Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Αφήνουν πιλότο με ψυχολογικά προβλήματα να πετάει ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)


Μία πολύ σοβαρή υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς όπως αποκάλυψε το Mega, πιλότος ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας πετάει παρά τη διάγνωση σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», πιλότος ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. πετάει παρά τη διάγνωση σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων.

Ο εν λόγω πιλότος φέρεται να έχει μικρή εμπειρία, αλλά όχι ακατάλληλη, για να πιλοτάρει ελικόπτερο, ωστόσο έχει διαπιστωθεί από αρμόδιες επιτροπές πως έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που του καθιστούν απαγορευτικό να πιλοτάρει.

Σημειώνεται ότι ο σχετικός έλεγχος από τις επιτροπές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε γίνει μετά από το τραγικό συμβάν της πτήσης 9525 της Germanwings το 2015, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη - Ντίσελντορφ και έριξε σκόπιμα ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Αντρέας Λούμπιτς.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν πως ο πιλότος απομακρύνθηκε και στη συνέχεια επανήλθε μετά από επίκληση μη εξειδικευμένων ιατρών, ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα ερωτηματικά γύρω από την έξτρα εκπαίδευση που του προσέφερε μία ιδιωτική εταιρία.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση είχε προκαλέσει νέα αναστάτωση, διότι είχαν χρησιμοποιηθεί τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να ενημερωθεί η αρμόδια εταιρία που τα συντηρούσε.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: