Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Χοντραίνουν το παιχνίδι οι ΗΠΑ - Διεθνείς τρομοκράτες οι Χ. Ξηρός και Μαζιώτης

Αφορμή το νομοσχέδιο για τις αποφυλακίσεις!!!

- Με εκτελεστική πράξη του Στέιτ Ντηπάρτμεντ Ξηρός και Μαζιώτης εντάσσονται στην αμερικανική λίστα των τρομοκρατών
- Μπλοκάρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και οι λογαριασμοί που τυχόν βρίσκονται στις ΗΠΑ
- Είχαν προηγηθεί αυστηρές προειδοποιήσεις από τους Αμερικανούς μετά την διάταξη για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού

Σκληραίνουν την στάση τους οι ΗΠΑ, μετά το επίμαχο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα οδηγήσει, μεταξύ άλλων, και στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. 

Στον απόηχο των αυστηρών, προειδοποιήσεων του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Πιρς και της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, όπου οι αμερικανοί κατέστησαν σαφές ότι ενδεχόμενη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού θα αποτελουσε μία "μη φιλική κίνηση", σήμερα, το Στέιτ Ντηπάρμεντ εξέδωσε εκτελεστική πράξη με την οποία εντάσσει τον Χριστόδουλο Ξηρό και τον Νίκο Μαζιώτη στην αμερικανική λίστα των τρομοκρατών.



Αυτό σημαίνει, πως τα περιουσιακά στοιχεία και οι τραπεζικοί λογαριασμοί που τυχόν έχουν στις ΗΠΑ οι δύο τρομοκράτες “παγώνουν”.

Στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται εκτενής αναφορά για τη δράση και το προφίλ του Χριστόδουλου Ξηρού, αδελφού του Σάββα, και αρχιτρομοκράτη της 17Νοέμβρη, αλλά και του Νίκου Μαζιώτη, που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση του “Επαναστατικού Αγώνα”.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι αμερικανοί πολίτες καλούνται να μην έχουν καμία συναλλαγή με τους δύο τρομοκράτες και επισημαίνεται ότι η εν λόγω απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με τα Τμήματα Δικαιοσύνης και Θησαυροφυλακίου. 

Θα συνεχίσουμε να προχωρούμε σε ανάλογες ενέργειες ενάντια σε τρομοκράτες και τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Οι... εξηγήσεις Κοτζιά στον Κέρι


Κατά τη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών "υποχρεώθηκε" να δώσει εξηγήσεις για το επίμαχο νομοσχέδιο και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, «μια στάση η οποία προσδιορίζεται και καθορίζεται από το γεγονός ότι υπάρχουν έντεκα καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γύρω από τα θέματα των συνθηκών στις φυλακές», επισημαίνοντας ότι «ουδείς από αυτούς τους καταδικασθέντες που θα εμπίπτουν στις διατάξεις του καινούριου νόμου δεν πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος αλλά πρόκειται να είναι κρατούμενος υπό άλλες συνθήκες, δηλαδή στο σπίτι του υπό τις συνθήκες που προβλέπει ο νέος νόμος». 

«Είναι γνωστή η σημασία που δίνει η αμερικανική κυβέρνηση στα ζητήματα της τρομοκρατίας» είπε ο κ. Κοτζιάς ο οποίος εξήγησε, όπως είπε, στον ομόλογό του την κατανόηση της ελληνικής κυβέρνησης στις ανησυχίες των ΗΠΑ, επισήμανε όμως ότι αυτές «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στην ουσία του νόμου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom