Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Μενίδι: Νέα ντοκουμέντα από το θανατηφόρο τροχαίο με την εμπλοκή του τραγουδιστή, Γιάννη Ξανθόπουλου (βίντεο)


Ο Γιάννης Ξανθόπουλος μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο και το πρωί πήρε εξιτήριο. Παραμένει σοκαρισμένος και συντετριμμένος από την τραγωδία, όπως λέει ο πατέρας του.

Ένα 24ωρο μετά την εμπλοκή του στο θανατηφόρο τροχαίο επί της Δεκελείας στο Μενίδι, ο Γιάννης Ξανθόπουλος παρακολουθείται από ψυχολόγο και προσπαθεί να συνέλθει.

Το τζιπ που οδηγούσε πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο που επέβαιναν δύο νέα παιδιά. Το ένα σκοτώθηκε και το άλλο που τραυματίστηκε σοβαρά, δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Η αυτοψία του LIVE NEWS στο σημείο του δυστυχήματος, οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας με την στιγμή της φονικής σύγκρουσης, μαζί με τα λόγια που είπε ο πατέρας του νεαρού τραγουδιστή, αναλύονται και προκαλούν νέες συζητήσεις για την τραγωδία που σκόρπισε θλίψη.

Σε μία διασταύρωση, ένα αυτοκίνητο παραβιάζει το STOP στην οδό Γεμιστού και βγαίνει στην Δεκελείας, την ώρα που περνούσε το τζιπ του τραγουδιστή. Όπως δείχνουν οι εικόνες από κάμερες ασφαλείας, ο Γιάννης Ξανθόπουλος μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα για να αποφύγει τη σύγκρουση και λίγα μέτρα παρακάτω συγκρούεται με το αυτοκίνητο των δύο παιδιών.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, ο Γιάννης Ξανθόπουλος προσπαθεί να επαναφέρει το τζιπ που οδηγούσε στο σωστό ρεύμα, αλλά δεν προλαβαίνει. Το πίσω μέρος του συγκρούεται με το όχημα των δύο νεαρών που πήγαιναν κανονικά στο ρεύμα τους και ο απολογισμός είναι τραγικός.

Ο ένας από τους δύο 19χρονους σκοτώνεται ακαριαία και ο δεύτερος μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο. Η μητέρα του, που μιλάει στο LIVE NEWS, προσεύχεται και αγωνιά για το παιδί της. Ξέρει πως οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για τη ζωή του γιου της.

«Τα παιδιά πήγαιναν για δουλειά, είναι φίλοι, κολλητοί, από μικρά παιδιά μαζί. Είναι λίγο σε σοκ ακόμα, δεν τον έχω ενημερώσει καν ότι έχει χάσει τον φίλο του».

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο και το πρωί πήρε εξιτήριο. Παραμένει σοκαρισμένος και συντετριμμένος από την τραγωδία, όπως λέει ο πατέρας του.

«Δόξα τω Θεώ, τώρα πήρα την κόρη μου τη μεγάλη εκεί είναι, λέει δόξα τω Θεώ. Σοκαρισμένος πάρα πολύ και πονάει από εκεί, πονάει από εδώ».

Ο νεαρός καλλιτέχνης φέρεται να έχει πει πως αντέδρασε ενστικτωδώς. Όταν είδε το αυτοκίνητο να παραβιάζει το stop και να πετάγεται μπροστά του, έστριψε το τιμόνι και για λίγα μέτρα κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα για να αποφύγει τη σύγκρουση.

Τότε όμως έτυχε να περνάει το αυτοκίνητο με τους δύο 19χρονους που πήγαιναν στη δουλειά τους.

«Σώθηκε από τους αερόσακους, σώθηκε το παιδί αλλά πονάει και… έχει (τραύματα) στον σβέρκο. Στο στήθος, στα πόδια. Όλα πονάνε», προσθέτει ο πατέρας.

Το χρονικό

Ήταν λίγο μετά τις 05:00 χθες τα ξημερώματα όπως δείχνουν οι κάμερες ασφαλείας, με το θανατηφόρο τροχαίο να προκαλεί πανδαιμόνιο στην οδό Δεκελείας.

«Όταν γίνεται αυτό το πράγμα πώς να είναι; Πώς να είναι νέο παιδί που αυτό το πράγμα δεν ξέρουν πώς έγινε… είναι και ζωντανός. Μίλησε και με τον ψυχολόγο που μιλάει, πώς να είναι. Δεν είναι εύκολο», λέει η μητέρα του.

Στο σημείο της τραγωδίας σπεύδουν για ακόμα μια μέρα συγγενείς αλλά και φίλοι των δύο 19χρονων που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο που συγκρούστηκε με το τζιπ του τραγουδιστή. Όλοι τους προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το μεγάλο κακό.

«Όταν είχα φτάσει εγώ είδα την Πυροσβεστική. Ο Αντώνης ήταν κάτω ξαπλωμένος, ο Γιάννης ήταν ξαπλωμένος κάτω. Ο Αντώνης έλεγε ‘πονάω, βοήθεια’. Ο Γιάννης έλεγε ‘έπεσα πάνω στα παιδιά’», λέει η μητέρα του 19χρονου τραυματία.

Οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας βρίσκονται ήδη στα χέρια των Αρχών και αναλύονται. Στόχος είναι να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του τροχαίου, αλλά και οι ταχύτητες που είχαν αναπτύξει τα εμπλεκόμενα οχήματα.

«Ο γιος μου ο μεγάλος έφυγε το πρωί, δε μου είπε τίποτα. Γύρω στις 05.30 κάπως έτσι. Εγώ σηκώθηκα να πάω για δουλειά και μετά τον πήρα του λέω ‘τι τρέχει;’ και άρχισε τα κλάματα και λέει ‘ ο Γιάννης τράκαρε’. Από εκεί το έμαθα», λέει ο πατέρας του τραγουδιστή.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο Γιάννης Ξανθόπουλος σταμάτησε αμέσως στο σημείο του δυστυχήματος και παρά τον τραυματισμό του, προσπάθησε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να φτάσουν στην περιοχή ασθενοφόρα.

«Πήρα τον γιο μου, τον έβαλα στο αμάξι του άλλου μου του γιου. Λίγο να τον ηρεμήσω, να τον δω. Ήρθε το ασθενοφόρο μετά. Είναι καλά το παιδί, πέρα από τα ράμματα που έχει στο πηγούνι του, στη μύτη και στο αυτί του και μια εγχείρηση που θέλουμε να κάνουμε στον αστράγαλο, το παιδί είναι καλά. Αυτό έχει σημασία. Τουλάχιστον αυτός ζει», λέει η μητέρα του 19χρονου τραυματία.

Ποιος είναι ο Γιάννης Ξανθόπουλος

Για τον 24χρονο που έγινε γνωστός πριν από 8 χρόνια, όταν συμμετείχε σε μουσικό τηλεπαιχνίδι, αυτή είναι ίσως η πιο δύσκολη και εφιαλτική περιπέτεια της ζωής του.

Αυτήν τη φορά δε γίνεται είδηση για έναν ευχάριστο λόγο, όπως το 2016, όταν στα 16 του χρόνια κέρδισε την πρώτη θέση στο «Rising Star» που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 και έναν χρόνο μετά κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο.

Ήταν το ξεκίνημα της δικής του πορείας, που τον βρήκε να εμφανίζεται στις μεγάλες αθηναϊκές πίστες και να βλέπει άτομα μικρότερα και μεγαλύτερα ηλικιακά από εκείνον να γίνονται μέλη στο fan club του.

Όλα αυτά όμως έχουν στην παρούσα φάση μικρή σημασία. Ο Γιάννης Ξανθόπουλος βρίσκεται κοντά στους δικούς του ανθρώπους και προσπαθεί να συνέλθει από τα όσα έζησε. Αγωνιά και ο ίδιος για τον 19χρονο που δίνει μάχη ζωής σε νοσοκομείο και εκφράζει την οδύνη του, για τον θάνατο του νεαρού φίλου του.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom