Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Αυτός είναι ο μακελάρης του Όρεγκον – "Θα δείτε σύντομα το Θεό" είπε στους Χριστιανούς και πάτησε τη σκανδάλη

Οργή Ομπάμα για το νέο μακελειό: Δεν αρκεί να προσευχόμαστε πια!

- Ο 26χρονος Κρις Χάρπερ Μέρσερ είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης σε κοινοτικό κολέγιο του Όρεγκον
- Μπήκε στην τάξη πυροβολώντας, εκτέλεσε τον καθηγητή και ζήτησε από τους Χριστιανούς μαθητές να σηκωθούν όρθιοι
- "Ευτυχώς που είστε Χριστιανοί, θα δείτε τον Θεό σε ένα δευτερόλεπτο" είπε και τους εκτέλεσε
- Η συγκλονιστική μαρτυρία νεαρής που επέζησε
- Νεκρός μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία ο δράστης της αιματηρής επίθεσης
- Έξαλλος ο Ομπάμα με το λόμπι όπλων


Ακόμη ένα περιστατικό φρίκης. Ακόμη ένα μακελειό. Ένα νέο Κολομπάιν. Μια τραγωδία. Θα συγκινήσει άραγε αυτή τη φορά τις ΗΠΑ και τους υπερασπιστές της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ; 10 νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ο 26χρονος Κρις Χάρπερ Μέρσερ εισέβαλε στο κοινοτικό κολέγιο Άμπκουά στο Όρεγκον και εκτέλεσε 10 ανθρώπους, τραυματίζοντας πολλούς πολλούς άλλους.

Ο δράστης του νέου μακελειού έπεσε νεκρός λίγο μετά την επίθεση από πυρά της αστυνομίας. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα. Όλα δείχνουν όμως ότι το χέρι του όπλισε το θρησκευτικό μίσος. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η 18χρονη Κόρτνει Μουρ στην τοπική εφημερίδα News-Review, ο δράστης ζήτησε από τα θύματά του να σηκωθούν όρθιοι και να δηλώσουν τα θρησκευτικά τους πιστεύω πριν αρχίσει να πυροβολεί.
Σύμφωνα με την Αναστάζια Μπόιλαν, ο Μέρσερ είχε βάλει στο στόχαστρό του συγκεκριμένα όσους ήταν Χριστιανή. Η Αναστάζια είναι μια από τους μαθητές που είχαν την τύχη να επιζήσουν. Τραυματίστηκε αλλά επέζησε. Λίγο πριν μπει στο χειρουργείο περιέγραψε στον πατέρα και τον αδερφό της όλα όσα έγιναν όταν ο 26χρονος μπήκε στην τάξη της.
Μπήκε στην τάξη πυροβολώντας και πρώτον απ’ όλους εκτέλεσε, εν ψυχρώ, τον καθηγητή της. Άλλοι τραυματίστηκαν, όλοι έπεσαν πανικοβλημένοι στο πάτωμα. Καθώς ξαναγέμιζε το όλο του, διέταξε τους μαθητές να σηκωθούν όρθιοι αν ήταν Χριστιανοί. Και όταν υπάκουσαν, τους είπε: "Ωραία, επειδή είστε Χριστιανοί, θα πάτε να δείτε τον Θεό σε περίπου ένα δευτερόλεπτο". Και τους εκτέλεσε.
Πηγή είπε στους New York Times πως ο δράστης της αιματηρής επίθεσης ήταν ένας οργισμένος νέος, γεμάτος μίσος, ένας συντηρητικός Ρεπουμπλικάνος, άθεος. Τον περασμένο Αύγουστο είχε γράψει ένα post για το πόσο θαυμάζει τον Βέστερ Φλάναγκαν, τον άνδρα που εκτέλεσε εν ψυχρώ έναν κάμεραμαν και μια δημοσιογράφο σε απευθείας σύνδεση.
Πηγή: CNNDaily Mail

Οργή Ομπάμα για το νέο μακελειό: Δεν αρκεί να προσευχόμαστε πια!

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν μπορούσε να κρύψει την οργή και το θυμό του. Ακόμη ένα μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ, σε ένα κοινοτικό κολέγιο στο Όρεγκον, έφερε ξανά στο προσκήνιο το θέμα της οπλοκατοχής.

Λίγες ώρες μετά την εισβολή του 26χρονου Κρις Χάρπερ Μέρσερ σε κοινοτικό κολέγιο στο Όρεγκον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε, εμφανώς θυμωμένος, αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή και δεν δίστασε (δεν τον νοιάζει η επανεκλογή άλλωστε) να κατηγορήσει έστω και έμμεσα την Εθνική Ένωση Όπλων (NRA), το πανίσχυρο λόμπυ οπλοκατόχων, ότι εμποδίζει μεταρρυθμίσεις.

Δεν αρκεί να προσευχόμαστε όταν υπάρχουν παρόμοια επεισόδια σε όλη τη χώρα με τέτοια συχνότητα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. "'Όπως είπα μόλις πριν από μερικούς μήνες, και πάλι λίγους μήνες πριν από αυτούς, και λέω κάθε φορά που βλέπουμε μια από αυτές τις μαζικές δολοφονίες, οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας δεν αρκούν", είπε αρχικά ο Ομπάμα.

Είναι εμφανές ότι όποιος κάνει τέτοια εγκλήματα "έχει αρρωστημένο μυαλό," είπε, προσθέτοντας: "δεν είμαστε όμως το μόνο κράτος στη Γη που έχει ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες που θέλουν να βλάψουν άλλους ανθρώπους. Είμαστε η μόνη προηγμένη χώρα στη Γη που βλέπει τέτοιου είδους μαζικές δολοφονίες κάθε μερικούς μήνες."

Ο Ομπάμα μίλησε κυρίως χωρίς σημειώσεις και να... προλάβει πιθανούς ισχυρισμούς των υποστηρικτών της οπλοκατοχής ότι πολιτικοποιεί μια τραγωδία. "Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να πολιτικοποιούμε" είπε και ζήτησε από τους Αμερικανούς κάθε παράταξης να υποχρεώσουν τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους να δράσουν επί του θέματος.

Κάλεσε επίσης και τους κατόχους όπλων που τα χρησιμοποιούν για κυνήγι, σπορ και προστασία να αναρωτηθούν αν το λόμπυ των οπλοκατόχων αντιπροσωπεύει τις απόψεις τους. Δεν ανέφερε το NRA ευθέως, αλλά ήταν εμφανές ότι οι δηλώσεις του αφορούσαν την οργάνωση, η οποία έχει ευρεία πολιτική επιρροή στην Ουάσινγκτον.

Ο Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχαν κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια να αλλάξουν ριζικά το καθεστώς οπλοκατοχής μετά το λουτρό αίματος στο δημοτικό σχολείου του Νιούταουν στο Κονέκτικατ, όταν τον Δεκέμβριο του 2012 ο 20χρονος Άνταμ Λάνζα είχε δολοφονήσει μικρά παιδιά και δασκάλους, αλλά δεν το κατάφεραν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα συνεχίσει να αναφέρει την ανάγκη για μεταρρύθμιση κάθε φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο επεισόδιο, αλλά ο Λευκός Οίκος έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι αμφίβολο αν θα ξαναπροσπαθήσει να περάσει προτάσεις για τέτοιες μεταρρυθμίσεις στο κονγκρέσο, που ελέγχεται από τους ρεπουμπλικάνους.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom