Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη: Για τις αυτοψίες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ σε κτίσματα πλησίον των νέων σταθμών


Αυτές τις μέρες η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ μέσω συνεργαζόμενης εταιρείας προχωρά σε αυτοψίες στις οικοδομές πέριξ των πλατειών που θα αρχίσουν τα έργα για τους νέους σταθμούς στην πόλη μας (Γαρδένια, Ελευθερίας, Αόρνου & Κύπρου).

Αυτό αποτελεί τυπική υποχρέωσή της καθώς η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει τους κατοίκους σε περίπτωση που λόγω των έργων προκύψουν στο μέλλον βλάβες στα θεμέλια και τη δομή των οικοδομών.

Σημειώνουμε όμως το εξής σημαντικό, όπως έχουμε ενημερωθεί σχετικά για την αντίστοιχη διαδικασία σε άλλες περιοχές που έχει ήδη γίνει σε προηγούμενο διάστημα: οι μηχανικοί της εταιρείας έρχονται και κάνουν μία μάλλον διεκπεραιωτική τυπική αυτοψία, για την οποία ούτε καταγράφουν την υπάρχουσα κατάσταση ούτε δίνουν προφανώς κάποιο αντίγραφο μίας τέτοιας καταγραφής στους κατοίκους.

Αν προκύψει λοιπόν πρόβλημα στο μέλλον σε ποιά βάση θα διεκδικηθεί κάποια αποζημίωση από τους κατοίκους; Φοβόμαστε ότι αυτή η αμέλεια δεν είναι τυχαία, καλό είναι λοιπόν όλοι οι διαχειριστές των πολυκατοικιών και οι κάτοικοι να απαιτούν να γίνει σχετική καταγραφή και να ζητούν κάποιο σχετικό αντίγραφο.

Από την πλευρά μας, όταν θέσαμε το ερώτημα αυτό σε αρμόδιους της εταιρείας δεν πήραμε σαφή απάντηση, ενημερώνουμε λοιπόν τους συμπολίτες μας που θα δεχθούν τέτοιες επισκέψεις για αυτοψία για να πράξουν τα δέοντα.

Τα έργα για το Μετρό είναι πολύ σημαντικά για την περιοχή μας και γνωρίζουμε ότι τηρούνται αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές. Είναι μάλλον απίθανο να προκύψουν βλάβες σε οικοδομές λόγω αυτών, είναι όμως σίγουρα απαραίτητο η όποια σχετική διαδικασία να τηρείται πλήρως ώστε να μην μπορεί να αμφισβητηθεί πιθανή διεκδίκηση από κατοίκους στην περίπτωση που προκύψει κάποιο σχετικό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom