Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Στο 23,1% εκτοξεύθηκε η ανεργία το Μαϊο - Ολόκληρη η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ


Σπάνε το ένα μετά το άλλο, τα ρεκόρ της ανεργίας στη χώρα μας. Τον Μαϊο, σύμφωνα με την ΕΛ. ΣΤΑΤ, το ποσοστό εκτοξεύθηκε στο 23,1% έναντι του αναθεωρημένου 22,6% για τον Απρίλιο και έναντι ποσοστού 16,8% το ίδιο διάστημα πέρσι. Στην ηλικιακή ομάδα 15-74 ετών το ποσοστό αγγίζει το 55% (54,9%). Σημειώνεται ότι το ποσοστό του Μαΐου είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό της Ευρωζώνης, όπου η ανεργία διαμορφώθηκε στο 11,2% το Μάιο.

Χωρίς δουλειά, περισσότεροι από ένας στους δυο νέους

Περισσότεροι από ένας στους δυο νέους βρίσκονται πλέον εκτός αγοράς εργασίας σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Τα πρωτεία εξακολουθούν να έχουν οι γυναίκες έναντι των ανδρών, με ποσοστά 26,8% και 20,3% αντίστοιχα.

Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στην περιφέρεια Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, (25,8%) και ακολουθεί αυτή της Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με ποσοστό 24,9%.
Στην περιφέρεια Αττικής το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 22,5%.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία ανεργίας της ΕΛ.ΣΤΑΤ. είναι εποχικά προσαρμοσμένα.

Σχετικές δηλώσεις των κομμάτων

«Η προεκλογική ρητορική της κυβέρνησης ότι «αντίπαλός της είναι η ανεργία» είναι μετεκλογικό ανέκδοτο. Η ραγδαία αύξηση της ανεργίας και τα ποσοστά ρεκόρ που καταγράφονται κάθε μήνα αποδεικνύουν «του λόγου το αληθές», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σαρώνει η ανεργία, καταδικάζοντας κυρίως τους νεότερους Έλληνες. Μόνο η εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου που θα επιδοτήσει την Ελληνική παραγωγή μπορεί να δώσει λύση στο αδιέξοδο», σημειώνει η Χρυσή Αυγή.

«Ας αφήσει η συγκυβέρνηση τα δάκρυα για το δράμα των ανέργων και τις ανούσιες διακηρύξεις κατά της ανεργίας και να πάρει επειγόντως μέτρα προστασίας και ανακούφισης των οικογενειών τους», σχολίασε το ΚΚΕ.

Δείτε εδώ ολόκληρη την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία το Μαϊο του 2012 με πολλούς συγκριτικούς πίνακες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom