Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Καταπέλτης το Πόρισμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων για την καταστροφή του Πάρκου Αγρινίου


Σωρεία παραβάσεων και παρατυπιών διαπίστωσε το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων στο έργο ««ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ».

Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη του Δημήτρη Τραπεζιώτη «Ανατροπή Τώρα, Πολίτες σε Δράση».

Το πόρισμα ζητά να πραγματοποιηθεί πειθαρχικός έλεγχος των εμπλεκομένων με τη σχεδίαση και κατασκευή του έργου του θέματος, υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου για τα αναγραφόμενα στην ενότητα « ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε: ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ».

Ποιοι σχεδίασαν την κατασκευή του έργου της ανάπλασης του δημοτικού Παπαστράτειου Πάρκου;
Οι Τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Αγρινίου σχεδίασαν το έργο στο οποίο μάλιστα όπως είχε αποκαλύψει παλαιότερα το AgrinioNet.gr είχαν σχεδιάσει « βραχόκηπο και πισίνα…»!

Βραχόκηπος και πισίνα στο Δημοτικό πάρκο Αγρινίου…
Ποιος θα το πίστευε…
Μήπως αυτή η μελέτη που σχεδίασαν οι Τενχικές υπηρεσίες του δήμου Αγρινίου ήταν «copy paste» από μελέτη ξενοδοχειακής μονάδας;

Στο ρεπορτάζ του AgrinioNet.gr στις 6 Μαρτίου 2014 αναφέρονταν μεταξύ άλλων
ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ή ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ;
Από τη φυτοτεχνική μελέτη του έργου που έχει στα χέρια του το AgrinioNet.gr και την οποία έχουν θεωρήσει, εγκρίνει και επαληθεύσει όλες οι δασικές υπηρεσίες που αδειοδότησαν το έργο , προκύπτει ότι ο δήμος Αγρινίου απλά αντέγραψε μια φυτοτεχνική μελέτη ξενοδοχείου με ...πισίνα!!!

Αυτό προκύπτει στη σελ 8 της φυτοτεχνικής μελέτης όπου αναφέρει επακριβώς “ στο Κ3 κατασκευάζεται βραχόκηπος, στο χώρο της υπάρχουσας πισίνας, ο οποίος θα προσδώσει χρωματικό ενδιαφέρον στην εκτεταμένη αυτή έκταση χλοοτάπητα”.

Στη σελίδα 21 γράφει επακριβώς “η εργασία της ριζοτομής επιβάλλεται να γίνει λόγω της ικανότητας του χλοοτάπητα να επεκτείνεται στις ελεύθερες χωμάτινες επιφάνειες. Θα εκτελείται στα όρια των χώρων του χλοοτάπητα με τους αντίστοιχους των θάμνων και των διαδρόμων ώστε να αποφευχθεί η κάλυψη όλης της επιφάνειας του ελεύθερου χώρου του ξενοδοχείου με χλοοτάπητα”...

Είναι δυνατόν ο δήμαρχος Αγρινίου να παρουσιάζει φυτοτεχνική μελέτη ενός ξενοδοχείου για μελέτη του ιστορικού Παπαστράτειου Πάρκου;

Εκτός κι αν από τη βιασύνη του ο δήμαρχος Αγρινίου ή με τη βεβαιότητα ότι οι υπόλοιπες υπηρεσίες δεν θα διάβαζαν την φυτολογική μελέτη που τους παρουσίασε ο δήμος Αγρινίου, πήρε έτοιμη μια φυτοτεχνική μελέτη ενός ξενοδοχείου και την κατέθεσε...».

Ας επανέλθουμε όμως στο πόρισμα…
Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα, το οποίο κατατέθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγρινίου ώστε να ενημερωθεί το σώμα και να παρθούν στη συνέχεια αποφάσεις μεταξύ άλλων λέγεται ότι αναφέρεται πως υπήρχαν σχέδια επί σχεδίων, αποτυπώσεις του Πάρκου εντελώς διαφορετικές, σε διαφορετικές ημερομηνίες…

Στις δε διαφορετικές υπηρεσίες που απευθύνονταν τα έγγραφα των Τεχνικών Υπηρεσιών λέγεται ότι αναφέρονταν κάθε φορά σε διαφορετικό είδος παρεμβάσεων…

Από την πλευρά του το ΣτΕ έχει αργήσει πολύ να βγάλει την απόφαση για το Πάρκο. Κοντεύουν ήδη δυο χρόνια και το Πάρκο καθημερινά απαξιώνεται παρ’ όλες τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε κάποιες εργασίες.

Η ανακοίνωση της παράταξης Τραπεζιώτη
Με το παρόν Δελτίο Τύπου ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου Αγρινίου ότι το έργο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» ελέγχθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, (Σ.Ε.Δ.Ε.) που διαπίστωσε σωρεία παραβάσεων και παρατυπιών.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε από τους αρμόδιους ελεγκτές κατ' εφαρμογή του άρθρου 22 του Ν.141/84 (ΆΡΘΡΟ 177 ΤΟΥ ν.3669/08 Περί κωδικοποίησης της νομοθεσίας δημοσίων έργων) και της απόφασης ΕΔ2α/01/71/Φ.Ν.294 της 9/10-06-1986 (Έγκριση Κανονισμού Επιθεωρήσεων Δημοσίων Έργων) σε εκτέλεση της Αρίθμ. Πρωτ. ΕΜΠ. οικ. 67/24-07-2015 εντολής διενέργειας ελέγχου του Γενικού Γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Το Πόρισμα - Προτάσεις του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων αναφέρει τα εξής:
1) Να πραγματοποιηθεί πειθαρχικός έλεγχος των εμπλεκομένων με τη σχεδίαση και κατασκευή του έργου του θέματος, υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου για τα αναγραφόμενα στην ενότητα « ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε: ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ» της παρούσας συνταχθείσας αίτησης.
2) Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (Δ.Τ.Υ.) του Δήμου Αγρινίου να προχωρήσει άμεσα σε νέα πλήρη και ακριβή αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και στη σύνταξη νέας μελέτης βάσει της νέας ακριβούς αποτύπωσης της υπάρχουσας κατάστασης λαμβάνοντας υπόψη τις διαπιστώσεις που διατύπωσε η αρμόδια για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου υπηρεσία Δ.ΠΕ.ΧΩ./Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι. στο με Α.Π.3592/111706/12-11-2013 έγγραφο και λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις παρατηρήσεις αλλά και την ήπιας μορφής πρόταση ανάπλασης του πάρκου που διατύπωσε το Δασαρχείο Αγρινίου κατά τον έλεγχο και θεώρηση της μελέτης του έργου.
3) Επανάληψη των διαδικασιών αδειοδοτήσεων του έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.ΠΕ.ΧΩ., ΛΣΤ' Ε.Κ.Π.Α., 22η Ε.Β.Α. & Υ.Ν.Μ.&Τ.Ε.Δ.Ε & Α.Ε./ Δήμου Αγρινίου) κατά τις οποίες θα περιγράφεται με τρόπο ενιαίο και ακριβή το αντικείμενο του έργου και οι εργασίες που θα εκτελεστούν για την υλοποίηση του αντικειμένου του έργου.
4) Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (Δ.Τ.Υ.) του Δήμου Αγρινίου να προχωρήσει στη διάλυση και εκκαθάριση της παρούσας εργολαβίας και στην εκ' νέου δημοπράτηση του έργου σύμφωνα με τη νέα μελέτη κατασκευής και τις νέες αδειοδοτήσεις του έργου.
5) Η Δ.Α. (Ε.Δ.Α. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) του έργου του θέματος στην οποία κοινοποιείται η παρούσα έκθεση βάσει της με Α.Π. 1569/11-04-2012 Απόφαση Ένταξης του έργου του θέματος Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνια Νησιά» με ποσοστό χρηματοδότησης 100% από κοινοτικούς πόρους και 0% από δημόσια δαπάνη να προχωρήσει σε αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του έργου.

Κατόπιν τούτου, η σημερινή Δημοτική Αρχή, θα πρέπει να ευθυγραμμισθεί με το ανωτέρω Πόρισμα - Προτάσεις του Σ.Ε.Δ.Ε. και να προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση νέας μελέτης κατασκευής για την ήπια ανάπλαση του πάρκου και στις νέες αδειοδοτήσεις του έργου, προκειμένου να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα του Δήμου Αγρινίου για την ένταξη του έργου αυτού στο νέο ΕΣΠΑ, (Σ.Ε.Σ.) διαφορετικά η σημερινή Δημοτική Αρχή θα φέρει ακέραια την ευθύνη για τη μη υλοποίηση του έργου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

από http://agrinionet.gr/

Σχόλιο Ζείδωρον:Ολως περιέργως ούτε στο δημοσίευμα,ούτε στο δελτίο τύπου της παράταξης Τραπεζιώτη αναφέρεται το όνομα του Δημάρχου που εμπνεύστηκε την "ανάπλαση" του Πάρκου και είναι ο κύριος Παύλος Μοσχολιός.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο τον φάκελο της καταστροφής του Πάρκου Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom