Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Στα μαλακά πέφτει ο Παπακωνσταντίνου - Ένοχος για πλημμέλημα,δεν πάει φυλακή!

Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου

- Για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου ο κ. Παπακωνσταντίνου κρίθηκε ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος
- Για το αδίκημα της απιστίας κατά του Δημοσίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών κρίθηκε αθώος
- Σύμφωνα με την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου δεν προβλέπεται πως ο κ. Παπακωνσταντίνου να εκτίσει ούτε μία ημέρα φυλακή
- Η εισαγγελική αρχή πρότεινε να μην γίνει δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου
- Ο κ. Παπακωνσταντίνου άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου και χαμογέλασε

Ένοχος μόνο για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου κρίθηκε ο πρώην υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και μάλιστα σε βαθμό πλημμελήματος, κάτι που σίγουρα δεν πρόκειται να τον οδηγήσει σε κελί της φυλακής.

Για το αδίκημα της απιστίας κατά του Δημοσίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου κρίθηκε αθώος, κάτι που τον έκανε να χαμογελάσει στο άκουσμα της είδησης.

Η ακροαματική διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή.

Η εισαγγελική αρχή πρότεινε να μην γίνει δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να προσπαθούν να αντικρούσουν αυτό το επιχείρημα. Ωστόσο, εάν τελικά θα γίνει δεκτή ή όχι η πρόταση της εισαγγελέως θα αποφανθεί το δικαστήριο.

update (ώρα 19:05):Το δικαστήριο αναγνώρισε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Η εισαγγελέας μετά από την απόφαση πρότεινε ποινή τεσσάρων ετών, οι συνήγοροι του πρώην υπουργού ζήτησαν την ελάχιστη ποινή από το ειδικό δικαστήριο, το οποίο έχει διακόψει για να συνεδριάσει και θα ανακοινώσει την τελική ποινή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με μια τετοια δικαιοσυνη, Αντε μετα να εισαι νομαγης. Οχι βεβαια
Στην Ισλανδια θα εισεπρατες επιεικως
ισοβια melito

Ανώνυμος είπε...

Χωρις να διακατεχομαι απο εκδικιτικη διαθεση,θεωρω οτι εχουμε μπροστα μας,μια ενδειξη ισως,για το που θα παει η βαλιτσα με την αποδοση ευθυνων και δικαιοσυνης στην χωρα!!Κυκλοφορει δε και ενα αρθρο στο διαδυκτιο,απο χθες,που λεει ,οτι η Μερκελ εδειξε καθαρα την διαφωνια της, για εξεταστικες για υποβρυχια κ.λ.π!! Στην περιπτωση δε,που φανει,πως ανταλασουμε μερικα δις με την σιωπη μας,......εε εχουμε φαει χοντρο δουλεμα απο τον Συριζα!! Μην περιμενουμε τοτε τιποτα. Θα ειναι θεμα χρονου,ποτε θα ερθει και γ'μνημονιο,και πολλες αλλες "ομορφιες"!!

Read more: Go to TOP and Bottom