Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Ανατροπή με τον αριθμό των επιβατών - Εξοργιστικοί διάλογοι υπαλλήλων της σιδηροδρομικής εταιρείας (βίντεο)

Εξοργιστικούς διαλόγους ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους της σιδηροδρομικής εταιρείας φέρνει στο φως τηλεοπτική εκπομπή

Σύμφωνα με το αποκλειστικό βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η εκπομπή "Ακόμα δεν είδες τίποτα" του Mega, δύο υπάλληλοι της σιδηροδρομικής εταιρείας μιλούν αμέσως μετά την ασύλληπτη τραγωδία που έχει λάβει χώρα στα Τέμπη.

Όπως θα ακούσετε και εσείς στον εξοργιστικό διάλογο που ακολουθεί ο ένας λέει στον άλλον: «Μπαίνουν κανονικά στο λεωφορείο 470 άτομα, γέμισαν τα λεωφορεία» για να απαντήσει ο άλλος υπάλληλος «Γέμισε λεωφορεία έξω, πανηγύρι δηλαδή». Κάποιοι , την ώρα που 57 ή και περισσότερες ψυχές είχαν χαθεί, είχαν όρεξη να κάνουν και πλάκα.

Τέμπη: Οι σοκαριστικοί διάλογοι σταθμάρχη-ρυθμιστή κυκλοφορίας που προμήνυαν την τραγωδία

Το απόλυτο χάος την ώρα που σταθμάρχης και ρυθμιστής κυκλοφορίας έπρεπε να πάρουν τη σωστή απόφαση για το πως θα διώξουν τα τρένα μαρτυρούν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή Live News αποδεικνύουν το απόλυτο μπάχαλο που επικρατούσε στον ΟΣΕ, ειδικά εκείνη την νύχτα που θα μείνει στην ιστορία της χώρας μας με τα πιο μελανά χρώματα.

Οι διάλογοι μεταξύ του σταθμάρχη και του ρυθμιστή κυκλοφορίας προκαλούν οργή και ερωτηματικά στην κοινή γνώμη. Δύο άνθρωποι, που υποτίθεται ότι φέρουν την ευθύνη μίας θέσης, και αδυνατούν να συνεννοηθούν στέλνοντας στην κόλαση 57 αθώες ψυχές.

«Ξέρω γω βάλτο ότι θες. Βάλτο 30 δεν κοίταξα. Βάλτο 7:79. Ό, τι θες. Όλα οκ. Να ανάψω τσιγάρο, να μείνω ήσυχος; Σου έχω εμπιστοσύνη; Είσαι ωραίος.» ακούγεται να λέει ο ένας σταθμάρχης στον άλλον.

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι την ώρα των αποφάσεων, την ώρα που εκατοντάδες επιβάτες έχουν αφήσει τις ζωές τους στα χέρια του σταθμάρχη εκείνος προσπαθεί να συγκεντρωθεί καθώς μία κυρία που βρίσκεται στον χώρο φαίνεται να του απευθύνει τον λόγο.

«Κυρία μου επειδή παίζουμε ζωές σας παρακαλώ κλείστε λίγο την πόρτα. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Ναι σας παρακαλώ. Ρε Βασίλη κλείστε λίγο την πόρτα.» ακούγεται να λέει σε έντονο ύφος ο σταθμάρχης της Λάρισας.

«Θα κάνουμε το ίδιο που κάναμε και προηγουμένως με το 60. Εντάξει; Λοιπόν, πάμε» συνέχισε ο σταθμάρχης της Λάρισας. Αλλά αυτό το πάμε τελικά έμελλε να είναι τελικός προορισμός για 57 ψυχές.

«Έλα Παντελή με το 63 τι θα κάνουμε» ακούγεται να ρωτάει ο σταθμάρχης στον ρυθμιστή κυκλοφορίας για να απαντήσει εκείνος «τώρα το 63; Διώξτο, διώξτο».

Για που διάολε να το διώξει όμως αναρωτιέται μία ολόκληρη κοινωνία;

Μάλιστα ο σταθμάρχης της Λάρισας επιθυμούσε σε μία τόσο υπεύθυνη θέση να μην έχει άγχος. «Περίμενε Παντελή δεν θέλω άγχος. Κώστα περιμένουν και οι άλλοι πες. Ποιοι άλλοι ρε; Εδώ έχω 4 τρένα.»

Διάλογοι που μαρτυρούν ότι η εθνική τραγωδία ήταν πραγματικά αναπόφευκτη.

Τέμπη: Τα ηχητικά ντοκουμέντα που δείχνουν το μπάχαλο στον ΟΣΕ

Τραγωδία στα Τέμπη: Η στιγμή που φτάνουν οι πρώτοι πυροσβέστες και εθελοντές στο σημείο

Σε βίντεο που ήρθε την Παρασκευή 1 Μάρτη, στο φως της δημοσιότητας ακούγονται οι φωνές εγκλωβισμένων επιβατών που καλούν σε βοήθεια λίγο μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Από το υλικό που μετέδωσε το Mega ακούγονται παγιδευμένοι επιβάτες του μοιραίου τρένου να φωνάζουν για βοήθεια λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά τη φονική σύγκρουση και τη φωτιά που ξέσπασε στο σημείο.

Μάλιστα ακούγονται και οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Ελληνικής Αστυνομίας που είχαν σπεύσει στο σημείο από την πρώτη στιγμή. Πυροσβέστες και εθελοντές ρίχνονται στην πύρινη κόλαση για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

«Έλα λεβέντη μου! Έλα αγόρι μου!», ακούγεται να λένε οι διασωθέντες που έφτασαν πρώτοι στο σημείο. Άνδρες της ΕΜΑΚ, Πυροσβέστες και αστυνομικοί έψαχναν διασωθέντες, στο απόλυτο σκοτάδι, μέτρα μακριά από τα βαγόνια, με μόνο φως αυτό του φακού.

Στο δεύτερο βίντεο του Mega βλέπουμε τον πρώτο πυροσβέστη που φτάνει στο σημείο, ενώ καταφθάνουν και αστυνομικά όργανα. Ακολουθεί ο εξής διάλογος: -Είμαι ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του ΑΤ Τεμπών τι θέλεις; -Φίλε μου θέλω το πυροσβεστικό που είναι μπροστά της ΕΜΑΚ να φέρει όλα τα ηλεκτρικά εργαλεία του εδώ. -Έγινε. Παίρνω το 199. Στο φέρνει τώρα.

Τέμπη: Τραυματίας που διασώθηκε: «Πήρα ανάσα και κάηκαν τα σωθικά μου»

Συγκλονιστικές οι στιγμές που περιέγραψε ο Θόδωρος Κατσιούλης, ο οποίος διασώθηκε τραυματισμένος από το μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κ.Κατσιούλης επέζησε και κατάφερε να βγάλει μικρά παιδιά από το τρένο. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι όσοι έβγαιναν δεν απομακρύνονταν, αλλά προσπαθούσα να βοηθήσουν τους άλλους.

Επίσης σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ακούγονται οι φωνές εγκλωβισμένων επιβατών που καλούν σε βοήθεια λίγο μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

https://eleftherostypos.gr/

«Οι νεκροί θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι και να μην το έχουμε μάθει»

Ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι περισσότεροι οι νεκροί της τραγωδίας των Τεμπών και να μην έχει γίνει γνωστός ο πραγματικός αριθμός, διότι εξαϋλώθηκαν.

«Από το μέγεθος των βαγονιών των δύο αμαξοστοιχιών βλέπουμε ότι τα βαγόνια έχουν εξαϋλωθεί. Ο ζωτικός χώρος επιβίωσης μέσα στα βαγόνια δεν έχει υπάρχει. Έχει χαθεί απόλυτα η γεωμετρία, άρα και κατά συνέπεια οι επιβαίνοντες στα βαγόνια θα μπορούσαν κυριολεκτικά να έχουν εξαϋλωθεί», εξήγησε.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom