Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Θεσ/κη: Επιχειρησιακή δράση της ΕΛ.ΑΣ. στην Χαλκηδόνα για την παραβατικότητα ανηλίκων


Ειδική επιχειρησιακή δράση χθες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων σε περιοχές του Δήμου Χαλκηδόνας.

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες της 1 Μαρτίου 2024, σε περιοχές του Δήμου Χαλκηδόνας, ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία, ελέγχθηκαν συνολικά 34 ανήλικα άτομα.

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom