Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: Νεκροί δυο από τους δράστες σύμφωνα με το ρωσικό BBC (βίντεο)


Νεκροί είναι δυο από τους δράστες στο μακελειό στη Μόσχα το απόγευμα της Παρασκευής σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία ειδήσεων του BBC.

Συγκεκριμένα το ρωσικό BBC μεταδίδει πως ο ένας δράστης σκοτώθηκε στον συναυλιακό χώρο που έγινε το μακελειό στη Μόσχα, ενώ ο άλλος στην περιοχή του Μπριάνσκ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές δυνάμεις ασφαλείας, σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο λευκούς χρώματος στο Μπριάνσκ, πάνω από 200 χλμ νοτιοδυτικά της Μόσχας, και ανέκριναν υπόπτους.

Το BBC αναφέρει πως ο ένας από τους νεκρούς ήταν ένας 30χρονος από το Τατζικιστάν, που ξεπέρασε τη ρωσική περίοδο παραμονής που είναι 90 ημερών το 2018 και είχε διαταχθεί από δικαστήριο να εγκαταλείψει τη χώρα,

Ο άλλος άνδρας είναι 25χρονος και αυτός από το Τατζικιστάν, σύμφωνα πάντα με τα διαβατήριά τους.

Το χρονικό του λουτρού αίματος στη Μόσχα

Το μακελειό στη Μόσχα ξεκίνησε όταν τέσσερις άνδρες, οπλισμένοι με αυτόματα πυροβόλα όπλα Kalashnikov, έφθασαν στο Crocus City Hall περίπου στις 19.40 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας σε ένα μίνιβαν.

Οι άνδρες περπάτησαν ήρεμα προς τους ανιχνευτές μετάλλων στο Crocus City Hall, πυροβολώντας εξ επαφής με τα αυτόματα όπλα τους τρομοκρατημένους πολίτες που έπεσαν ουρλιάζοντας στο έδαφος υπό βροχή σφαιρών.

Τα ρωσικά ΜΜΕ άρχισαν να μεταδίδουν πληροφορίες γύρω στις 20.15 τοπική ώρα για την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών στο Κρανσνογκόρσκ, στα βορειοδυτικά περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας.

Οι υπηρεσίες διάσωσης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ανέφεραν πως οι δράστες «άνοιξαν πυρ εναντίον των μελών της ασφάλειας στην είσοδο της αίθουσας συναυλιών», προτού «αρχίσουν να πυροβολούν εναντίον του πλήθους».

Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti, άτομα με στολές παραλλαγής εισέβαλαν στην αίθουσα προτού ανοίξουν πυρ και εκτοξεύσουν «μία χειροβομβίδα ή μία εμπρηστική βόμβα, που προκάλεσε μια πυρκαγιά».

«Ο κόσμος που βρισκόταν στην αίθουσα έπεσε στο πάτωμα για να προστατευτεί από τα πυρά, για περίπου 15-20 λεπτά, αφότου άρχισαν να βγαίνουν τρέχοντας πανικόβλητοι», ανέφερε η ίδια πηγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom