Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Το πρόβλημα τους είναι ποιος έκανε τη διαρροή κι όχι αν είναι κλέφτες οι πολιτικοί!

Το Μπούμερανγκ που γράφαμε προχτές χτύπησε κατακέφαλα τόσο τη δικαιοσύνη όσο και το κατεστημένο πολιτικό σύστημα και σηκώνουν όλοι το μικρό τους δαχτυλάκι για να κρυφτούν από πίσω!
Η υπόθεση με τον παράνομο πλουτισμό πολιτικών προσώπων είναι γνωστή από χρόνια σε όλες τις αρχές και σε όλα τα επίπεδα κι όμως την άφηναν να σέρνεται και σφύραγαν αδιάφορα.Και τώρα που μια εφημερίδα έβγαλε τα έγγραφα στα μανταλάκια και στοχοποίησε συγκεκριμένα πρόσωπα με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο της Βουλής ταρακουνήθηκαν κι έπεσαν από τα σύννεφα.
Ταρακουνήθηκαν αλλά δεν ψάχνουν να δούνε αν είναι κλέφτες οι πολιτικοί,όχι.
Διέταξαν κατεπείγουσα έρευνα για το ποιος διέρρευσε τη λίστα του ΣΔΟΕ,μάλιστα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος θέλει αυτό να γίνει τάχιστα!!!!Το αν συστεγάζεται και συμπορεύεται με κλέφτες προφανώς δεν τον απασχολεί.
Ζείδωρον

Κατεπείγουσα έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα για την δημοσιοποίηση της λίστας - Ζητεί να εντοπισθούν οι υπάλληλοι που έκαναν την διαρροή

- Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Να βρεί τάχιστα η δικαιοσύνη από ποιόν διέρρευσαν τα έγγραφα
- Υφυπουργός Οικονομικών: "Οσο διαρκεί η έρευνα υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας"
- Πως αντιδρούν οι πολιτικοί που τα ονόματά τους δημοσιεύτηκαν σε sites στο διαδίκτυο
- Ν.Κακλαμάνης: Να γίνει άμεσα έρευνα γιατί μόνο έτσι θα αποκαλυφθεί η συκοφαντία εις βάρος μου
- Aνεξάρτητοι Έλληνες: Με την στάση του ο κ. Στουρνάρας διασύρει τον Κοινοβουλευτισμό
- Αθαν. Νάκος: Ουδέποτε έχω αρνηθεί τον έλεγχο
- Γ.Βουλγαράκης: Ο έλεγχος για μένα και την σύζυγό μου έχει περατωθεί εδώ και μήνες

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, προκάλεσε η δημοσιοποίηση σε ηλεκτρονικό Μέσο Ενημέρωσης λίστας με τα ονόματα πολιτικών που φέρονται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.

Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με διπλή κατεύθυνση. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι υπαίτιοι υπάλληλοι της διαρροής του επίμαχου καταλόγου, οι οποίοι κοινοποίησαν υπηρεσιακό έγγραφο που αφορά εν εξελίξει δικαστική έρευνα, αλλά και να αποδοθούν, εφόσον προκύπτουν, ευθύνες για τη δημοσιοποίηση των 36 ονομάτων κατά παράβαση του απορρήτου. Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα πρωτοδικών Κατ. Αντωνίου.

Το θέμα ήρθε σήμερα και στην Βουλή με τον υφυπουργό Οικονομικών να απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλη.

"Όταν κάποιος ερευνάται δεν σημαίνει ότι έχει διαπράξει αδίκημα, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί", δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και συνέχισε: "Δεν σημαίνει ότι όταν γίνεται κάποια έρευνα, το ερευνώμενο πρόσωπο είναι κατά τεκμήριο φοροφυγάς. Όσο διαρκεί η έρευνα υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητος".

Ο κ. Μαυραγάνης επανέλαβε ότι πρέπει να μπει τέλος στις ατέρμονες έρευνες, καθώς -όπως είπε- «από τη μία υπάρχει σκιά και από την άλλη όσο χρονίζει μία έρευνα είναι αμφίβολο το αποτέλεσμά της».

Τόνισε ακόμη ότι πρώτη του προτεραιότητα είναι να δει πώς κινείται το πλαίσιο εξέτασης των καταγγελιών και επεξεργασίας των υποθέσεων στο ΣΔΟΕ και να το θέσει σε νέα βάση, «προκειμένου οι έρευνες να ολοκληρώνονται σύντομα και να υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια».

Ο κ. Τσούκαλης ανέφερε ότι είναι παράδοξο το γεγονός ότι από χθες 34 ονόματα κυκλοφορούν σε όλα τα blogs και επισήμως ο υφυπουργός Οικονομικών δεν τα δίνει.

«Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις», πρόσθεσε και συνέχισε: «Δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά όσον αφορά τις προθέσεις του πολιτικού συστήματος για τη διερεύνηση αυτών των υποθέσεων».

«Οι κλέφτες και οι απατεώνες δεν έχουν θέση στη Βουλή, αλλά στη φυλακή», είναι το σχόλιο της Χρυσής Αυγής σχετικά με τις λίστες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Το κόμμα ζητεί «να ανοίξουν πάραυτα όλοι οι λογαριασμοί και οι θυρίδες όσων εμπλέκονται στη λίστα του μαύρου χρήματος».

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Αμεση διαλεύκανση της υπόθεσης


"Η κυβέρνηση περιμένει από τη Δικαιοσύνη την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη πρέπει τάχιστα να αποφανθεί ποια πολιτικά πρόσωπα θα παραπεμφθούν για παράνομο πλουτισμό, αλλά και ποια είναι θύματα κακόβουλων καταγγελιών.
Πρέπει επίσης η Δικαιοσύνη να καταλήξει, όπως άλλωστε επιτάσσει η παραγγελία του οικονομικού Εισαγγελέα, στο ποιος και από πού έκαναν την παράνομη διαρροή εγγράφων.
Ο ελληνικός λαός περιμένει να δει στην πράξη ότι οι θεσμοί λειτουργούν και οι νόμοι εφαρμόζονται", τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σίμος Κεδίκογλου.

Επιστολή Ν.Κακλαμάνη στον υφυπουργό Οικονομικών


"Με αφορμή τη χθεσινή δημοσίευση του καταλόγου των προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, ως πρώτη κίνηση, δημοσιοποιώ την επιστολή μου προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Μαυραγάνη. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο περιττεύει. Διευκρινίζω ότι όχι μόνο δεν έχω καμία αντίρρηση πλήρους ελέγχου των καταγγελιών, αλλά απαιτώ -το τονίζω, δεν ζητώ, απαιτώ- ταχύτατα πλήρη και σε βάθος έλεγχο, καθώς μόνο έτσι μπορεί να αποκαλυφθεί το μέγεθος της συκοφαντίας και της σκευωρίας σε βάρος μου" , αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ.

Ζητεί επίσης να μάθει ποιος και γιατί έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο, ο οποίος αφορά έρευνες που είτε δεν έχουν ολοκληρωθεί είτε -όπως στην περίπτωση του- δεν έχουν καν αρχίσει.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ο κ.Στουρνάρας με την στάση του διασύρει τον Κοινοβουλευτισμό


Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των πολιτικών που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, ζήτησε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για τα Κέντρα Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών.
Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΛΗΝΩΝ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατηγορώντας τον ότι με τη στάση του διασύρει τον κοινοβουλευτισμό. «Δεν είναι δυνατόν να διαρρέονται ονόματα πολιτικών και να αρνείται το ΣΔΟΕ να δώσει τα ονόματα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής» υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Αθανάσιος Νάκος: Ουδέποτε έχω αρνηθεί έλεγχο από κανέναν


Σε μια υπόθεση που είναι ακόμα στην δικαιοσύνη έκανε αναφορά ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος. Όπως τονίζει μεταξύ άλλων, το ΣΔΟΕ έστειλε την καταγγελία πολίτη στον Πρόεδρο της Βουλής χωρίς να έχει ολοκληρώσει την έρευνά του. Και λέει μεταξύ άλλων:Ουδέποτε έχω αρνηθεί τον έλεγχο από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, θεωρώντας ότι μόνο έτσι διασφαλίζεται η διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Αυτό τον έλεγχο ζητώ και τώρα, και μάλιστα άμεσα, προκειμένου να μη μείνει καμία σκιά και να προστατευτεί όχι μόνο η προσωπική μου αξιοπρέπεια αλλά και η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος».

Γ.Βουλγαράκης: Ο έλεγχος για μένα και την σύζυγό μου έχει περατωθεί εδώ και μήνες


"Διάβασα για την υποτιθέμενη λίστα του ΣΔΟΕ. Θυμίζω ότι τόσο εγώ όσο η σύζυγος μου, έχουμε ηδη ελεγχθεί από το 2011, από ειδικό συνεργείο του ΣΔΟΕ. Ο έλεγχος έχει περατωθεί εδώ και μήνες και το πόρισμα ταυτίζει ΠΛΗΡΩΣ τα εισοδήματα με την περιουσία μου", έγραψε στο twitter ο πρώην υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ 1989 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom