Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Πάτρα: «Παλεύει» το βρέφος να κρατηθεί ζωντανό - Ηλιάδης: «Προέχει να μείνει στη ζωή το παιδί»


Μάχη για να κρατήσουν το μωράκι των 35 ημερών στη ζωή δίνουν οι γιατροί στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομέιο Πατρών στο Ρίο, με μπροστάρη τον Ανδρέα Ηλιάδη.

Το βρέφος 35 ημερών, παραμένει διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση. Ακόμα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, κάτι που παραδέχθηκε, έμμεσα, και ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας χθες στην «Πελοπόννησο»: «Ολη η προσπάθειά μας είναι στραμμένη για τη διάσωση του βρέφους. Δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για το τι προκάλεσε το σοβαρό πρόβλημα. Προέχει να μείνει στη ζωή το παιδί και μετά θα τα βρούμε τα υπόλοιπα…».

Απ’ τα λόγια του κ. Ηλιάδη καταλαβαίνει κανείς πως το μωράκι παλεύει πραγματικά για την επιβίωσή του.

Το βρέφος μεταφέρθηκε προχθές το βράδυ στο Καραμανδάνειο χωρίς σφυγμό σχεδόν. Οι γιατροί διαπίστωσαν «οξεία» υπογλυκαιμία, απόρροια του γεγονότος ότι το παιδί δεν μπορούσε να τραφεί (με γάλα) για μια-δυο μέρες. Το διασωλήνωσαν και αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να το μεταφέρει στη ΜΕΘ Παίδων, λόγω της μεγάλης κρισιμότητας.

Στη ΜΕΘ στο ΠΓΝΠ οι γιατροί «έπεσαν πάνω του» αμέσως, αλλά από προχθές το βράδυ μέχρι και χθες βράδυ η κατάστασή του παρέμενε ίδια. Κρίσιμη και δύσκολη.

Οσο για το τι προκάλεσε την επιπλοκή στο βρέφος, αυτό θα εξακριβωθεί, μέσω εξετάσεων, εάν κι εφόσον μπορέσει να αποσωληνωθεί.

Είναι το δεύτερο περιστατικό με βρέφος μέσα σε λίγες μέρες. Η προηγούμενη φορά είχε τραγική κατάληξη, με το 2,5 μηνών βρέφος γνωστού επιχειρηματία της Πάτρας να σβήνει άδοξα και πρόωρα.

Λίγες μέρες μετά, ένα παρόμοιο περιστατικό, με πιο μικρό σε ηλικία βρέφος, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά υπάρχουν ελπίδες.

https://pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom