Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθη ο δολοφόνος των Ισαάκ και Σολωμού στην Κιργιζία!

Συναγερμός στην Τουρκία - Μεγάλη επιτυχία της Interpol που είναι κοντά στη σύλληψη και δεύτερου δολοφόνου από τους συνολικά 11 καταζητούμενους!

Γράφει ο Θεόδωρος Χριστοδουλίδης
στους aegeantimes.gr 


Τον Αύγουστο του 1996 Τούρκοι εγκάθετοι εκτέλεσαν τους δύο Κύπριους τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού. 

Τον Τάσο Ισάακ τον λιντσάρανε κοντά στην πράσινη γραμμή, με παρόμοια αγριότητα όπως οι πρόγονοι τους κατά την Μικρασιατική Καταστροφή και τον Σολωμό Σωλωμού τον εκτέλεσαν με απίστευτη ψυχρότητα, όταν προσπάθησε να κατεβάσει την Τουρκική σημαία από τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ραντικάλ που βλέπετε και στην φωτό μας, συνελήφθη ένας από τους συμμετέχοντες στη δολοφονία των Κυπρίων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. 

Πρόκειται για τον καθηγητή πανεπιστημίου Erhan Arıklı, για τον οποίο έχουμε γράψει στο παρελθόν.


Ο καθηγητής συνελήφθη από τις αρχές της Κιργιζίας, στο αεροδρόμιο Μανάς, της πρωτεύουσας Μπισκέκ. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι συνολικά είναι ΕΝΤΕΚΑ οι Τούρκοι που καταζητούνται από την Ιντερπόλ για την άγρια δολοφονία των δυο Κυπρίων, τον Αύγουστο του 1996!

Όταν έγιναν οι δολοφονίες ο Erhan Arıklı ήταν πρόεδρος της εθνικιστικής παρακρατικής οργάνωσης Türk-Bir. Γεννήθηκε το 1962 στο Αρνταχάν και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στη Λάπηθο, το 1976.

Μετά από αυτή τη σύλληψη τέθηκε σε συναγερμό το Τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, το οποίο θα επιδιώξει να κάνει το παν για να μην εκδοθεί ο φονιάς στην Κύπρο! Και με δεδομένο ότι στην Κιργιζία οι Τούρκοι έχουν εγκατεστημένο ένα ισχυρό λόμπι οικονομικών συμφερόντων , θα πιέσουν και εμπορικά τη χώρα αυτή!

Πάντως οι Κυπριακές αρχές παρακολουθούν πολύ στενά το θέμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες των AegeanTimes, η Interpol βρίσκεται πολύ κοντά στη σύλληψη και ενός άλλου καταζητούμενου Τούρκου δολοφόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom