Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ο βίος και η πολιτεία της Βίκυς Σταμάτη:Από το Ζέλι Φθιώτιδας στα μεγαλεία,τη φυλακή,την απόδραση και την "αυθόρμητη" παράδοσή της

Επανερχόμαστε σήμερα στον βίο και την πολιτεία της κυρίας Βίκυς Σταμάτη επειδή μ' όλη αυτή την ιστορία της απόδρασής της και της "αυθορμήτου" παράδοσής της γράφτηκαν και λέχθηκαν πάρα πολλά υπέρ και κατά.

Προσωπικά μας ξένισαν τα δημοσιεύματα,αλλά και τα σχόλια απλών πολιτών,
που κινούμενα συναισθηματικά στέκονται στο πλευρό της κυρίας Σταμάτη με μόνα επιχειρήματα ότι είναι μάνα κι ότι δεν υφίσταται οικογενειακή ευθύνη...

Εμείς έχουμε να πούμε ότι στις φυλακές υπάρχουν δεκάδες,αν όχι εκατοντάδες,μάνες που εκτίουν τις ποινές τους,χωρίς να νοιάζεται κανένας γι' αυτές και τα παιδιά τους κι ότι η κυρία Σταμάτη ήταν μάνα κι όταν σκόρπαγε αφειδώς τα χιλιάδες ευρώ χωρίς να έχει η ίδια εισόδημα,ενώ ο σύζυγός της είχε υπάρξει απλά υπουργός μ' ένα νόμιμο εισόδημα γύρω στα 100 χιλιάρικα το χρόνο.

Δεν αναρωτήθηκε ποτέ η κυρία από που κι ως που περισσεύουν τόσα χρήματα για αγορές εκατομμυρίων και γάμο δισεκατομμύριον;Οσο για την άγνοια των δραστηριοτήτων του συζύγου της που επικαλείται,οι υπογραφές της και μόνο σε τόσους λογαριασμούς που αποκαλύφτηκαν την καθιστούν ενήμερη και συνεπώς υπόχρεη.

Διαβάστε τα παρακάτω δημοσιεύματα και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα

Ο βίος και η πολιτεία της Βίκυ Σταμάτη:Από το Ζέλι Φθιώτιδας στα μεγαλεία

Ο Βίος και η Πολιτεία της Βίκυς Σταμάτη: Από το Ζέλι Φθιώτιδας στα μεγαλεία

Το περιβόητο σπίτι επί της Δ. Αρεοπαγίτου, με θέα την Ακρόπολη, υπήρξε η "αρχή του κακού". Η έρευνα που ξεκίνησε οδήγησε η Βίκυ Σταμάτη και τον παρ' ολίγο πρωθυπουργό της χώρας, Άκη Τσοχατζόπουλο στη φυλακή. Η ίδια αυτοπροσδιοριστήκε ως "μαχητής του φωτός", υποστήριξε ότι όλα έγιναν "για δύο καναπέδες" και κατέληξε στο Δρομοκαΐτειο απ' όπου απέδρασε και... επανέκαμψε.

Η Βίκυ Σταμάτη είναι σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου. Γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1975 και κατάγεται από το Ζέλι Φθιώτιδας.

Προέρχεται από οικογένεια που ανήκει πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία, και προσλήφθηκε ως υπάλληλος στη ΔΕΗ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μάλιστα επί σειρά ετών ήταν συνδικαλίστρια με στη ΔΕΗ (συνδικαλιστικός φορέας της ΔΕΗ που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία).
Παντρεύτηκε τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο στο Παρίσι το 2004. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Έθνος, τα παραστατικά και οι αποδείξεις για τη δεξίωση αλλά και για τους καλεσμένους του ζεύγους είναι στο όνομά της, όπως και άλλες ακριβές αγορές που έχουν ως παραλήπτρια αυτή, με σημαντικές χρεώσεις στους λογαριασμούς της στην τράπεζα UBS την περίοδο 2006-2009.  
Τον Ιούνιο του 2010, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράϊκου διέταξε προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή δημοσιεύματα για την αγορά ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθώς και για ανακριβή φορολογική δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου για το έτος 2009.
Το σπίτι στην Ακρόπολη
Το σπίτι στην Ακρόπολη
Σχεδόν ταυτόχρονα στο ΠΑΣΟΚ έγινε πρόταση για αναστολή της κομματικής ιδιότητας του πρώην υπουργού, για να οριστικοποιηθεί η διαγραφή του από το κόμμα τον Απρίλιο του 2011. Τον Ιούλιο του 2011 ο υπουργός, με εντολή της Βουλής, διώκεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τελικά συλλαμβάνεται τον Απρίλιο του 2012 και προφυλακίζεται.
Στην ανάκριση που ακολούθησε, το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού ενεπλάκη στην υπόθεση, με αποτέλεσμα η Βίκυ Σταμάτη να συλληφθεί στις 27 Απριλίου 2012 και να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, αντιμετωπίζοντας την ίδια κατηγορία με τον σύζυγό της.

Απολογούμενη υποστήριξε ότι "δεν είχε την παραμικρή συναλλαγή, συνεργασία ή άλλου είδους σχέση με τις τρεις παράκτιες εταιρείες (Nobilis, Torcasso και Blue Bell) στις οποίες εμπλέκεται το όνομα του συζύγου της, πλην της Nobilis" από την οποία αγοράστηκε το ακίνητο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο οποίο είχε εγκατασταθεί η οικογένεια Τσοχατζόπουλου.
Στις 2 Μαΐου 2012 η Βίκυ Σταμάτη κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισής της επικαλούμενη «ιδιαίτερη ιδιορρυθμία» της υπόθεσής της επειδή, όπως η ίδια αναφέρει, "υπάρχει ένα ανήλικο παιδί 5,5 χρόνων, το οποίο κρατάει η 73χρονη άρρωστη μητέρα της".
Ο Βίος και η Πολιτεία της Βίκυς Σταμάτη: Από το Ζέλι Φθιώτιδας στα μεγαλεία
Στις 16 Ιουλίου 2012 η Βίκυ Σταμάτη, ύστερα από την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της, προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητώντας να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση με στόχο την άρση της κράτησής της. Τόσο η Εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου, όσο και ο ανακριτής, έκαναν αρνητική εισήγηση.
Τις 25 Ιουνίου 2013 εισήχθη στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας για την αφαίρεση όζων από το στήθος της φρουρούμενη. Τελικά, υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή και ακολούθησε η αποκατάστασή της.
Στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα. Η έφεση δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και οδηγήθηκε στη φυλακή.
Μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο καθώς οι γιατροί έκριναν ότι έχει αυτοκτονικές τάσεις, απ’ όπου απέδρασε σήμερα το πρωί.
Βίος και Πολιτεία
Η Βίκυ Σταμάτη κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει από απλή υπάλληλος, σύζυγος του Ακη και να ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την επίπλωση του πολυτελούς σπιτιού στην Ακρόπολη αλλά και για ρούχα από το Κολωνάκι. Με την αποκαλύψη του σκανδάλου βρέθηκαν και λογαριασμοί και τιμολόγια στο όνομά της που μαρτυρούσαν τον πολυτελή βίο που έκανε 
Ξεκινώντας από την πιστωτική της κάρτα στην ελβετική τράπεζα UBS, όπου φαίνονταν χρεώσεις ποσών που φτάνουν και τα 180.000 ευρώ από το 2006 έως 2009, με ένα σεβαστό ποσοστό από αυτούς να αφορούν δημιουργίες ξένων οίκων μόδας και κοσμημάτων, όπως Hermes, Dior και Louis Vuitton.
Και συνεχίζοντας με τα εσώρουχα των 6.000 ευρώ που αγόρασε σε μια μέρα από γνωστό κατάστημα της πλατείας Κολωνακίου. Ενώ, σε κάποια άλλη βόλτα της στην Κηφισιά, αγόρασε όλο το εμπόρευμα του καταστήματος, αναγκάζοντας τους υπεύθυνους να κατεβάσουν ρολά και να ασχοληθούν αποκλειστικά με την αποστολή των ειδών στην γνώριμη διεύθυνση της οικίας Τσοχατζόπουλου.
Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του Εθνους, όπως προκύπτει από την αναλυτική κατάσταση του λογαριασμού της κάρτας VISA της τράπεζας UBS, η κ. Βίκυ Σταμάτη εμφανίζεται να έχει ξοδέψει από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου 2003, δηλαδή σε διάστημα μόλις 15 ημερών, περισσότερα από 50.000 ελβετικά φράγκα (με την τότε ισοτιμία, 32.000 ευρώ), με αγορές σε υπερπολυτελή καταστήματα ρούχων και αξεσουάρ σε Κολωνάκι, Κηφισιά και Ρώμη.
Παράλληλα φέρεται να έχει συνδυάσει τα ψώνια της στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας, με τη διαμονή της σε ξενοδοχείο, για το οποίο όπως προκύπτει πλήρωσε στις 10 Ιουλίου 1.160,50 ευρώ ή 1.828,23 ελβετικά φράγκα.
Επιπλέον, ανάμεσα στα χιλιάδες έγγραφα που κατασχέθηκαν στα γραφεία του πρώην υπουργού Ακη Τσοζατζόπουλου βρέθηκαν, όπως προκύπτει από τα αναφερόμενα στις εκθέσεις κατασχέσεως, αποδείξεις και παραστατικά λογαριασμών από το υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Four Seasons», στο Παρίσι, στο οποίο έγινε η γαμήλια δεξίωση του ζεύγους Τσοχατζόπουλου. Ολα τα παραστατικά και οι αποδείξεις για τη δεξίωση αλλά και για τους καλεσμένους του ζεύγους, που φιλοξενήθηκαν σε ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία του κόσμου, είναι στο όνομα της κ. Βίκυς Σταμάτη και ενός ακόμη προσώπου με μάλλον γερμανικό όνομα.
Για τους λογαριασμούς της κ. Σταμάτη στην ελβετική τράπεζα γινόταν εκτενής αναφορά στο πόρισμα των εισαγγελέων Κυβέλου και Σίσκου, όπου αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Στους λογαριασμούς αυτούς καταγράφονται χρεώσεις και πιστώσεις σημαντικών χρηματικών ποσών.
Αλληλογραφία
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα έγγραφα της αλληλογραφίας της τράπεζας αποστέλλονταν στην αναγραφόμενη σε αυτά διεύθυνση Πελοποννήσου 11 στην Αργυρούπολη, η οποία φέρεται ως διεύθυνση κατοικίας της κ. Σταμάτη, πλην όμως στην παραπάνω διεύθυνση διέμενε ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος, όπως έχει ήδη προαναφερθεί, μεσολάβησε στις συναλλαγές για τις εργασίες ανακαίνισης στην επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33 οικία.
Είναι προφανές -τονίζουν οι εισαγγελείς- ότι προτιμήθηκε η αποστολή των εγγράφων στην παραπάνω διεύθυνση, προκειμένου να αποτραπεί κατά το δυνατό το ενδεχόμενο διαρροής του περιεχομένου τους».
http://www.imerisia.gr/

Ο βίος και η πολιτεία της Βίκυ Σταμάτη

Γράφει η Αντωνία Ξυνού

Οργανωμένο σχέδιο ή παρορμητική πράξη μίας νοσηλευομένης στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειου; Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη, ακόμη δεν έχουν ξεκαθαριστεί, ούτε όμως και με ποιό σκεπτικό η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου και καταδικασθείσα για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος πήρε την απόφαση να εξαφανιστεί, αλλά και... να εντοπιστεί.

Το μόνο βέβαιο είναι πως εδώ και 1,5 χρόνο, από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία κρίθηκε ένοχη σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, η Βίκυ Σταμάτη έχει αιτηθεί τουλάχιστον πέντε φορές την αποφυλάκισή της. Κάθε φορά το δικαστήριο απορρίπτει το αίτημά της, όπως ακριβώς συνέβη και την περασμένη εβδομάδα.

Εξίσου σίγουρο είναι και το γεγονός ότι η Βίκυ Σταμάτη ουδέποτε απαρνήθηκε τον Ακη Τσοχατζόπουλο, αφήνοντας έστω και μια αιχμή σε βάρος του. Παρά τα ευρήματα της Δικαιοσύνης, και κυρίως τα έγγραφα όπου εμφανίζονται διαδρομές χρημάτων, η ίδια σε συνέντευξή της από το Δρομοκαΐτειο υποστήριξε πως "άλλοι θα πρέπει να έχουν πρόβλημα με τον ύπνο τους, όχι ο άντρας μου", καθώς και ότι οι δικαστικές αρχές επεφύλαξαν ιδιαίτερα δυσμενή συμπεριφορά απέναντί της συγκριτικά με άλλους κατηγορούμενους.

Το "μαύρο πολιτικό χρήμα"
Ποιά είναι όμως τα στοιχεία που ερεύνησε η ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να καταλήξει στην πρωτόδικη ετυμηγορία της και να καταδικάσει σε κάθειρξη 20 ετών τον πρώην υπουργό και 12 χρόνων τη Βίκυ Σταμάτη, και μάλιστα χωρίς αναστολή;

Πολλά ακούστηκαν για τον πολυτελέστατο γάμο τους στο Παρίσι και για τη δεξίωση στο ξενοδοχείο «Four Seasons», που -σύμφωνα με δημοσιεύματα- κόστισαν το ποσό-μαμούθ των 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών. Πολλά ακούστηκαν και για τα αλλεπάλληλα ταξίδια και τα ακριβά γούστα. Αυτό όμως, που σήμανε την αντίστροφη μέτρηση, ήταν το σπίτι με θέα την Ακρόπολη, επί της Δ. Αρεοπαγίτου.

Ο «ντόρος» που δημιούργησαν τα ρεπορτάζ για το πολυτελές διαμέρισμα, η απόκτηση του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από το «πόθεν έσχες» του πάλαι ποτέ κραταιού άνδρα του ΠΑΣΟΚ και παρ' ολίγον πρωθυπουργού ή της συζύγου του και πρώην υπαλλήλου της ΔΕΗ, ήταν αρκετός για την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένη Ράικου, να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Το «κουβάρι» των αποκαλύψεων είχε μόλις αρχίσει να ξετυλίγεται. Στις 11 Απριλίου του 2012 συλλαμβάνεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώ συνεχώς εκδίδονται νέα εντάλματα για ανθρώπους του οικογενειακού του περίγυρου, αλλά και στενούς του συνεργάτες.

Σε συνδυασμό με τις αναλυτικές σημειώσεις που κατασχέθηκαν από το γραφείο του, η Δικαιοσύνη φαίνεται πως οδηγήθηκε στις δαιδαλώδεις διαδρομές εκατομμυρίων ευρώ, που φέρονται να πέρασαν μέσα από ένα «καλοστημένο και πολύπλοκο δίκτυο εγχώριων και offshore εταιρειών, καθώς και πλήθους τραπεζικών λογαριασμών», προκειμένου τα χρήματα να «ξεπλυθούν» και να καταλήξουν στον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ή όπως το περιέγραψε μετά από πολλούς μήνες η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ζητώντας την καταδίκη τους, "ένα περίτεχνο κουβάρι από σχεδιασμούς, μεθοδεύσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα, με μοναδικό στόχο να νομιμοποιηθεί βρόμικο χρήμα".

Μάλιστα, η Γεωργία Αδειλίνη ήταν τόσο αμετακίνητη στη θέση της, που επεσήμανε για το περιβόητο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου: «Το δάνειο και η δόση του δεν θα είχε πρόβλημα. Εκλεισαν όμως οι δρόμοι εισροής μαύρου χρήματος από τις εταιρείες Τσοχατζόπουλου. Αλλά δεν πειράζει... Η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα επιτρέψει να επιστραφεί το ακίνητο στην κατοχή της Βίκυς Σταμάτη».

Οι καναπέδες και τα κρόσια
Στο κατηγορητήριο που συνέταξαν σε βάρος της Βίκυς Σταμάτη οι ανακριτές Διαφθοράς, αναφέρεται πως η ίδια αποδέχθηκε μαύρο χρήμα, μέρος του οποίου χρησιμοποιήθηκε για την αγορά και την ανακαίνιση του διαμερίσματος επί της Αρεοπαγίτου.

Το 2010 το ακίνητο, αφού έχει αγοραστεί από off shore εταιρίες, μεταβιβάζεται
στη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Β. Σταμάτη, έναντι 1,1 εκ. ευρώ, με αντικειμενική αξία 3,3 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες επισκευής και ανακαίνισης, ύψους 300.000 ευρώ. Δύο καναπέδες που κοστολογήθηκαν 35.000 ευρώ, διακοσμητικά κρόσια αξίας 2.626 ευρώ και κουρτίνες οι οποίες κόστισαν περίπου 10.000 ευρώ, ήταν μερικά μόνο από τα έξοδα του σπιτιού, όπως καταγράφθηκαν στη δικογραφία.

Επίσης, κατά τη κατηγορία, η σύζυγος Τσοχατζοπούλου εμφανίζεται να έλαβε το χρονικό διάστημα 2000 - 2001 εμβάσματα συνολικής αξίας 120.000 ελβ. φράγκων από το ξάδελφο του πρώην υπουργού και συγκατηγορούμενό της, Ν. Ζήγρα, σε τραπεζικό λογαριασμό της στην ελβετική UBS.

Η μαχήτρια του φωτός
Η ίδια δεν σταμάτησε στιγμή να αρνείται της κατηγορίες. Χαρακτηριστικότερο απόσπασμα των όσων έχει υποστηρίξει κατά καιρούς, καταγράφθηκε στην ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά απολογία της μεσούσης της δίκης για το αποκαλούμενο "μαύρο πολιτικό χρήμα", το 2013.

«Προσάγομαι ενώπιόν σας με τις δύο ιερές ιδιότητες της μάνας και της συζύγου», είπε και συνέχισε: «Το παιδί μου τιμωρείται για το επίθετό μου. Ημουν και είμαι μαχητής του φωτός». Επιπλέον, η Βίκυ Σταμάτη επιτέθηκε στα ΜΜΕ, λέγοντας ότι την κατασυκοφάντησαν, κάνοντας λόγο για «διασυρμό» και «διαπόμπευση», αλλά και «ψυχική βλάβη» εξαιτίας του εγκλεισμού της.

Πολιτική αγωγή: Ποιος παρήγγειλε τα έπιπλα για τη Δ. Αρεοπαγίτου;
Σταμάτη: Ποιος διώχθηκε για έναν καναπέ, κουρτίνες και κρόσια;
Πρόεδρος: Εσείς. Αρα τα παραγγείλατε. Δεν είναι μόνον αυτά. Συνδυασμός είναι.
Σταμάτη: Να το πω αλλιώς. Ποιος φυλακίστηκε και στερήθηκε το παιδί του για δύο καναπέδες;
Εισαγγελέας: Δεν είναι μόνον αυτό...
Σταμάτη: Δύο καναπέδες μόνο είναι στο σπίτι...

Λίγες συνεδριάσεις αργότερα η εισαγγελέας του δικαστηρίου, ζητώντας την καταδίκη της είχε πει πως η Βίκυ Σταμάτη γνώριζε τους διαχειριστές του μαύρου χρήματος: «Πώς να πείσει ότι δεν είχε γνώση του πακτωλού των παράνομων χρημάτων;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Μας είπε στην απολογία της ότι είναι μαχήτρια του φωτός. Δικαίωμα του καθενός να αυτοπροσδιορίζεται όπως νομίζει, αλλά είναι αναγκαίο να έχει το γνώθι σαυτόν».
http://news247.gr/

Βίκυ Σταμάτη:«Ψώνιζα όπως όλες οι κυρίες της κοινωνικής και οικονομικής μου τάξης»!!!!

Τι γράφει στο υπόμνημά της για την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους τον Μάρτιο του 2013

Δεν αγόραζε ακριβά. Δεν ήξερε για το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ούτε για τα χρήματα ήξερε. Ο άντρας της ήταν πλούσιος και πριν το γάμο τους. Όπως άλλωστε και η οικογένειά του. Εκείνη έκανε απλώς ό,τι έβλεπε να κάνουν και οι άλλες κυρίες της «τάξης» της.

Η Βίκυ Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου, όπως περιγράφει τον εαυτό της στο υπόμνημα που κατέθεσε ενώπιον του συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ζητώντας την αντικατάσταση της κράτησής της με περιοριστικούς όρους, λέει πολλά «δεν ήξερα» και άλλα τόσα «δεν ρώτησα».

Στο υπόμνημα που δημοσιεύει η Real News, η Βίκυ Σταμάτη αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι αγορές στις οποίες προέβαινα είναι συγκρίσιμες με τις αγορές κυριών της κοινωνικής και οικονομικής μου τάξης, είτε από το χώρο της πολιτικής είτε από το χώρο της δημοσιογραφίας είτε του θεάματος.

Είναι αγορές που έκανα με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, την οποία μου είχε χορηγήσει ο σύζυγός μου, με αποτέλεσμα οι αγορές αυτές να εξοφλούνται σε μεταγενέστερο χρόνο. [...] Μου αποδίδουν αγορές ακριβών αντικειμένων που ουδέποτε αγόρασα διότι οι υποτιθέμενες αποδείξεις αγοράς ήταν στην πραγματικότητα προσφορές που λάμβανα από διάφορα καταστήματα».

Η Βίκυ Σταμάτη υποστηρίζει ότι στην κοινωνική της «τάξη» οι σύζυγοι των υπουργών είναι γνωστές στα καταστήματα με το μικρό τους όνομα, κάνουν εξωτικά ταξίδια, αγοράζουν νεοκλασικά σπίτια με θέα την Ακρόπολη και δεν ρωτούν ποτέ τους άνδρες τους, πού βρήκαν τα λεφτά.

Επίσης η ίδια ξεκαθαρίζει ότι ποτέ, στη διάρκεια της σχέσης ή του γάμου της, δεν ρώτησε τον Α. Τσοχατζόπουλο για την πολιτική του δραστηριότητα, ή για λεπτομέρειες που είχαν να κάνουν με τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

Μάλιστα λέει: «Στη διάρκεια του γάμου μου, ο σύζυγός μου κυριαρχικά αποφάσιζε για τα θέματα του συζυγικού βίου ενώ εγώ ακολουθούσα τις υποδείξεις του, έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στις ικανότητες, τη γνώση και τη σοφία του».

Ένα πολύ μεγάλο μέρος του υπομνήματος αφορά στην έκθεση των ψυχολογικών προβλημάτων που προκάλεσε ο εγκλεισμός της τόσο στην ίδια όσο και στο παιδί της.

Όπως δηλώνει, έφθασε στο σημείο να κάνει «αυτοκαταστροφικές σκέψεις και πράξεις», ενώ καταγγέλλει ότι το παιδί της που ζει με τους γονείς της, παρουσιάζει προβλήματα συμπεριφοράς.

Τελικά, υποστηρίζει πως είναι απλώς μία αδικημένη γυναίκα και μητέρα, που «στερήθηκε την ελευθερία της και οδηγήθηκε σιδηροδέσμια στη φυλακή».
http://zeidoron.blogspot.gr/

Για κωμικοτραγωδία "αυθόρμητης" απόδρασης - παράδοσης της Βίκυς Σταμάτη κάνει λόγο ο Αλέξης Κούγιας,που παραιτήθηκε για δεύτερη φορά από την υπεράσπισή της

Αίσθηση προκαλεί η απόφαση του Αλέξη Κούγια να παραιτηθεί για δεύτερη φορά από την υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη.

Στην ανακοίνωσή του ο γνωστός μεγαλοδικηγόρος κάνει λόγο για "κωμικοτραγωδία της 'αυθορμήτου' αποδράσεως - παραδόσεως της Βασιλικής Σταμάτη - Τσοχατζοπούλου" και εύχεται σε αυτούς "που την συμβουλεύουν ή της συμπαρίστανται σε τέτοιου είδους ενέργειες ν’ αποδειχτούν αποτελεσματικοί".

Ωστόσο, ο Αλέξης Κούγιας είχε παραιτηθεί από δικηγόρος της κυρίας Τσοχατζοπούλου από την 12η Δεκεμβρίου 2013, μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της.

Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα με ποια ιδιότητα ο κ. Κούγιας προέβη σε δηλώσεις χθες μετά την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο. Ανέλαβε ξανά την υπεράσπισή της για να παραιτηθεί ξανά σήμερα;



Ο ίδιος αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
"Μετά από αυτήν την κωμικοτραγωδία της 'αυθορμήτου' αποδράσεως - παραδόσεως της Βασιλικής Σταμάτη - Τσοχατζοπούλου δηλώνω ότι παραιτούμαι ανεπιφύλακτα της υπερασπίσεώς της.

Τόσο προσωπικά εγώ όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου έχουμε αμετάκλητα αποφασίσει να σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις και το κράτος δικαίου.

Διαφωνώ απολύτως, όπως έχω ήδη δημόσια δηλώσει, με αυτήν την ενέργεια της Βασιλικής Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου και εύχομαι αυτοί που την συμβουλεύουν ή της συμπαρίσταται σε τέτοιου είδους ενέργειες ν’ αποδειχτούν αποτελεσματικοί.

Ενημέρωσα ήδη προσωπικά με επίσκεψή μου στις φυλακές τον κο Άκη Τσοχατζόπουλο και, παρά τις προτροπές τους να παραμείνω συνήγορός της, αποφάσισα να παραιτηθώ.

Τόσο εγώ προσωπικώς, όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου που συμπαρεστάθησαν στην υπεράσπιση της Βασιλικής Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου καθ’ όλη την διάρκεια του δικαστηρίου στον πρώτο βαθμό, καθώς και στην τελευταία νόμιμη προσπάθεια εξόδου της από τις φυλακές, ευχόμεθα στην κα Βασιλική Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου να έχει την καλύτερη απόφαση και με την αξιοποίηση της νομοθετικής ρυθμίσεως που επεξεργάζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης να είναι σύντομα κοντά στο παιδί της και στα αγαπημένα της πρόσωπα"

Η ανακοίνωση της πρώτης παραίτησης τους Αλέξη Κούγια στις 17/12/2013:
"Ένα μήνα πριν την έναρξη της δίκης με κατηγορουμένους τον Άκη Τσοχατζόπουλο, την οικογένειά του και τους συνεργάτες του, μου ανετέθη η υπεράσπιση της κας Βασιλικής Τσοχατζοπούλου – Σταμάτη.

Την κα Τσοχατζοπούλου – Σταμάτη υπερασπίστηκα, πεπεισμένος για την αθωότητά της, επί έξι μήνες, προβάλλοντας και νομικούς και ουσιαστικούς ισχυρισμούς, νομολογιακά αποδεκτούς.
Το Δικαστήριο καταδίκασε και τους 19 κατηγορουμένους με ποινές από 12 έως 20 χρόνια, μη αναγνωρίζοντας κατά πρωτοφανή δικαστική λογική σε κανέναν το παραμικρό ελαφρυντικό.

Το Δικαστήριο, παρά την πασιφανή αθωότητά της για το αδίκημα, για το οποίο κατηγορείται, καταδίκασε την κα Βασιλική Τσοχατζοπούλου – Σταμάτη στην ποινή των 12 ετών, όπως καταδίκασε την κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου, διάφορους δικηγόρους και επιχειρηματίες, με μία διαφορά: αποφάσισε η έφεσή της να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, όπως και για την Αρετή Τσοχατζοπούλου, παρά το ότι δεν είχε ούτε διαχειρίστηκε τραπεζικό λογαριασμό είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, παρά το ότι για πρώτη φορά πάτησε το πόδι της σε δικαστική αίθουσα και αυτό λόγω της συγγένειάς της με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, και παρά το ότι είναι μητέρα ανήλικου παιδιού, το οποίο ζει στην απόλυτη δυστυχία, αφού η μητέρα του στερείται πλέον το οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο, οι δε γονείς της ζουν μαζί με το 6 ετών παιδί της σε ένα απόμερο ορεινό χωριό της Φθιώτιδας, το Ζέλι.

Εχθές, εισήχθη προς συζήτηση στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθηνών αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της κας Τσοχατζοπούλου - Σταμάτη λόγω της εμφάνισης σοβαροτάτων σωματικών και ψυχικών παθήσεων, εκ των οποίων η ψυχική συνίσταται σε βαριά κατάθλιψη με αυτοκτονικό ιδεασμό, για την οποία νοσηλεύτηκε επί δύο μήνες στο Δημόσιο Ψυχιατρείο Αθηνών με εντολή Εισαγγελέα.

Το Δικαστήριο, εν αντιθέσει, με άλλες σοβαρότατες υποθέσεις, όπου είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης ακόμα και 20 ετών, όπως επί παραδείγματι υπόθεση Παντείου Πανεπιστημίου, υπόθεση Πυρήνων της Φωτιάς κ.ά., αντί να εκδικάσει την αίτηση και να αναστείλει την ποινή της κας Τσοχατζοπούλου - Σταμάτη, όπως έχει συμβεί με χιλιάδες άλλους καταδικασμένους σε ίδια ή και μεγαλύτερη ποινή, και για σκληρά ακόμα ποινικά αδικήματα, ανέβαλε τη συζήτηση για την 3/2/2014 με την αιτιολογία ότι δεν έχουν καθαρογραφεί τα πρακτικά της πρωτοδίκου αποφάσεως.

Τα πρακτικά, όμως, θα καθαρογραφούν τουλάχιστον σε έναν χρόνο, αφού η γραμματέας του Δικαστηρίου είναι γραμματέας των Ειδικών Εφετών Ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης και για να αναδείξω την ιδιαιτερότητα αυτής της σκληρής συμπεριφοράς απέναντι σε μία γυναίκα που στην ουσία είναι ένα ναυάγιο της ζωής και που σαν μοναδικό σκοπό της έχει να φροντίσει και να ζήσει μαζί με το παιδί της, το οποίο αυτή τη στιγμή φροντίζουν οι πλέον των 80 ετών γονείς της, εκ των οποίων η μητέρα της πάσχει από ανίατη ασθένεια, ΔΗΛΩΝΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ από την υπεράσπιση της συγκεκριμένης δυστυχισμένης γυναίκας, με μοναδικό σκοπό να αφυπνίσω τους Ανεξάρτητους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης, οι οποίοι δεν λειτουργούν υπό το φόβο των εντυπώσεων που λειτουργούν πλέον ορισμένοι κακοί πολιτικοί μας, αλλά ενδιαφέρονται μόνο για τη δίκαιη κρίση των ανθρώπων στα δικαστήρια.

Μετά από 39 χρόνια παρουσίας στα δικαστήρια, όπου έχω απολαύσει την εκτίμηση του συνόλου των δικαστών όλων των ελληνικών δικαστηρίων, νιώθω νομικά και ηθικά ανεπαρκής.

Στην υπόθεση της κας Τσοχατζοπούλου – Σταμάτη έχει καταργηθεί η νομική, δικαστηριακή και κοινή λογική.

Εύχομαι και ελπίζω να βρεθούν πέντε θαρραλέοι δικαστές και να αναστείλουν την ποινή που επεβλήθη στην κα Τσοχατζοπούλου - Σταμάτη μέχρι το Εφετείο"
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom