Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Φλαμπουράρης: Κατοχυρωμένες οι κύριες συντάξεις,μια μικρή μόνο μείωση 15% έως 20% στις επικουρικές (βίντεο)

Τον πιστεύετε;

Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που θα έρθει τις επόμενες ημέρες κατοχυρώνει την κύρια σύνταξη δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή Ακραίως του ΣΚΑΪ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης.



Για τις επικουρικές συντάξεις ο υπουργός Επικράτειας ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια η μείωση να είναι μικρή(!), της τάξης του 15% με 20% και εμφανίστηκε βέβαιος πως και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια. Θα επιδιώξουμε να δώσουμε μάχες ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως το πλαίσιο της ελληνικής πρότασης δεν έχει καθοριστεί ακόμα από τον αρμόδιο υπουργό.

Το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Θεσμούς για το Ασφαλιστικό αναμένεται να γίνει στις 8 Ιανουαρίου, με σκοπό να ψηφιστεί μέχρι τις 15 ή 16 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Κυριακής (27.12.2015), το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό θα έρθει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα κατοχυρώνει την κύρια σύνταξη. Αυτό άλλωστε είναι κάτι στο οποίο έχει δεσμευτεί δημόσια και επαλειμμένα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Για τις επικουρικές συντάξεις γίνεται προσπάθεια η μείωση να είναι μικρή, 15% με 20% και σημείωσε ότι η λύση στο Ασφαλιστικό είναι τα έσοδα και όχι οι περικοπές. «Στις κύριες συντάξεις δεν θα υπάρξει καμία περικοπή, δεν θα γίνει 12η μείωση. Θα προσπαθήσουμε να μην υπάρξει και στις επικουρικές. Θα δώσουμε μάχες. Δεν θα καταργηθούν πλήρως οι επικουρικές. Η μείωση θα είναι μικρή, 15% με 20% το πολύ». Δεν απάντησε όμως αν θα μπει πλαφόν στις κύριες συντάξεις κι αν θα "κοπούν" κύριες συντάξεις που ενδεχομένως να φτάνουν τις 3.000€. «Δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοιες συντάξεις», είπε.

Εμφανίστηκε δε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες κατά την ψήφιση των κρίσιμων νομοσχεδίων για το Ασφαλιστικό και τα "κόκκινα" δάνεια για την πρώτη κατοικία. Εκτίμησε ότι οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν και τα δυο νομοσχέδια. Απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να γίνει δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό.

Ερωτηθείς μάλιστα για τα ανοίγματα (και του ίδιου μέσω συνέντευξης στην Αυγή όσο κι άλλων υπουργών) προς τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε ότι «τον διάλογο τον επιδιώκουμε και στην κοινωνία και με τις πολιτικές δυνάμεις, δεν είναι προσπάθεια να κερδίσουμε κάποιο βουλευτή ή να κερδίσουμε κάποιο κόμμα για να στηρίξει την κυβέρνηση».

Και αποθέωσε τον Βασίλη Λεβέντη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έδινε 30 με 35 χρόνια μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και κατάφερε να μπει στη Βουλή».

Ο υπουργός Επικρατείας εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε και στο θέμα με το πόθεν έσχες του, τονίζοντας πως έχει κατατεθεί και η δεύτερη δήλωση και η αρμόδια επιτροπή που θα συνεδριάσει, τα βγάλει τα συμπεράσματά της. Εκτίμησε δε ότι «γίνεται προσπάθεια μέσω στοιχείων που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα να θιγεί το πρόσωπο μου, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom