Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Κολωνός: Προσβολή για το κοινό αίσθημα η εισαγγελική πρόταση - Κλονίζεται η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης


Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί η απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου από τα αδικήματα του βιασμού. Τι δηλώνουν η δικηγόρος της 12χρονης και η αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου επί τιμή.

Εξοργισμένη είναι η μεγαλύτερη μερίδα της κοινωνίας για την πρόταση της εισαγγελέως στην πολύκροτη δίκη της δυσώδους υπόθεσης των φερόμενων παιδοβιαστών του Κολωνού. Τα φώτα της δημοσιότητας συγκεντρώνει η κόντρα στο «κοινό περί δικαίου αίσθημα» εισαγγελική πρόταση για την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου από την κατηγορία του βιασμού.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το σκεπτικό της εισαγγελέως, από την στιγμή μάλιστα, που η δίκη γίνεται κεκλεισμένων των θυρών λόγω της ανηλικότητας του θύματος αλλά είναι γεγονός πως ήρθε σε πλήρη αντίθεση με το παραπεμπτικό βούλευμα.

«Πιέσεις που μπορεί να ήταν και εκβιαστικές»

Η Άννα Ζαΐρη, αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου επί τιμή, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, μίλησε στο MEGA για την απόφαση της εισαγγελέως τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «τίποτα δεν έχει κριθεί, το δικαστήριο θα αποφασίσει».

Υπήρξε κατατοπιστική για την πορεία της υπόθεσης, λέγοντας: «Μιλάμε για ένα ανήλικο παιδί, το οποίο δεν έχει δομήσει ακόμα προσωπικότητα, δεν έχει δομήσει βούληση περί της σεξουαλικής ελευθερίας και επιπλέον είναι εξαιρετικά ευάλωτο σε ψυχολογικές επιρροές και κοινωνικές. Ελπίζω ότι το δικαστήριο θα έχει ερευνήσει αυτή την ψυχολογική τρωτότητα του παιδιού για να διαπιστώσει κατά πόσο το παιδί είχε και τη δυνατότητα διάθεσης της σεξουαλικής του ζωής αλλά και την ικανότητα να αντισταθεί σε πιέσεις που μπορεί να ήταν και εκβιαστικές» υποστήριξε.

«Δεν θα περάσει…»

Στο μεταξύ, την πεποίθηση πως η πρόταση της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο δεν θα περάσει, εξέφρασε η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου.

Ανέφερε (MEGA) πως προκαλεί πλήθος ερωτημάτων η απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου από τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας και εκτίμησε πως «δεν θα γίνει αποδεκτή» και ο Ηλίας Μίχος «θα δικαστεί για το έγκλημα του βιασμού».

«Έχω μιλήσει με την 12χρονη. Το έχει μάθει και είναι σε χειρότερη κατάσταση από πριν. Νιώθει πως τιμωρείται η ίδια καθώς από την πρώτη στιγμή έχει υποστηρίξει πως η μητέρα του είναι αθώα. Κλαίει, δεν βγαίνει από το δωμάτιο και δεν θέλει να πάει σχολείο», ανέφερε στο «μεγάλο κανάλι» η κ. Ταραχοπούλου .

Αφού ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να κάνει αγόρευση «μέσω τηλεοπτικών εκπομπών» υποστήριξε πως «με τα αποδεικτικά στοιχεία, η πρόταση της εισαγγελέως δεν θα γίνει αποδεκτή και ο βασικός κατηγορούμενος θα δικαστεί για το έγκλημα του βιασμού» εξηγώντας πως «ο βιασμός είναι ισόβια κάθειρξη και αυτό προσπαθεί να αποφύγει ο κατηγορούμενος».

Κατέληξε λέγοντας: «Εμείς πιστεύουμε αυτά που έχει πει το παιδί και έχει περιγράψει το πώς έγινε ο βιασμός. Θέλουμε να δικαιωθεί αυτό το παιδί».

Μεγαλώνει η οργή

Να σημειώσουμε πως μετά τη χθεσινή πρώτη μαζική αντίδραση των πολιτών με αφορμή την εισήγηση της εισαγγελέως Μαρίας Ελένης Νικολάου, σήμερα είναι προγραμματισμένη νέα κινητοποίηση στο Σύνταγμα με αίτημα την απόδοση Δικαιοσύνης.

«Μετά την ζοφερή πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας – Ελένης Νικολού, που επιρρίπτει ευθύνες ακόμα και στη 12χρονη επιζώσα, καθώς και τη μητέρα της, και όχι στον βιαστή και μαστροπό Ηλία Μίχο, καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία (…)» στα Προπύλαια αναφέρει σε ανάρτησή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη. «Καμία αθώωση – καμία συγκάλυψη στα κυκλώματα τραφικινγκ και παιδοβιαστών και τους ηθικούς αυτουργούς τους!» προσθέτει.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom