Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Με απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αγρινίου: ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΛΥΨΗ για δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού σε ιδιώτη

Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Αγρινίου με την παρουσία πέντε μόνο μελών από τα οκτώ που απαρτίζουν σήμερα το όργανο, αφού, όπως είναι γνωστό, ένα από τα ορισμένα μέλη του ο κ. Αλέκος Φαφούτης έχει παραιτηθεί εδώ και δύο περίπου μήνες, καταγγέλλοντας φαινόμενα....κακοδιοίκησης και αναποτελεσματικότητας. 

Σύμφωνα με διοικητικούς παράγοντες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και αφού εξαντλήθηκε η ημερήσια διάταξη, ο Διοικητής του νοσοκομείου εισηγήθηκε ένα θέμα, που αφορούσε το αίτημα ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου, το οποίο δραστηριοποιείται στην πόλη, και αφορούσε την κάλυψη από την πλευρά του νοσοκομείου της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, που το ιδιωτικό κέντρο επιθυμεί να λειτουργήσει. 

Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είχε συζητηθεί ήδη και σε προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, αλλά επειδή το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου είχε αρνητική εισήγηση, για την συγκεκριμένη χορήγηση, το θέμα είχε αναβληθεί, μέχρι να ικανοποιηθούν οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις. 

Με οριακή συμμετοχή λοιπόν των μελών του Δ.Σ. και με την οριακή πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 κατά, των παρόντων, αλλά και με την απουσία της διευθύντριας της ιατρικής υπηρεσίας και παρά την αρνητική εισήγηση του προαναφερόμενου επιστημονικού οργάνου, η βεβαίωση χορηγήθηκε. 

Υπέρ ψήφισαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βλάχος, το μέλος του Δ. Σ. κα. Παπαχρήστουη διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας, η οποία αντικαθιστούσε τον διοικητικό διευθυντή κ. Πατσιαλό. Κατά ψήφισαν ο κ. Μερμίγκης και ο κ. Μπακόπουλος, και οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στις δομές υγείας του νομού. Απόντες από τη συνεδρίαση ήταν ο κ. Κυριακόπουλος, η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας κ. Πουρνάρα και ο κ. Κάλπης. 

Σύμφωνα με υγειονομικούς παράγοντες του νομού η απόφαση αυτή κρίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού όπως υποστηρίζουν, η Μονάδα Τεχνικού Νεφρού του νοσοκομείου Αγρινίου αντιμετωπίζει η ίδια αρκετά προβλήματα με βασικές οργανικές θέσεις να παραμένουν ακάλυπτες, αλλά και σωρεία άλλων σημαντικών προβλημάτων, που τελευταία έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

από NEWS PRESS AGRINIO 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom