοπούλου. Ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί το κινητό.
Από την πλευρά της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής. Ειδικότερα, ο Σπύρος Μουζακίτης διερωτήθηκε αν τα κινητά μπορούν και να ηχογραφούν εκτός από το να τραβούν βίντεο.
Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του συνηγόρου υπεράσπισης, Γιάννη Μαντζουράνη ο οποίος είπε «Υποτιμάτε τη νοημοσύνης μας κύριε συνήγορε».
Η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα τέθηκε υπό κράτηση ενώ το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε από το δικαστήριο το οποίο και διέκοψε τη διαδικασία για περίπου δυομιση ώρες.
Έπειτα, η διαδικασία συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων και των δυο πλευρών. Η Έδρα αποσύρθηκε εκ νέου ώστε να λάβει οριστική απόφαση αναφορικά με τη σύζυγο του Κεντρικού Τραπεζίτη η οποία παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου πως το κινητό με το οποίο ηχογραφούσε φίλη της τη διαδικασία ήταν δικό της.
Τέλος, το Δικαστήριο μετά την τελευταία διακοπή ανακοίνωσε την απόφασή του, με βάση την οποία η Λίνα Νικολοπούλου πρέπει να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών όπως και η δικογραφία και το κινητό τηλέφωνο.
Το πρωτοφανές περιστατικό με την παράνομη ηχογράφηση σχολίασε ο Κώστας Βαξεβάνης.
Ο δημοσιογράφος και εκδότης αμέσως μετά το περιστατικό της παράνομης ηχογράφησης της διαδικασίας της δίκης από φίλη της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα με το κινητό μάλιστα της δεύτερης, δήλωσε πως πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια που συνδυασμένη με την απόφαση του Προέδρου να σβήσει τα αρχεία και μάλιστα χωρίς την άδεια του δικαστηρίου, «δείχνει πως η κα Στουρνάρα μάλλον είναι γνώστης του αποτελέσματος της δίκης και θέλει να αξιοποιήσει επικοινωνιακά τα ηχητικά».
Ο Κώστας Βαξεβάνης δήλωσε ακόμη πως επιφυλάσσεται να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να ελέγξουν πειθαρχικά και ποινικά αυτούς που μέσα σε μια αίθουσα δικαστηρίου λειτούργησαν με τόσο προκλητικό τρόπο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα, οι συνήγοροι υπεράσπισης ενημέρωσαν για την υπόθεση την επιθεώρηση δικαστηρίων.

1 σχόλιο:

Melito Huuto είπε...

Μπλεξαμε με τον αλητουποκοσμο της κυβερνησης της δικαιοσυνης και
των τραπεζιτων οποτε τι πειραζει αν η κυρια Στουρναρα με τη φιλε
ναδα της ηχογραφουν Τι κι αν ο εισαγγελεας δινει εντολη να συλληφθει
η κυρια Στουρναρα κι αυτη σηκωνεται και φευγει και της επιστρεφεται
και το κινητο καθαρο απο ηχογραφησεις Η κυρια Στουρναρα δεν ειναι
οποια κι οποια ειναι η γυναικα του πρωτου τραμεζιτη Του πρωτου της
ελληνικης τραπεζικης μαφιας