Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Θεσ/κη: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν φραστικά στον Κασσελάκη - Χτύπησαν με κράνος έναν αστυνομικό (φωτο & βίντεο)


Ενταση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου κουκουλοφόροι αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Στεφάνο Κασσελάκη, την ώρα που έφτασε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Του επιτέθηκαν, δε, φραστικά, αποκαλώντας τον «σκουπίδι» και «καταπιεστή», σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Λίγα λεπτά αργότερα, η ίδια ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού, που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο με το κράνος που κρατούσε.

Η στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό, καταγράφηκε σε βίντεο που δημοσιεύει η Βεργίνα Τηλεόραση. Ο αστυνομικός βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου, όταν ένας από την ομάδα των κουκουλοφόρων τον χτύπησε στο πρόσωπο, με το κράνος που κρατούσε. Στη συνέχεια, άρπαξε το πηλίκιο του αστυνομικού, που του είχε πέσει από το χτύπημα.

Στο σημείο έσπευσε όχημα ταχείας επέμβασης του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών στον αστυνομικό. Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο 424 ΓΣΝΕ.

Δείτε βίντεο από το thestival:

Η ένταση στη διαδήλωση κατά της ομοφοβίας

Λίγο νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την ομοφοβική και ρατσιστική επίθεση που εξαπέλυσε ομάδα ατόμων εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, χθες το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η ένταση προκλήθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, παρουσία μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αλλά και ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με το thestival, ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων κινήθηκε επιθετικά προς τους συγκεντρωμένους. Το thesstoday μεταδίδει ότι πρόκειται για ομάδες ακροδεξιών, που κινήθηκαν προς το πλήθος κρατώντας πυρσούς.

Όταν διαδηλωτές τους αντιλήφθηκαν, άτομα από την περιφρούρηση της διαδήλωσης άρχισαν να τους κυνηγούν, ενώ σημειώθηκαν και συμπλοκές.

Στιγμές έντασης επικράτησαν και έξω από κατάστημα εστίασης, όπου μπήκε για να προφυλαχτεί ένας από την πρώτη ομάδα. Διαδηλωτές περικύκλωσαν το κατάστημα, φωνάζοντας του να βγει έξω.

ΦΩΤΟ: thessnews

Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που έκαναν την επίθεση και πραγματοποίησε 13 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ανήλικοι, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Δείτε βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom