Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Πέντε συλλήψεις σε Άρτα, Λάρισα, Ρόδο και Κακαβιά - Εκκρεμούσαν εντάλματα και καταδικαστικές αποφάσεις


Διεθνώς διωκόμενος ήταν ένας Έλληνας ο οποίος υποβλήθηκε σε έλεγχο από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας σε μια περιοχή της Άρτας και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα που είχε εκδοθεί από τις αρχές της Γερμανίας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Σύμφωνα με το γερμανικό ποινικό δίκαιο, κατηγορείται για πλαστογραφία εγγράφων, αδυναμία εξόφλησης χρεών επιχείρησης και δύο περιπτώσεις οδήγησης χωρίς την κατάλληλη άδεια ικανότητας. Ο φυγόποινος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, ο οποίος κίνησε την διαδικασία για την έκδοσή του στη χώρα που τον αναζητά.

Συλλήψεις φυγόποινων

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, συνελήφθη στη Λάρισα ένας Έλληνας, όταν υποβλήθηκε σε έλεγχο από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας για διακίνηση ναρκωτικών, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός έτους. Ο φυγόποινος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Δυο φυγόποινοι Έλληνες συνελήφθησαν μέσα σε λίγες ώρες στη Ρόδο από αστυνομικούς του τμήματος Ιαλυσού. Πρόκειται για έναν 31χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και έναν 37χρονο που είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών για κλοπή. Και οι δυο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών εκκρεμούσε σε βάρος ενός αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη στην Κακαβιά από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου, το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Ο φυγόποινος, που είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, παρελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Πωγωνίου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom