Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Παραιτήσεων συνέχεια στη Ν.Δ. - Παραιτήθηκε και ο Παπαμιμίκος από την ΚΕΦΕ,όχι όμως από γραμματέας (βίντεο)


Μετά την παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη από την προεδρία του κόμματος, με δηλώσεις του και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έξω από τη Συγγρού ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΚΕΦΕ και όχι από τη θέση του γραμματέα του κόμματος.


Με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε πως κωλύεται να συνεχίσει να προεδρεύει της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος και κατά συνέπεια, κάτι άλλωστε που ζητούσε η πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος.

Ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε πως αναλαμβάνει το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης που του αναλογεί και στόχος πλέον στη Νέα Δημοκρατία είναι η αποφόρτιση του κλίματος και η επίσπευση της εκλογικής διαδικασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε την παραίτησή του από την ΚΕΦΕ και όχι από τη θέση του γραμματέα του κόμματος.

Νωρίτερα παραιτήθηκε ο Μεϊμαράκης από πρόεδρος της ΝΔ

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έκανε πράξη την απόφαση που είχε πάρει πρωί της Δευτέρας και ανακοίνωσε την παραίτηση του από την προεδρία του κόμματος. «Επειδή έχει δημιουργηθεί μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι ενωμένοι και για να εκτονώσω αυτή την ένταση, όρισα τον Ι. Πλακιωτάκη αντιπρόεδρο του κόμματος και του παραδίδω την έδρα του προσωρινού προέδρου».

Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε ότι «υπηρετεί την ενότητα του κόμματος και πάντα ήμουν στρατιώτης σε αυτή την πορεία». Παράλληλα επεσήμανε πως δέχθηκε όλο αυτό το διάστημα επιθέσεις χωρίς να ονομάσει από ποιους, ωστόσο άφησε το ενδεχόμενο να μην παραστεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ «Θα το εκτιμήσω αναλογά με το τι υπηρετεί την ενότητα του κόμματος».


Real.gr ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ από realmedialive

Η δήλωση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη

«Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας και την ενότητα του κόμματος. Και πάντα ήμουνα στρατιώτης σε αυτή την πορεία.

Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπό μου, πολλές φορές χυδαία, ανήθικη, πάντως δε συνάδει με το Νεοδημοκρατικό ήθος και ύφος, κι επειδή έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ένταση και οι Νεοδημοκράτες είναι πάρα πολύ στενοχωρημένοι και πληγωμένοι και μόνο αυτούς σκέφτομαι, για να εκτονώσω αυτή την ένταση, να αποκλιμακώσω αυτή την ένταση, όπως γνωρίζετε όρισα το πρωί Αντιπρόεδρο τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος είναι ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που είχε προταθεί από τον κ. Σαμαρά και ομοφώνως είχε εκλεγεί. Και παραδίδω την έδρα μου, τη μεταβατική Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, στον κ. Πλακιωτάκη, συνεχίζοντας την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος του κόμματος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom