Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Λίστα τρόμου ή... κούρεμα καταθέσεων!


Με τίτλο: "Λίστα τρόμου ή... κούρεμα καταθέσεων!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία επισημαίνει ότι υπάρχουν "40 ημέρες για 127 προαπαιτούμενα".

Η εφημερίδα σημειώνει "στον αέρα η ανακεφαλαιοποίηση των
τραπεζών εάν δεν περάσουμε την πρώτη αξιολόγηση" και εντοπίζει ποια είναι τα "3 μεγάλα εμπόδια", δηλαδή ασφαλιστικό, "κόκκινα" δάνεια και ισοδύναμα. Συγκεκριμένα η Realnews αναφέρει:

- Ασφαλιστικό: Προβλέπεται η πλήρης αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, με ένα ταμείο κύριας ασφάλισης, ενιαίες αποδοχές, μείωση του εφάπαξ και κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.

- "Κόκκινα" δάνεια: Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για οριστική ρύθμιση του ζητήματος των "κόκκινων" δανείων, με απελευθέρωση πλειστηριασμών και δυνατότητα πώλησης των δανείων σε hedge funds του εξωτερικού.

- Ισοδύναμα: Πρέπει να εξευρεθούν ισοδύναμα για να καλυφθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για μικρότερη φορολογική επιβάρυνση των αγροτών, επαναφορά των συντάξεων στα προ των περικοπών επίπεδα και μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λεω ,πως ψαξε-ψαξε για ισοδυναμα ο Τσακαλωτος....ημαρτον!! Εμεινε σκια!! Προσεξτε την φωτογραφια της εφημεριδας! Ηρθε και εμεινε ο μισος!! Και παραπονουνται οι ελληνες για κουρεμα....τσ τσ τσ!! Εδω λεμε εξαυλωθηκε ο ανθρωπος!! Κατα τα αλλα ...η πρωτη φορα αριστερα ,πρωτη φορα ειναι....μην ζητατε πολλα!! Ολοι θα πεθανουμε καποτε!! Τι σημερα ,τι αυριο τι τωρα!! Ισοδυναμα ειναι αυτα!! Δεν τους ψηφισαν; Οοοοοοχι δεν ηξεραν Ζειρωρον!!! Να λεμε αληθειες. Ηξεραν και μαλιστα πολυ καλα!! Ψηφισαν,να μεινουμε οι μισοι και μεσα στο ευρω!!

Read more: Go to TOP and Bottom