Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Σάλος από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» περί μονταζιέρας (βίντεο)

Οι αντιδράσεις από κυβέρνηση & αντιπολίτευση

Μεγάλα και αναπάντητα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη στάση της κυβέρνησης μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Το Βήμα». Στο άρθρο της εφημερίδας γίνεται λόγος για αλλοίωση των διαλόγων του σταθμάρχη τη μοιραία νύχτα.

Το «Βήμα της Κυριακής» με τον τίτλο «Μονταζιέρα στα Τέμπη» προχωρά σε μια συνταρακτική αποκάλυψη για τις συνομιλίες τη μοιραία νύχτα της σιδηροδρομικής τραγωδίας με τους 57 νεκρούς, αποδεικνύοντας ότι οι διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας την επόμενη ημέρα του δυστυχήματος μεταξύ του μοιραίου σταθμάρχη με τον μηχανοδηγό του Intercity 62 δεν ήταν παρά το αποτέλεσμα μοντάζ από άλλη συνομιλία με άλλο μηχανοδηγό την ίδια νύχτα.

Μηχανοδηγός – Η Λάρισα ακούει;

Σταθμάρχης – Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου νέων Πόρων.

Μηχανοδηγός – Βασίλη φεύγω;

Σταθμάρχης – Φεύγεις, φεύγεις.

Αυτό το ηχητικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, είναι αλλοιωμένο καθώς ο σταθμάρχης, σύμφωνα με έγγραφο που παραθέτει «Το Βήμα» από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, είχε συνομιλία 30 δευτερόλεπτα αργότερα με άλλο μηχανοδηγό στην περιοχή της Λάρισας που δεν έχει σχέση με το δυστύχημα και σε εκείνον είναι που του δίνει άδεια να φύγει και όχι στον οδηγό της μοιραίας αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στην ίδια γραμμή ανόδου με την εμπορική, σκορπίζοντας τον όλεθρο.

Μηχανοδηγός: Βασίλη

Σταθμάρχης: Σωτήρη, πάμε

Μηχανοδηγός: Βασίλη φεύγω;

Σταθμάρχης: Φεύγεις, φεύγεις

Τα ηχητικά που είδαν το φως της δημοσιότητας την επόμενη ημέρα της τραγωδίας είναι παρανόμως κτηθέντα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, και η μονταζιέρα που ακολούθησε ενώνοντας δύο διαφορετικούς διαλόγους, όπως σημειώνει ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος», μαρτυρά τη σπουδή να προβληθεί η θεωρία του αποκλειστικά ανθρώπινου λάθους.

Οι αντιδράσεις από κυβέρνηση & αντιπολίτευση

Η κυβέρνηση, αντί απαντήσεων για το πως διέρρευσαν τα ηχητικά ντοκουμέντα από τα καταγραφικά των συνομιλιών των σιδηροδρομικών, βάλλει κατά του «Βήματος», κατηγορώντας την εφημερίδα για θεωρίες συνωμοσίας.

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής» αποτελεί δημοσιογραφική κηλίδα στην ιστορική πορεία της, καθώς προβάλλει σενάρια συνωμοσίας γύρω από τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, που πληγώνει όλους τους Έλληνες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σ’ αυτή την υπόθεση η μοναδική κηλίδα που υπάρχει, δεν προέρχεται από τα δημοσιεύματα, αλλά από τις πολλαπλές προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος με κυβερνητική εντολή», δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση, μάλιστα, υπενθυμίζει και σχετικό δημοσίευμα της κρατικής τηλεόρασης στις 4 Μαρτίου του 2023 όταν αποκαλυπτόταν για πρώτη φορά ότι υπήρχε και τρίτο άτομο στις συνομιλίες, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για τη μονταζιέρα, αυτή τη φορά όμως με ντοκουμέντα από τις επίσημες απομαγνητοφωνήσεις.

«Η συγκάλυψη της αλήθειας για το έγκλημα στα Τέμπη ήταν από την αρχή η μόνη έγνοια της κυβέρνησης. Οι μάσκες πέφτουν καθημερινά», λέει το ΠΑΣΟΚ.

«Συγκάλυψη. Όλα στην υπηρεσία της θεωρίας του ανθρώπινου λάθους. Όλα βασισμένα στη λογική ότι η κοινωνία θα ξεχάσει. Όλα για έναν στόχο: να μείνει η ΝΔ στην εξουσία», έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου Νέας Αριστεράς.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι όλες οι ηχητικές καταγραφές εστάλησαν στις 2 Μαρτίου του 23’ ηλεκτρονικά και στις 3 Μαρτίου παρελήφθησαν από την Τροχαία Λάρισας, η οποία και στη συνέχεια τις παρέδωσε στην εισαγγελία Λάρισας χωρίς, όπως διευκρινίζεται, να είναι εκείνη που τις απομαγνητοφώνησε.

Το σχόλιο της Τζίνας Μοσχολιού για το δημοσίευμα και τις αντιδράσεις

Η πολιτική συντάκτης των «Νέων», Τζίνα Μοσχολιού, μίλησε στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων για το πρωτοσέλιδο του «Βήματος» και τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

«Είναι ευχάριστο ότι η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της είδησης. Αυτός ο κάποιος που το διέρρευσε προφανώς δεν ήταν η αστυνομία. Η αστυνομία επιβεβαιώνει πλήρως το δημοσίευμα. Πρέπει να μας πει η κυβέρνηση σε τι ενέργειες έχει προχωρήσει και ποιος απέκτησε πρόσβαση πριν την αστυνομία.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom