Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Κύκλωμα νοθείας καυσίμων: Tο «βαθύ λαρύγγι» και η πρώην παίκτρια reality που άλλαζε κρατητήρια λόγω κοριών


Το «βαθύ λαρύγγι» που έδωσε στο πιάτο των αρχών τη μεγάλη μπίζνα με τα καύσιμα και τα νοθευμένα ποτά, η παίκτρια reality που άλλαζε κελιά αστυνομικών τμημάτων γιατί της επιτέθηκαν κοριοί (!), η κουκούλα που ζήτησε η 27χρονη για να εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή και η ώρα της απολογίας για την πολυμελή σπείρα που «ξεδόντιασε» η Οικονομική Αστυνομία.

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία στην πολύκροτη υπόθεση της ΕΛ.ΑΣ, με τη σπείρα νοθείας καυσίμων που είχε απλώσει πλοκάμια σε Αττική και Βοιωτία. 

Η καταγγελία που παρουσιάζει το newsit.gr, από έναν ανώνυμο αποστολέα, στα γραφεία του 14ου ορόφου των αξιωματικών της Οικονομικής Αστυνομίας, ήταν αυτή που στάθηκε αφορμή οι profilers της Ασφάλειας να πιάσουν αμέσως δουλειά και να προχωρήσουν στη μεγάλη επιχείρηση της 5ης Φεβρουαρίου για να βάλουν στο χέρι τον μεγάλο αρχηγό και τους συνεργούς του.

Άλλαζε κρατητήρια γιατί την τσίμπαγαν κοριοί

Η 27χρονη παίκτρια του reality fashion show που αναφέρεται ως νούμερο 10 στο διαβιβαστικό της ΕΛ. ΑΣ , συνελήφθη για συμμετοχή στην μαφιόζικη ομάδα και αναμένεται να περάσει σήμερα το κατώφλι του ανακριτή, έζησε για μερικά 24ωρα μια φρικτή περιπέτεια στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρουν στο newsit.gr, πηγές, η νεαρή, μετά τη σύλληψη της την περασμένη Τετάρτη, οδηγήθηκε στα γραφεία του 14ου ορόφου της Οικονομικής Αστυνομίας και την Παρασκευή, πήρε το δρόμο για τα κρατητήρια του Τμήματος Ζεφυρίου, όπου υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν γυναίκες καθώς στα κελιά του 7ου ορόφου του αστυνομικού μεγάρου της ΓΑΔΑ, επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας οδηγούνται μόνο άνδρες συλληφθέντες.

Όμως επειδή υπήρξε πρόβλημα με «επίθεση» που δέχθηκε από κοριούς, μετεφέρθη την επόμενη ημέρα στα κρατητήρια του Τμήματος Αγίας Βαρβάρας όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Οι ίδιες πηγές λένε ότι ήταν ήρεμη, επαναλάμβανε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις παράνομες δραστηριότητες της οργάνωσης, επιμένει ότι είναι μια υπάλληλος που έτυχε να εργάζεται σε ένα από τα βενζινάδικα και να φωνάζει πως είναι αθώα.

Στο συγκεκριμένο βενζινάδικο όπου συνελήφθη στην περιοχή των Πατησίων έπιασε δουλειά από τον Δεκεμβρίου του ’23, ενώ πριν όπως είπε διατηρούσε μαζί με την κολλητή της φίλη ένα κατάστημα ένδυσης στη Γλυφάδα. Όμως επειδή υπήρχαν δυσκολίες και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει τελικά αποχώρησε και σήμερα το συγκεκριμένο κατάστημα το διαχειρίζεται η καλύτερή της φίλη.

Μάλιστα, στην κατάθεση που έδωσε στις 7 Μαρτίου στις 00:20 στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Οικονομικής Αστυνομίας, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να απολογηθεί αμέσως τονίζοντας πως δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν ενώ δεν δέχθηκε να υπογράψει ούτε την συμπληρωματική κατάθεση που της πήραν.

Στα κρατητήρια, την επισκέφθηκαν ο δικηγόρος της κ. Δημήτρης Ζορμπάς, η μητέρα της και μια φίλη της, από τις οποίες ζήτησε να της φέρουν κάποια προσωπικά αντικείμενα και ένα φούτερ με κουκούλα, προκειμένου να μπορέσει να καλύψει το πρόσωπο της κατά τη μεταγωγή της στον ανακριτή.

«Με πρόδωσαν και θέλω να τους καταδώσω»

Η επιστολή που έστειλε το «βαθύ λαρύγγι» και άνοιξε το δρόμο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ και αποκαλύπτει το newsit.gr, αναφέρει τα εξής:

«Κυρίοι αστυνομικοί, θα ήθελα να πω στην υπηρεσία σας πράγματα που γνωρίζω από μέσα αλλά επειδή με πρόδωσαν θέλω να τους καταδώσω. Υπάρχει μεγάλο κύκλωμα που φέρνει παράνομα μεγάλες ποσότητες οινοπνεύματος και ποτών από την Βουλγαρία και το μοιράζει σε μαγαζιά κυρίως στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. 

Επειδή τα μεγάλα κεφάλια δεν μου τα ανέφεραν με τα ονόματα τους αλλά με ψευδώνυμα, γνωρίζω μόνο δύο που είναι οι κύριοι μεταφορείς του κυκλώματος. Ο (αναφέρεται σε αντρικό όνομα ηλικίας 50 με 55 χρονών και δίνει και δυο συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα) και ο (αναφέρεται σε συγκεκριμένο όνομα ηλικίας 40 με 45 χρονών που μένει στην Καλλιθέα δίνοντας επίσης το τηλέφωνο του). Και οι δυο έχουν ξαναπιαστεί για τέτοιες βρωμοδουλειές και γι’ αυτό είναι ψυλλιασμένοι».

Οι «ράμπο» της Ασφάλειας αφού αξιολόγησαν ως άκρως σοβαρή και αξιόπιστη την καταγγελία του ανώνυμου αποστολέα, έπιασαν αμέσως δουλειά και με παράλληλες επιχειρήσεις σε Αττική και Βοιωτία, πέρασαν χειροπέδες στον Έλληνα αρχηγό, έναν 62χρονο με καταγωγή από τα Γιαννιτσά και σε άλλα 19 σκληρά μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων 12 Έλληνες και 7 αλλοδαποί ενώ αναζητούνται 10 ακόμα άτομα εκ των οποίων 7 Έλληνες και 3 αλλοδαποί. 

Από την έρευνα των αρχών, εντοπίστηκαν έξι πρατήρια υγρών καυσίμων με νοθευμένα και λαθραία καύσιμα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι αναλογούντες αποφυγόντες φόροι – δασμοί, από τον Φεβρουάριο του 2024 εκτιμώνται σε ποσό που ξεπερνά το 1.200.000 ευρώ!

Η καταγγελία


Η νομική άποψη

Ο δικηγόρος της 27χρονης παίκτριας reality fashion show κ. Δημήτρης Ζορμπάς επισημαίνει στο newsit.gr πως: «Από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη η εντολέας μου δηλώνει πλήρη άγνοια για την εν λόγω υπόθεση. 

Δυστυχώς ήταν άτυχη να δουλεύει στην μεσημεριανή βάρδια, όταν και πραγματοποιήθηκε η έφοδος της αστυνομίας στο πρατήριο υγρών καυσίμων που εργαζόταν. Θεωρώ ότι η κυρία ανακρίτρια θα κατανοήσει τη θέση της κατηγορουμένης και θα αφεθεί ελεύθερη».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΩΠΟΤΑΣ - ΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom