Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΤΩΡΑ: Κλειστή η Μεσογείων από τη συγκέντρωση των μεταλλωρύχων (βίντεο)

Ήρθαν στην Αθήνα με τις οικογένειές τους!

- Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμούν να κλείσει μια επένδυση που προσφέρει δουλειές και ανάπτυξη εν μέσω κρίσης, λένε οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής
- Μετέφεραν την έδρα του αγώνα τους στην Αττική
- Περίπου 4.000 εργαζόμενοι και οι συγγενείς πραγματοποιούν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας
- Περιμένουν άλλα 70 λεωφορεία!
- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ




Δεν θέλουμε να συναντήσουμε κανέναν υπουργό, λένε, κατηγορούν την κυβέρνηση για ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά και απειλές εναντίον τους, ενώ απαιτούν όπως λένε να δοθεί λύση και μάλιστα άμεσα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Περίπου 4.000 άτομα φτάνουν στην Αθήνα και πραγματοποιούν συγκέντρωση στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Στη συνέχεια το μεσημέρι στις δύο θα ξεκινήσουν πορεία προς τη Βουλή και την πλατεία Συντάγματος, όπου θα παραμείνουν ως το βράδυ.
Οι εργαζόμενοι των μεταλλείων δίνουν ένα δυναμικό παρόν. Ήδη ο μεγαλύτερος όγκος της πορείας έχει φτάσει μπροστά στο υπουργείο ενώ ακόμη καταφθάνουν στο χώρο και νέες “δυνάμεις” των διαμαρτυρόμενων. 
Λόγω της συγκέντρωσης γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στο ύψος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Θα κατασκηνώσουμε στο Σύνταγμα και δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, λένε χαρακτηριστικά θυμίζοντας ότι τόσο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και υπουργοί της Κυβέρνησης έχουν ταχθεί ενάντια στην επένδυση που έχει γίνει στην περιοχή.


Στο μεταξύ όμως η αστυνομία είναι επι ποδός καθώς ενώ οι μεταλλωρύχοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και στην πλατεία Συντάγματος σε κοντινή απόσταση, στα Προπύλαια έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική που ζητά την αναστολή της λειτουργίας των μεταλλείων για τις 18:00.


Ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Χατζής μιλώντας στο newsit τονίζει πως "βρισκόμαστε εδώ για να μην σταματήσει η επένδυση η οποία και κινδυνεύει. 2.000 οικογένειες εξαιτίας του κ. Λαφαζάνη και της κυβέρνησης θα βρεθούν στον δρόμο. Δεν θα φύγουμε από την Αθήνα αν δεν δικαιωθεί ο αγώνας μας. Θα πάμε έξω από τη Βουλή να κατασκηνώσουμε. Θέλουμε ο κόσμος να μάθει τι συμβαίνει στην Χαλκιδική γι' αυτό και θα κάνουμε πορεία" .


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom