Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τουρκία:Υπέκυψε στα τραύματά του ο εισαγγελέας


Υπέκυψε στα τραύματά του ο εισαγγελέας που κρατούσαν όμηρο επί ώρες μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C). 

Τον θάνατο του εισαγγελέα ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter.
Τον θάνατο του εισαγγελέα Μεμέτ Σελίμ Κιράζ επιβεβαίωσαν και οι γιατροί.

Ο εισαγγελέας «ήταν τραυματισμένος βαριά όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο, τον χάσαμε παρά τις προσπάθειές μας», ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.

Οπως ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,ο Κιράζ είχε δεχτεί τρεις πυροβολισμούς στο κεφάλι και δύο στο σώμα του και αμέσως μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο υπεβλήθη σε κατεπείγουσα επέμβαση.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι έπεσαν νεκροί και οι δύο απαγωγείς του εισαγγελέα στη διάρκεια επιχείρησης στο εσωτερικό του δικαστηρίου, όπου εκτυλίχθηκε η ομηρία. Είχαν προηγηθεί πυρά και εκρήξεις ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ειδικές δυνάμεις εκτός του χώρου και ένα ασθενοφόρο να φεύγει με τις σειρήνες του να ηχούν από μια πίσω πόρτα του κτιρίου.

Ο εισαγγελέας που κρατείτο όμηρος από ενόπλους σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης είχε αναλάβει την έρευνα για τον θάνατο ενός νεαρού αγοριού μετά τον τραυματισμό του από την αστυνομία στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2013.

Διαβάστε σχετικά:

Τουρκία: Εισαγγελέας όμηρος αριστερής οργάνωσης

Τουρκία: Νεκροί οι δράστες της ομηρίας - Τραυματίας ο εισαγγελέας (βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom